میزان محبوبیت یک خودرو در بازار دستدوم، به عوامل مختلفی وابسته است. بازار خودروهای بازه 250 تا 300 میلیون تومانی، بهلطف حضور طیف وسیعی از خودروهای چینی، از تنوع نسبتاً خوبی برخوردار است؛ اما همین افزایش تنوع، منجر به افزایش چالشهای انتخاب در خودرو نیز میشود.
یکی از مهمترین عواملی که هنگام خرید خودرو باید در نظر گرفت، وضعیت بازار دستدوم آن است. انتخاب خودرویی که در صورت تمایل به فروش، با سهولت بیشتر و طبیعتاً قیمت مناسبی به فروش برسد، موضوع بسیار بااهمیتی است. در این مقاله از همراه مکانیک، به سراغ معرفی و بررسی برخی از بدفروشترین خودروهای 250 تا 300 میلیون تومانی بازار کشور رفتهایم. لازم به ذکر است که تمامی این خودروها در بازار دستدوم همچنان مورد معامله قرار میگیرند؛ اما در مقایسه با سایر خودروهای کارکرده، توان چانهزنی کمتری دارند و فروش آنها چندان راحت و بهقیمت انجام نمیشود.
لیست بدفروشترین خودروهای 250 تا 300 میلیون تومانی
- لیفان X50 اتوماتیک مدل 97
- جک J4 اتوماتیک مدل 98
- دانگ فنگ S30 اتوماتیک مدل 97
- گریت وال هاوال M4 دیار خودرو دنده ای مدل 97
- بایک سابرینا دیار خودرو اتوماتیک مدل 98
- جک J5 اتوماتیک 1800 مدل 95
لیفان X50 اتوماتیک مدل 97
نخستین خودروی لیست بدفروشترین خودروهای 250 تا 300 میلیون تومانی، لیفان X50 اتوماتیک مدل 97 است. ازآنجاییکه لیفان X50 یکی از اولین خودروهای کراساوور کوچکی بود که به ایران وارد شد، در بدو ورود مورد استقبال خوبی قرار گرفت که این موضوع، زمینهساز فروش گسترده این خودرو شد؛ اما سرنوشت برای لیفان X50 همیشه بر مدار موفقیت نبود و حضور رقبای تازهنفس و بهمراتب بهتر، معایب لیفان X50 را پیش از پیش در پیش چشم مشتریان برجسته کرد و بهمرور این کراساوور کوچک را به حاشیه بازار کشاند.
طراحی زیبا، کابین زیبا و جادار و امکانات قابلقبول در مقابل معایبی چون قوای فنی ضعیف و چالاکی ضعیف و مشکل تأمین قطعات یدکی و خدمات فنی، یارای مقاومت نداشت و سببساز ایجاد بازار دستدوم ضعیف و کمرونقی برای لیفان X50 شد. در حال حاضر، مشتریان زیادی برای لیفان X50 اتوماتیک در بازار خودروهای کارکرده وجود ندارد و این خودرو بهسختی به فروش میرسد.
جک J4 اتوماتیک مدل 98
دیگر خودروی حاضر در لیست بدفروشترین خودروهای 250 تا 300 میلیون تومانی نیز یک خودروی سدان چینی به نام جک J4 اتوماتیک مدل 98 است. جک J4، سدان مونتاژی شرکت کرمان موتور است که بهلطف تجهیزات رفاهی نسبتاً خوب و قیمت رقابتی در ابتدا توانست فروش تقریباً موفقی را تجربه کند؛ اما در حال حاضر، جک J4 به دلیل معایبی چون کیفیت ساخت پایین، قدرت ضعیف موتور، عرضه محدود و از همه مهمتر خدمات پسازفروش نامناسب، به یکی از بدفروشترین خودروها در بازار دستدوم تبدیل شده است و در مقایسه با رقبای دیگری چندان موردعلاقه و توجه خریداران نیست.
دانگ فنگ S30 اتوماتیک مدل 97
دانگ فنگ S30 که از سال 96 توسط شرکت ایرانخودرو برای فروش عرضه شده است، یکی دیگر از بدفروشترین خودروهای 250 تا 300 میلیون تومانی است. این خودرو به جهت طراحی ناهماهنگ و نامتناسب نمای ظاهری، حتی در بدو ورود نیز با استقبال خوبی مواجه نشد و درنهایت باگذشت زمان عرصه بر این خودرو تنگتر شد.
پیشرانه نهچندان قوی، شتاب کم و افت قدرت موتور در سربالاییها و عملکرد نهچندان رضایتبخش گیربکس 4سرعته این خودرو، از عمده معایبی است که باعث شد تا مزیتهای این سدان چینی نادیده گرفته شود و بازار دستدوم دانگ فنگ S30 اتوماتیک به حاشیه کشانده شود. درکل، این خودرو ارزش خرید زیادی ندارد و بازار دستدوم آن کاملا بی طرفدار است.
بایک سابرینا دیار خودرو اتوماتیک مدل 98
بایک سابرینا دیار خودرو اتوماتیک مدل 98، یکی از دیگر خودروهایی است که در لیست بدفروشترین خودروهای 250 تا 300 میلیون تومانی قرار دارد. در بخش فنی، اگرچه پیشرانه بهکارگرفتهشده در این خودرو، نام میتسوبیشی را یدک میکشد، اما متأسفانه با سیستم انتقال قدرت خودرو هماهنگ نیست و ضعف گیربکس هنگام تعویض دندهها و کاهش شتاب خودرو بسیار واضح است؛ اما مهمترین ضعف سابرینا، خدمات پسازفروش بسیار ضعیف و کمبود قطعات یدکی مناسب در بازار است که باعث شده است سابرینا به خودرویی با ارزش خرید بسیار پایین تبدیل شود. به دلیل شرایط گفتهشده، سابرینا از بازار فروش دستدوم خوبی برخوردار نیست و فروش آن در بازار خودروهای کارکرده، کار چندان سادهای نیست و کمتر کسی علاقهمند به خرید چنین خودروی پردردسری است.
جک J5 اتوماتیک 1800 مدل 95
سدان خوشچهره چینی کرمان موتور، جک J5 اتوماتیک 1800 مدل 95، آخرین خودروی لیست بدفروشترین خودروهای 250 تا 300 میلیون تومانی است که به بررسی آن خواهیم پرداخت. این خودرو که زمانی یکی از پرفروشترین سدانهای بازار داخلی به حساب میآمد، در حال حاضر به دلیل توقف تولید، امکانات رفاهی محدود (برخلاف سایر همتایان چینی)، کیفیت بد مونتاژ و دسترسی سخت به قطعات مخصوصا قطعات ظاهری، بازار دستدوم مناسبی ندارد.در حال حاضر، بزرگترین و جدیترین عیب جک J5 اتوماتیک، توقف تولید این خودرو و داستان تکراری مشکل تأمین قطعات یدکی است. ازاینرو، در حال حاضر با توجه به حضور رقبایی بهمراتب بهتر در این بازه قیمتی، بازار دستدوم چندان رغبتی به جک J5 اتوماتیک نشان نمیدهد و فروش این خودرو را به اماواگرهای زیادی وابسته کرده است.
بیشتر بخوانید: