ویژگی های خاص خودروی رهبران جهان

فهرست مطالب


داستان تولید هرکدام از اتومبیل‌ها در دنیای خودروسازی متفاوت است. برخی از آن‌ها برای شکستن رکورد قدرت و سرعت ساخته می‌شوند؛ درحالی‌که تعدادی سعی در جابه‌جاکردن رکوردهای آمار فروش دارند. در این بین، خودروهایی نیز هستند که از روز اول برای رهبران و سلاطین جهان ساخته شده‌اند و کمتر کسی اجازه سوارشدن به آن‌ها را دارد.


از زمانی که استفاده از خودرو بین عموم فراگیر شد، بسیاری از رهبران و سلاطین جهان تصمیم گرفتند تا اتومبیل شخصی خود را داشته باشند. این اتومبیل‌های شخصی که برای استفاده افراد خاص طراحی و تولید می‌شوند، به ویژگی‌های منحصربه‌فردی مجهز هستند که آن‌ها را از سایر خودروها متمایز می‌کند. از آن‌جایی‌که فرمانروایان و سلاطین نیز معمولا تمایل دارند تا از مردم عادی متفاوت به نظر برسند، روند تولید و عرضه این خودروها به‌مرور قوت گرفته و امروزه به یک تجارت تبدیل شده است.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

در ادامه، نگاهی به ویژگی‌های خاص خودروهای رهبران جهان خواهیم داشت تا بررسی کنیم هرکدام از فرمانروایان و سلاطین از چه مشخصه‌هایی در اتومبیل‌های خود بهره‌مند بوده‌اند. اگر مایل به کشف حقایق گفته‌نشده درخصوص خودروهای رهبران جهان هستید، در ادامه با ما همراه باشید.

آوروس سنا، خودرویی که بر اساس تصمیم پوتین تولید شد

خودروهای خاص معمولا توسط رهبران و فرمانروایان سفارش داده می‌شوند؛ اما این‌که یک شخص عالی‌رتبه تصمیم به احیای برندی بگیرد، مسئله‌ای غیرمعمول است. لیموزین روسی سنا L700، خودرویی است که وجود خود را مدیون رئیس‌جمهور روسیه ولادیمیر پوتین است.


پوتین شرکت سازنده یعنی Aurus را موظف کرد تا خودرویی تشریفاتی بسازد که با تولیدات خارجی قابل‌رقابت باشد. حاصل این دستور، تولید لیموزین سنا بود که البته ظاهر آن بی‌شباهت به مدل‌های رولزرویس نیست. بر اساس دستور پوتین، نسخه تشریفات دولتی این خودرو با کد L700‌ نیز به تولید رسید که به پیشرانه 6.6 لیتری V12 با قدرت 848 اسب‌بخار مجهز است و البته می‌توان این خودرو را با موتور هیبریدی 4.4 لیتری V8 به قدرت 590 اسب‌بخار نیز سفارش داد. شکی نیست که بدون حمایت‌های پوتین، شرکت خودروسازی Aurus و لیموزین سنا وجود خارجی نداشتند.

کادیلاک رئیس‌جمهور آمریکا، دیو افسانه‌ای

روسای جمهور آمریکا از زمان فرانکلین دی روزولت در سال 1939، سوار بر اتومبیل‌های شخصی می‌شوند و این سنت تا به امروز ادامه یافته است. جدیدترین لیموزین ریاست جمهوری آمریکا، کادیلاک دیو یا Beast نام دارد که در سال 2018 جایگزین نسخه قبلی شد. قیمت کادیلاک لیموزین ریاست جمهوری آمریکا بنا بر حدس و گمان‌ها، 1.5 میلیون دلار تخمین زده می‌شود.
کادیلاک Beast شبیه به هیچ‌کدام از خودروهای این برند نیست و بر اساس یک شاسی انحصاری ساخته شده است. این خودرو یک زره‌پوش تمام‌عیار است و می‌تواند در برابر شلیک گلوله، پرتاب بمب یا حملات شیمیایی مقاومت کند. نسل قبلی Beast پس از اتمام دوره فعالیت، توسط سرویس مخفی آمریکا تخریب شد تا اسرار آن تحت هیچ شرایطی منتشر نشود؛ بنابراین با خودرویی اسرارآمیز و فوق‌العاده پیشرفته مواجه هستیم که هیچ‌گاه نخواهیم فهمید چه قابلیت‌هایی در ساخت آن لحاظ شده است.

هونگچی، خودرویی اختصاصی برای رهبران حزب کمونیست چین

از زمانی که حزب کمونیست در چین قدرت را به‌دست گرفت، رهبران این حزب از خودروهای اختصاصی با برند هونگچی استفاده می‌کردند. این برند هم‌چنان به ساخت خودروهای مخصوص رهبران حزب کمونیست ادامه می‌دهد و آخرین محصول آن نیز هونگچی L5 است که از سال 2013 وارد خدمت دولت چین شده است.
هونگچی L5 گران‌ترین اتومبیلی است که در چین قابل‌دسترسی است؛ چراکه هر دستگاه آن، قیمتی معادل 760 هزار دلار دارد. شی جین پینگ، دبیر کل حزب کمونیست چین، به‌خوبی با صندلی‌های ردیف عقب این سدان لوکس چینی آشنا است و از سواری با این خودروی سه‌تنی نهایت لذت را می‌برد.

بنتلی مولسان ملکه انگلستان، سنگین‌وزن و چالاک!

ساخت خودروهای لوکس و تشریفاتی، یکی از امور مرسوم در صنعت خودروسازی انگلستان محسوب می‌شود و بنتلی نیز یکی از سردمداران این صنعت است. یکی از محصولات این شرکت یعنی بنتلی مولسان، از سال 2010 در خدمت ملکه انگلستان قرار دارد؛ اما چرا این خودرو برای تشریفات سلطنتی انتخاب شده است؟
جالب است بدانید که بنتلی مولسان حدود 2740 کیلوگرم وزن دارد و به‌هیچ‌عنوان خودروی سبکی نیست؛ اما به کمک پیشرانه V8 تویین توربو 6.75 لیتری با قدرت 505 اسب‌بخار، به‌ اندازه کافی سریع است تا در صورت وقوع حادثه، به سرعت از محل بگریزد. شتاب صفرتاصد 5.7 ثانیه‌ای، کابین محکم و سواری نرم نیز بنتلی مولسان را برای سواری سلطنتی کاملا مناسب جلوه می‌دهند.

جگوار نخست‌وزیر انگلستان، خودروی مخصوص به همراه راننده مخصوص!

جگوار XJ از دهه 1980 تاکنون به‌عنوان خودروی نخست‌وزیر انگلستان خدمت می‌کند و آخرین نسل آن با کد اتاق X351 از سال 2010 در خدمت دولت انگلستان است. هر کدام از نسخه‌های جگوار XJ دولت انگلستان، حدود 300 هزار پوند قیمت دارند و با مواردی هم‌چون شیشه ضدگلوله و محافظ بمب تجهیز شده‌اند. در داخل خودرو نیز کپسول اکسیژن برای نخست‌وزیر تعبیه شده است و یک راننده آموزش‌دیده نیز وظیفه هدایت جگوار XJ دولت انگلستان را برعهده دارد.
نسل فعلی جگوار XJ در سال 2019 از خط تولید خارج شد و اکنون نخست‌وزیر انگلستان از یک بی ام و استفاده می‌کند؛ هرچند به‌زودی جگوار XJ الکتریکی به عنوان خودروی نخست‌وزیر به خدمت باز خواهد گشت.

تویوتا سنچوری گران و کمیاب امپراتور ژاپن

تویوتا به ساخت خودروهای مقرون‌به‌صرفه شهرت دارد و برخی محصولات اقتصادی این شرکت هم‌چون تویوتا کرولا یا تویوتا پریوس، به فروش فوق‌العاده‌ای در جهان دست یافته‌اند. با این حال، تویوتا سدانی به بزرگی میباخ 62 و به وزن رولزرویس فانتوم را برای امپراتور ژاپن ساخته است که هر نسخه از آن، 52.5 میلیون یورو قیمت دارد.
تاکنون چهار دستگاه از تویوتا سنچوری مخصوص امپراتور ژاپن ساخته شده‌اند و تولید نسخه پنجم به دلیل هزینه‌های بالا لغو شده است. شماره‌های 2 و 3 این خودرو، زرهی هستند و نسخه شماره یک به فروش رسیده است. در این خودرو، بسیاری از تزئینات لوکس هم‌چون پله‌های گرانیتی و تودوزی پارچه‌ای را می‌توان یافت. پیشرانه درنظرگرفته‌شده برای تویوتا سنچوری سلطنتی نیز موتور پنج لیتری V12 با قدرت 276 اسب‌بخار است که به طور انحصاری برای این مدل تولید شده است.

میباخ 62، محبوب پادشاهان آسیا و مغضوب رهبران اروپا

میباخ یکی از برندهای لوکس آلمانی است که پس از سال‌های غیبت، توسط مرسدس بنز خریداری شد و مجددا به چرخه فعالیت بازگشت. شاید برنامه مرسدس بنز برای احیای میباخ آن‌ طور که انتظار داشت، پیش نرفته باشد؛ اما این خودرو نزد پادشاهان آسیایی از محبوبیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.
میباخ 62 به‌عنوان محصولی لوکس در سال 2002 عرضه شد و مشتریان هدف آن، رهبران دولت‌های اروپایی بودند. با این وجود میباخ 62 در اروپا به موفقیتی دست نیافت و نتوانست به اهداف مرسدس جامه عمل بپوشاند. در سوی مقابل، پادشاهان اردن و تایلند به خوبی از میباخ 62 استقبال کردند و این خودرو را هم‌چنان مورد استفاده قرار می‌دهند. کابین بزرگ و جادار به همراه کیت‌های تجهیزاتی مختلف، از دلایل محبوبیت میباخ 62 بین پادشاهان و رهبران آسیایی است.

مازراتی کواتروپورته، دوست قدیمی رئیس‌جمهور ایتالیا

رئیس‌جمهور ایتالیا حدود چهل سال است که از نسل‌های مختلف مازراتی کواتروپورته به‌عنوان خودروی تشریفاتی بهره‌مند است و در این بین، برخی مدل‌های خاص نیز به خدمت رئیس‌جمهور ایتالیا در آمدند. برای مثال در سال 1986 مدل رویال از مازراتی کواتروپورته به تولید رسید که مجهز به کابینی لوکس با تلفن و میزهای تاشو بود.
نکته جالب درخصوص مازراتی کواتروپورته رئیس‌جمهور ایتالیا، داستان تولید این خودرو است. رئیس‌جمهور پرتینی در بازدید از کارخانه فراری، از انزو فراری درخواست کرد تا بر فرآیند توسعه و تولید مازراتی کواتروپورته نظارت کند؛ اما انزو فراری نسبت به این درخواست بی‌تفاوت بود. درنهایت، انزو فراری در سال 1988 درگذشت و مازراتی در سال 1993 همراه فراری به یکی از زیرمجموعه‌های فیات تبدیل شد.

کلام آخر، آمریکایی‌ها چند قدم جلوتر هستند!

اگر به خودروهای ذکرشده در متن توجه کرده باشید، حتما متوجه شده‌اید که خودروهای توسعه‌یافته برای رهبران آمریکا و انگلستان با رویکردی متفاوت به تولید رسیده‌اند. در این خودروها، تمرکز اصلی بر ایمنی و حفظ جان سرنشینان معطوف شده و به همین دلیل، جدیدترین فناوری‌ها در ساخت آن‌ها به کار رفته است.
در سوی مقابل، سایر خودروها به ویژگی‌های لوکسی مجهز هستند و از نظر ایمنی، در درجه‌ای پایین‌تر نسبت به کادیلاک رئیس‌جمهور آمریکا قرار دارند؛ بنابراین، به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها سعی دارند در زمینه ساخت خودروهای تشریفاتی برتری خود را به جهان ثابت کنند؛ در عین حال، انگلیسی‌ها نیز نشان می‌دهند که هم‌چنان یک ابرقدرت هستند و رهبران انگلستان در تصمیم‌گیری‌های جهانی نقش عمده‌ای را ایفا می‌کنند.

بیشتر بخوانید

 

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
محمد
1400-01-20 17:08

سلام