مقایسه بسترن B30 با دنا پلاس؛ رقابت بر سر گیربکس

فهرست مطالب


در اینجا به مقایسه بسترن B30 با دنا پلاس می‌پردازیم. این دو سدان خانوادگی جمع‌وجور هرکدام مزایا و معایبی دارند و بازه قیمتی آن‌ها نیز نزدیک به یکدیگر است. اگر قصد خرید دنا پلاس یا بسترن بی 30 را دارید، مطالعه مقایسه تخصصی این دو خودرو می‌تواند شما را در اتخاذ تصمیم بهتر یاری کند. تا پایان با ما همراه باشید تا ببینید کدام خودرو از بین این دو گزینه بیشتر مورد نظرتان خواهد بود.

معرفی

دنا پلاس از سال 95 به‌عنوان نسخه اصلاح شده دنا معمولی وارد بازار شد و با توجه به تغییرات جذابی که در ناحیه جانبی تجربه کرده بود، خیلی زود توانست ناکامی نسبی دنا معمولی را جبران کند و محبوبیت بالاتری در ایران برای خود به ارمغان بیاورد.

 بسترن بی ۳۰ هم از تولیدات کمپانی خودروسازی فاو چین است که گروه بهمن آن را از سال 96 در اختیار مشتریان داخلی گذاشت. قیمت منطقی و طراحی ظاهری بهتر از رقبای داخلی، باعث شد تا این خودرو در ابتدا فروش مناسبی را تجربه کند اما پس از شروع تحریم‌ها عرضه آن به‌شدت افت کرد و برای مدتی کاملاً متوقف شد. اما حالا ظاهرا این خودرو کمابیش توسط گروه بهمن ساخته می‌شود و گویا در خط تولید این شرکت حضور دارد.

دنا پلاس

مقایسه بسترن b30 و دنا پلاس از نظر طراحی

دنا پلاس فرم بدنه اسپرت و مهیج‌تری را از خود به نمایش می‌گذارد؛ بنابراین جوانان و خانواده‌های بیشتری از طراحی ظاهری این محصول ایرانی با وجود تمام کمبودهایش استقبال کرده‌اند. از سوی دیگر بسترن B30 چهره محافظه‌کارانه­‌تری دارد و با وجود آن‌که نمی‌توان انتقادات چندانی به‌عنوان یک خودروی اقتصادی بر ظاهر این محصول گروه بهمن وارد دانست، اما به‌طور کل ظاهر دنا پلاس بیشتر مورد رضایت مشتریان قرار دارد و جذاب‌تر به نظر می‌رسد. در مورد نمای داخلی نیز محصول ایران خودرو دست بالا را دارد و جلوه‌ای به‌مراتب جذاب‌تر در بحث طراحی داخلی در معرض دید قرار می‌دهد.

بسترن B30

از لحاظ میزان فضای کابین و صندوق عقب نیز باید گفت که دنا پلاس نسبت به حریف چینی آن اندکی فضای بیشتری دارد؛ بنابراین در بخش طراحی بیرونی و فضای داخلی، محصول ایران ‌خودرو نسبت به حریف چینی دارای برتری نسبی است.

مقایسه فنی دنا پلاس و بسترن b30

در اینجا با دو موتور تنفس طبیعی مواجه هستیم که تقریبا توان خروجی نزدیک به هم را ارائه می‌دهند. پیشرانه ۱.۷ لیتری EF7 دنا پلاس حدود ۱۱۳ اسب بخار به‌اضافه ۱۵۵ نیوتن متر به گیربکس ۵ دنده دستی خود تحویل می‌دهد. در سمت دیگر یک گیربکس ۴ دنده اتوماتیک داریم که با موتور ۱.۶ لیتری عجین شده تا قدرتی برابر ۱۰۷ اسب بخار به‌اضافه ۱۵۵ نیوتن متر به چرخ‌های جلو انتقال داده شود.

موتور بسترن b30

بنابراین عملکرد فنی این دو خودرو خیلی با یکدیگر اختلاف نخواهد داشت. در این بین حضور گیربکس اتوماتیک باعث شده تا بسترن چابکی کمتری داشته باشد و شتاب صفر تا صد آن حدود ۱۳ ثانیه ارزیابی شده است در حالی که این رقم برای دنا پلاس تقریباً برابر ۱۲ ثانیه است.

سواری هر دو خودرو چندان خشک نیست اما به نظر می‌رسد که خودرو چینی آرامش بیشتر و لرزش کمتری را درون کابین خود به سرنشینان انتقال می‌دهد. البته عملکرد گیربکس شش دنده اتوماتیک این خودرو شاید در برخی موارد نظیر سربالایی‌ها با انتقاد افراد حرفه‌ای مواجه باشد اما در مجموع این مشکل چندان حاد نیست و کاربران عادی و خانوادگی احتمالاً مشکل چندانی با عملکرد خونسرد گیربکس بسترن نداشته باشند.

دنا پلاس نیز از لحاظ سواری تقریباً چیزی متفاوت از سمند ال ایکس ارائه نمی‌دهد و می‌توان عملکرد متوسطی را برای آن قائل شد در برخی موارد مشاهده شده که به دلیل کیفیت مونتاژ نه‌چندان قابل‌قبول کابین این خودرو، سروصداهای بیشتر از حد معمول موجب آزار سرنشینان دنا پلاس شده است. البته این مورد در خودروهای داخلی معمولاً شایع بوده است.

در حالت عادی هندلینگ دنا پلاس بهتر است اما وجود سیستم کنترل پایداری و کشش در محصول شرکت فاو، حین عبور از مسیرهای مارپیچ و لغزنده اطمینان خاطر بیشتری به راننده بسترن می‌دهد و از این بابت خرید بسترن b30 انتخاب بهتری است.

در جدول زیر مشخصات فنی دنا پلاس و بسترن b30 را مشاهده می‌­کنید:

دنا پلاس توربو اتوماتیک 

بسترن B30

مدل خودرو

چهار سیلندر توربوشارژ

چهار سیلندر تنفس طبیعی

پیشرانه 

1.7  لیتر

 1.6 لیتر

حجم موتور

113 اسب بخار

107 اسب بخار

حداکثر قدرت

155 نیوتن متر

155 نیوتن متر

حداکثر گشتاور

پنج دنده دستی

شش سرعته اتوماتیک

گیربکس

7.43 لیتر

6.7 لیتر

مصرف سوخت(ترکیبی)

12 ثانیه 

13 ثانیه

شتاب صفر تا ۱۰۰

189 کیلومتر برساعت 

170 کیلومتر بر ساعت

حداکثر سرعت

مقایسه امکانات

اگر نسخه‌های فول آپشن دنا پلاس را ملاک قرار دهیم متوجه می‌شویم که این خودرو از لحاظ امکانات رفاهی وضعیت بهتری نسبت به حریف چینی‌اش دارد؛ چرا که دارای صندلی‌های جلو با تنظیم برقی ۸ حالته بوده و از آینه‌های جانبی تاشونده برقی به همراه سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک برخوردار است.

کابین داخل دنا پلاس ساده

اما در سمت دیگر وجود فرمان برقی حساس به سرعت، ترمز کمکی سامانه کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل کشش و کنترل پایداری باعث شده تا تجهیزات ایمنی بسترن B30 بر حریف ایرانی برتری داشته باشد. در مجموع باید گفت که تجهیزات رفاهی دنا پلاس نسبت به بسترن B30 برتر است اما محصول گروه بهمن امکانات ایمنی بهتری ارائه می‌دهد.

کابین داخل دنا پلاس ساده

کروز کنترل، سنسور دنده عقب، ترمز کمکی، دی­لایت، صفحه‌نمایش لمسی ۷ اینچی، دوربین عقب، رهیاب، بلوتوث، درگاه usb، آینه‌های جانبی برقی و سانروف، از جمله امکانات مشترک میان این دو سدان شهری به‌حساب می‌آیند.

مقایسه بسترن B30  و دنا پلاس

مقایسه ایمنی

همان‌طور که اشاره شد تجهیزات ایمنی بسترن B30 بر دنا پلاس تا حدودی برتری دارد و آن هم به دلیل وجود سیستم‌های کنترل کشش و پایداری است که به‌خصوص در سرعت‌های بالا می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد که همین امر باعث بیشتر بودن قیمت بسترن b30 نسبت به دنا پلاس است. ضمناً ادعا شده که بسترن بی ۳۰ آزمون‌های موسسه سی انکپ چین را با پنج امتیاز کامل پشت سر گذاشته است که البته ما در منابع معتبر نتایج این آزمون را مشاهده نکردیم.

اما با این ‌حال به دلیل پلتفرم مشترک این خودرو با محصولات قدیمی‌تر شرکت فولکس واگن می‌توان انتظار داشت که امنیت بسترن B30 در مقایسه با دنا پلاس که روی پلتفرم قدیمی پژو ۴۰۵ استوار شده، بالاتر باشد و امنیت بیشتری را برای سرنشینان خود فراهم آورد.

دنا پلاس

بسترن B30

مدل خودرو

سیستم ایموبیلایزر، قفل مرکزی، دوربین دید عقب، سیستم هشدار موانع در عقب، ایزوفیکس عقب

سیستم ایموبیلایزر، قفل مرکزی، دوربین عقب، حسگر پارک عقب،

تجهیزات ایمنی و حفاظت

چهار یا دو کیسه هوا

دو کیسه هوا

کیسه هوا

ترمز EBD،ABS، ترمز جلو دیسکی خنک شونده، ترمز پشت دیسکی

ترمزABS،EBD، کنترل کشش و پایداری، کنترل توقف در سربالایی

سیستم ترمز

مقایسه بسترن B30 با دنا پلاس از نظر شرایط بازار و جمع‌بندی نهایی

مسلماً شرایط بازار دنا پلاس به‌عنوان یک خودرو پرفروش داخلی با خدمات پس از فروش گسترده و قطعات یدکی کاملاً در دسترس، نسبت به محصول چینی گروه بهمن که برای مدتی از بازار دور بود و در حال حاضر نیز آینده آن خیلی برای ما روشن نیست، پررونق‌تر دنبال می‌شود.

دنا پلاس

 به‌عنوان جمع‌بندی نهایی هم باید بدانید که دنا پلاس به دلیل مزیت‌هایی مثل طراحی ظاهری و داخلی جذاب‌تر، خدمات پس از فروش گسترده‌تر، قطعات یدکی فراوان و در دسترس، بازار خرید و فروش نسبتاً گرم، مزیت‌های بیشتری نسبت به بسترن B30 ارائه می‌دهد. البته ناگفته نمانئ که قیمت دنا پلاس در نسخه صفرکیلومتر نیز پایین‌تر از هم‌ردیف خود است. 

ولی شاید همه این نکات مثبت دنا پلاس در برابر بهره‌مندی بسترن از مزیت‌های مهمی همچون گیربکس اتوماتیک، کیفیت ساخت بالاتر و ایمنی بیشتر، نتواند تمام مشتریان را به سمت خرید محصول ایران خودرو سوق دهد؛ بنابراین اگر بحث خدمات پس از فروش و آینده تقریباً مبهم بسترن در ایران را کنار بگذاریم، به نظر می‌رسد، خودرو چینی هم می‌تواند گزینه مناسبی در این بین باشد. پس لازم است تاکید کنیم که بسته به معیارها و کاربردهای شما از یک خودروی خانوادگی، هر دو محصول می‌توانند گزینه‌های مناسبی به‌عنوان سدان­های شهری میان قیمت به‌حساب آیند.

 

بسترن b30

اما به‌عنوان کلام آخر این مقاله قصد داریم توصیه ای به شما بکنیم که اگر قصد خرید حودروی کارکرده را دارید از کارشناسی تخصصی خودرو به هیچ عنوان غافل نشوید دلایل ما برای این ادعا را در اینفوگرافی زیر میتوانید مشاهده کنید.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
3 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
کیان
1402-11-22 21:48
امتیاز دهی :
     

بسترن صد برابر دنا می ارزه اصلأ قابل قیاس نیست

حمید
1402-08-04 15:59

سلام وخسته نباسید تفاقا گیربکس بسترن تو سرباللیها خیلی هم خوبه این افرادی که میگن راضی نیستیم ۹۹ درصدشون جز اون افرادی هستن اکثر مشکلات جاده را ایجاد میکنن

ارکو
1402-05-10 17:16

اصلا این دو مدل با هم قابل قیاس نیستن
یه سر و گردن بسترن از دنا سر تره