علیاکبر آشوری، مدیر مرکز مدیریت راهها، در مورد وضعیت نظارت بر راهها در کشور گفت: در حال حاضر وضعیت لحظهای جادهها از طریق 1974 دستگاه سامانه هوشمند ثبت تخلف سرعت، 2500 دستگاه تردد شمار و 860 دستگاه دوربین نظارت تصویری در محورهای مواصلاتی کشور، رصد میشود.
آشوری همچنین درباره آخرین وضعیت دوربینهای نظارت تصویری، ترددشمارها و دوربینهای ثبت تخلف سرعت در جادهها و تأثیر آنها در کاهش سوانح رانندگی اظهار داشت: اجرای سامانههای هوشمند ثبت تخلفات عبور و مرور و سرعت، از اقدامات خوبی بود که در سازمان راهداری و حملونقل جادهای اجرا شد.
وی افزود: سال 94 سازمان راهداری و حملونقل جادهای، قرارداد نصب 1879 سامانه ثبت تخلف سرعت را منعقد کرد تا در محورهای شریانی کشور نصب و فعال شود.
مدیر مرکز مدیریت راهها افزود: البته در گذشته، سامانههای قدیمی و دوربینهایی بابت ثبت تخلف سرعت در جادهها نصب بود؛ اما امروز، سامانه فعال با آخرین اطلاعات هوشمند در جادهها در اختیار داریم.
1974 سامانه ثبت تخلف سرعت در 36 هزار کیلومتر جاده فعال است
علیاکبر آشوری با بیان اینکه در حال حاضر 1974 سامانه ثبت تخلف سرعت در جادهها فعال است، گفت: همه این سامانهها قابلیت ثبت تخلف سرعت لحظهای را دارند؛ ضمن آنکه 1021 سامانه قابلیت احصای سرعت متوسط را دارند؛ یعنی اینگونه نیست که رانندهای با سرعت بالا تردد کند و در نزدیکی این دوربینها از سرعت خود بکاهد و دوباره با سرعت غیرمجاز رانندگی کند. این دوربینها فاصله زمانی متوسط بین دو دوربین را ثبت میکنند و اگر از زمانی که در نظر گرفته شده بود، کمتر شد، ثبت تخلف سرعت برای آن پلاک انجام میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر، در 36 هزار کیلومتر از محورهای شریانی کشور دوربین ثبت تخلف سرعت داریم.
ثبت بیش از 8.3 میلیون تخلف رانندگی توسط دوربینهای هوشمند
آشوری همچنین گفت: طبق اطلاعات این سامانهها، تاکنون بیش از 2 میلیارد و 550 میلیون پلاکخوانی توسط این سامانهها ثبت شده است؛ البته ممکن است این پلاکها تکراری هم باشند و یک خودرو چندین بار از یک مسیر عبور کند یا آنکه پلاک یک خودرو توسط چند سامانه ثبت شود.
مدیر مرکز مدیریت راهها افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون، بیش از 8 میلیون و 340 هزار تخلف توسط این سامانهها احصا شده است و باتوجه به سرویس مکانیزه و ارتباطی که با پلیسراه داریم، این تخلفات بابت جریمه به سرورهای پلیس ارسال شده است.
آشوری توضیح داد: اطلاعات تخلفات که در سامانه ثبت سرعت ثبت میشود، به اجرائیات پلیس داده میشود و در سامانه اجرائیات پلیس، مشخصات پلاک با بانک اطلاعات خودروها که شناسایی شدهاند، تطابق داده شده و جریمه صادر میشود.
تأثیر دوربینهای هوشمند در کاهش سوانح رانندگی
مدیر مرکز مدیریت راهها در جواب به این سؤال که دوربینها و سامانههای هوشمند چه میزان در کاهش تصادفات رانندگی مؤثر هستند، تأکید کرد: ثبت این تخلفات و برخورد با متخلفان در حوزه رانندگی، قطعاً در مقوله کاهش تصادفات نقش بهسزایی دارد؛ اما این مورد، تنها عامل کاهش سوانح رانندگی نیست. بههرحال، دوربین هم یک متغیر بابت کاهش سوانح رانندگی است.
وی ادامه داد: عوامل و متغیرهای زیادی در بروز سوانح رانندگی مؤثر است که در این باره، میتوان به خودرو، جاده، رفتار راننده، شرایط جوی، حضور پلیس، عملکرد اورژانس و هلالاحمر اشاره کرد.
آشوری تأکید کرد: قطعاً هر چه کارایی و عملکرد سامانه ثبت تخلفات در سطح جادههای کشور توسعه یابد، در کاهش سوانح رانندگی مؤثر خواهد بود.
منبع: فارس
بیشتر بخوانید: