در شرایط کنونی خرید خودرو اتومات انتخاب درستی است؟

فهرست مطالب

خودروهایی که از گیربکس اتوماتیک استفاده می‌کنند ، استهلاک بیشتر دارند و با این وضع تحریم‌ها ، تامین کردن قطعات اصلی این گیربکس‌ها شاید شما را دچار دردسر کند.

پس از توافق برجام، امکان بازگشت شرکت‌های معتبر خودروسازی فرانسوی و کره‌ای  در بازار خودرو ایران فراهم شد . اکثر مدیران در تلاش بودند که خودروهای مدرن و به روز این شرکت‌ها را در در داخل ایران مونتاژ کنند و دوره تولید خودروهای قدیمی‌به سر برسد.
در همین حین بود که با آمدن دولت ترامپ، نقض یک‌جانبه برجام از سوی ایالات ‌متحده آمریکا صورت گرفت، که باعث شد خودروسازان دنیا عملا هیچ همکاری با خودروسازان ایرانی نداشته باشند.در این مقاله سعی داریم تاثیرات تحریم‌های جدید خودرویی را بر بازار قطعات  یدکی پر مصرف مثل خودروهای گیربکس اتوماتیک بررسی کنیم .

در اکثر کشورهای دنیا مردم علاقه بیشتری به استفاده از خودروهای اتوماتیک دارند، زیرا این نوع مدل از خودروها هم رانندگی راحت تری دارند هم باعث لذت بیشتر در حین رانندگی می‌شوند.

ولی همین طور که می‌دانید استفاده گیربکس‌های اتوماتیک معایب زیادی دارند، از جمله :
خرابی و استهلاک بیش از حد نسبت به گیربکس‌های دستی، ایراد در خلاص بودن دنده‌ها ، تعوض دنده در دور موتور بالا،  هزینه بالای نگهداری و تعمیر، مصرف سوخت بالا ، مشکلات گیجی گیربکس اتوماتیک در سربالایی‌ها، عدم انجام حرکات حرفه ایی رانندگی (مثل دریفت و معکوس کشیدن) وعدم تعامل بیش از حد با راننده در حین رانندگی ، تنها بخشی از معایب گیربکس‌های اتوماتیک است.
همان طور که می‌دانید خودروهای که از گیربکس اتوماتیک استفاده می‌کنند از قیمت بالاتری نسبت به گیربگس دنده‌ای برخوردار هستند. در کشور ما این تفاوت قیمت بیش از حال معمول است، برای مثال خرید یک خودرو (زیر 100 میلیون تومان) با گیربکس اتوماتیک حدود 7 تا 12 میلیون تومان گران‌تر از نسخه معمولی آن خودرو است.
در بین خودروهایی داخلی مونتاژی حدود 20 خودرو پر فروش در بازار ایران هستند که از گیربکس اتوماتیک استفاده می‌کنند. که به معرفی کوتاه این خودروها می‌پردازیم.

1. در بازه زیر 150 میلیون تومان: 
خودروهایی مثل کیا سراتو آپشنال ،‌هایما S7 ، تیگو 5 و BYD  S6.

بی وای دی S6,1396 -2. در بازه 80 تا 120 میلیون تومان:
خودروهایی مثل :  آریزو5 توربو، MG360 turbo ،  بسترن B30،‌هایما اس5، MVM X33، چانگان CS 35.
از بین مدل‌های بالا بهترین انتخاب بسترن بی 30 است ، که از یک گیربکس 6 سرعته تیپ ترونیک استفاده می‌کند این مدل  گیربکس  ساخت کمپانی ژاپنی آیسین است.

/مدیران خودرو ام وی ام x33,1393 -3. در بازه 50 تا 80 میلیون تومان:
رنو ساندرو استپ وی ، برلیانس سری 300 ، آریو سایپا ، رنو تندرپلاس ، MVM X22 ، جک J4 ، پژو 207 اتوماتیک، دانگ فنگ H30 کراس

رنو ساندرو استپ وی,1397 اتوماتاز مدل‌های بالا فقط گیربکس رنو ساندرو استپ وی و تندرپلاس از کیفیت بالایی برخوردار هستند ، اما با توجه به خروج رنو و پژو از ایران به احتمال زیاد تامین قطعات برای تندر90 ، ساندرو و 207 بعدها با مشکل مواجه شود .
برلیانس سری 300 که شامل مدل‌های سی کراس ، اچ 320 و اچ 330 می‌شود، از گیربکس پاورتک ساخت کره استفاده کرده است . که نسبت به دیگر خودروها مثل آریو و ام وی ام از کیفیت بالاتری برخوردار است.

4. در بازه 30 تا 50 میلیون تومان:
خودروی راین V5 ، ساینا اتوماتیک و کوییک سایپا 

سایپا کوییک,1397 اتوماتیک فول پلاسشاید در سال گذشته در این بازه قیمتی خودروهای بیشتری وجود داشت اما بعد از تحریم‌ها و گرانی دلار و دخالت دلالان در قیمت گذاری خودروها ،  فقط سه خودرو در این لیست قیمتی قرار می‌گیرند .
ادامه تولید راین وی 5 به دلیل عدم استقبال مردم و فروش نامناسب هنوز‌هاله ایی از ابهام است.
ساینا اتوماتیک و کوئیک تازه واردهای اتوماتیک بازار ایران هستند که تازه وارد بازار شده اند.  گیربکس این دو مدل خودرو ساخت کمپانی پانچ بلژیک هستند. اما باید منتظر باشیم ببینیم که بلژیک رابطه خود را با ایران حفظ می‌کند یا مثل فرانسوی‌ها از خاک ایران می‌رود.

نتیجه گیری:
همانطور که گفتیم خودروهایی که از گیربکس اتوماتیک استفاده می‌کنند ، استهلاک بیشتر دارند و با این وضع تحریم‌ها ، تامین کردن قطعات اصلی این گیربکس‌ها شاید شما را دچار دردسر کند.
با توجه به خروج قطعی خودروسازان فرانسوی از ایران توصیه ما این است که از خرید این خودروها دوری کنید،  چون به احتمال زیاد خودروسازان ایرانی برای ادامه حیات خود به جای قطعات اصلی از قطعات چینی و یا ایرانیزه استفاده می‌کنند که باعث افت شدید کیفیت در این خودروها می‌شود.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها