مقایسه هیوندای النترا و میتسوبیشی لنسر

فهرست مطالب


در این مقاله از مجله خودرو همراه مکانیک به‌سراغ مقایسه هیوندای النترا و میتسوبیشی لنسر رفته‌ایم. دو سدان کامپکت شرقی که طرفداران پرشماری در بازار کشور ما دارند و در شرایط فعلی نیز جزو اصلی‌ترین گزینه‌های افراد خواهان یک سدان خانوادگی جمع‌وجور هستند. در ادامه با ما همراه باشید تا ببینیم در مقایسه هیوندای النترا و میتسوبیشی لنسر، هر یک از این دو خودرو چه نقاط قوت و ضعفی دارند و برای چه سلایقی مناسب هستند.

معرفی هیوندای النترا و میتسوبیشی لنسر

هیوندای النترا (با تلفظ صحیح الانترا) نخستین بار در سال 1990 معرفی شد و تاکنون هفت نسل را به خود دیده است. این سدان کامپکت کُره‌ای در نسل سوم خود به‌صورت مونتاژی و با نام هیوندای آوانته در بازار کشور ما عرضه شد اما آغاز شناخته‌شدن و موفقیت این خودرو در ایران با عرضه نسل پنجم آن به‌صورت وارداتی و توسط شرکت آسان موتور رقم خورد.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

نسل مورد نظر ما نسل ششم هیوندای الانترا است که از سال 2016 تا 2020 تولید می‌شد. این نسل که با کد AD شناسایی می‌شود از سال 2017 و توسط شرکت‌های آسان موتور و کرمان موتور وارد ایران شد و حتی تعداد نسبتاً محدودی از آن در سال 1397 روی خط مونتاژ شرکت کرمان موتور آمد. هیوندای النترا AD پتانسیل بسیار خوبی برای موفقیت در بازار کشور ما را داشت اما آغاز مجدد تحریم‌ها و ممنوعیت واردات خودرو باعث شد تا این خودرو از مدل 2018 به‌بعد از بازار ایران خداحافظی کند. البته در همین بازه حدوداً یکساله، تعداد قابل توجهی از هیوندای النترا نسل ششم در ایران عرضه شد که کماکان بسیاری از نمونه‌های آن به‌صورت صفر کیلومتر باقی مانده‌اند.

در سمت دیگر میتسوبیشی لنسر را داریم که از سال 1973 تاکنون در هشت نسل عرضه شده است. نسل مدنظر ما، نسل هفتم این خودرو است که بین سال‌های 2007 تا 2018 روی خط تولید بود. این نسل از میتسوبیشی لنسر در سال 2014 و در سه تیپ 1.6 لیتری دنده‌ای، 1.6 لیتری اتوماتیک و 1.8 لیتری اتوماتیک توسط شرکت آرین موتور پویا در بازار کشور ما عرضه شد که البته تیپ‌های 1.6 لیتری آن توفیق چندانی در بازار نداشتند و خیلی زود از سبد فروش این شرکت حذف شدند.

اما نسخه 1.8 لیتری اتوماتیک که به میتسوبیشی لنسر تیپ 4 معروف است؛ تا سال 2018 و قبل از ممنوعیت واردات خودرو، در بازار ایران حضور داشت و به موفقیتی نسبی دست پیدا کرد. این سدان کامپکت ژاپنی در سال 2016 دست‌خوش یک فیس‌لیفت خیلی مختصر شد که اکثر نمونه‌های موجود در بازار کشور ما نیز از نسخه‌های بعد از فیس‌لیفت هستند.

مقایسه طراحی هیوندای النترا و میتسوبیشی لنسر

هیوندای النترا نسل ششم مانند اکثر محصولات هیوندای در سال‌های اخیر، طراحی چشم‌نواز و عامه‌پسندی دارد. درواقع طراحان هیوندای موفق شده‌اند در این خودرو به یک نقطه تعادل مناسب بین طرح‌های جوان‌پسند و خانوادگی برسند که نتیجه آن یک استایل اسپرت و درعین‌حال باوقار است. در ظاهر هیوندای النترا، مواردی مثل جلوپنجره بزرگ، ورودی‌های هوای بومرنگ‌شکل اطراف مه‌شکن‌های جلو و طول کوتاه درب صندوق‌بار، نمایی اسپرت و پویا در ذهن بیننده ایجاد می‌کنند اما از طرف دیگر، خطوط اتوکشیده نمای جانبی و کشیدگی چراغ‌های عقب یادآور سدان‌های نیمه‌لوکس خانوادگی است.

کابین هیوندای النترا نیز با تأثیرپذیری از برادر بزرگترش یعنی هیوندای سوناتا نسل هفتم (سوناتا LF) طراحی شده و هماهنگی مناسب میان اجزای داشبورد در کنار کیفیت قابل‌قبول متریال مورد استفاده، فضایی آرام و درعین‌حال شیک را برای سرنشینان ایجاد کرده است. هرچند ایرادگرفتن از این طرح کابین اصلاً ساده نیست اما با توجه به سگمنت خودرو بهتر بود تا طراحان هیوندای النترا، کمی اسپرت‌گرایی را نیز چاشنی کار خود می‌کردند.

اما به میتسوبیشی لنسر می‌رسیم که از ابتدا با رویکرد یک سدان اسپرت طراحی شده است و المان‌هایی مثل جلوپنجره باریک دوقسمتی، چراغ‌های نافذ جلو، رینگ‌های 15 پره دورنگ، دی‌لایت‌های C شکل و حتی شیب تند چراغ‌های عقب، چهره‌ای اسپرت و خشن را برای این سدان ژاپنی به ارمغان آورده است. هرچند این اسپرت‌بودن را می‌توانیم یک امتیاز مثبت برای میتسوبیشی لنسر محسوب کنیم، اما با توجه به این‌که طراحی اولیه این خودرو به سال 2007 برمی‌گردد؛ سادگی و قدیمی‌بودن خطوط آن در برابر هیوندای النترا به‌چشم می‌آید و اکثر افراد، محصول هیوندای را خودرویی زیباتر می‌دانند.

درون کابین میتسوبیشی لنسر نیز اوضاع به همین منوال است و هرچند المان‌هایی مثل غربیلک فرمان و صفحه‌نشان‌دهنده‌ها، اسپرت‌تر از المان‌های مشابه در کابین هیوندای النترا هستند اما سادگی و خلوتی بیش‌ازحد قسمت میانی داشبورد، حس نشستن در یک خودروی قدیمی و کم‌آپشن را به سرنشینان القا می‌کند.

مقایسه فنی هیوندای النترا و میتسوبیشی لنسر

هیوندای النترا نسل ششم با یک پیشرانه 2 لیتری تنفس طبیعی در بازار ایران عرضه شده است. این پیشرانه، حداکثر قدرت 147 اسب بخار و حداکثر گشتاور 179 نیوتن‌متر را تولید و از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک، روانه محور جلوی این سدان کامپکت کُره‌ای می‌کند. هیوندای النترا با این مشخصات فنی، برای طی هر صد کیلومتر مسافت در سیکل ترکیبی به 7.4 لیتر سوخت نیاز دارد و شتاب صفرتاصد را نیز در 10.4 ثانیه ثبت می‌کند.

قلب تپنده میتسوبیشی لنسر هم یک موتور 1.8 لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت 138 اسب بخار و حداکثر گشتاور 176 نیوتن‌متر است که به یک گیربکس اتوماتیک ضریب‌متغیر (CVT) متصل می‌شود. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد میتسوبیشی لنسر با این مشخصات فنی به‌ترتیب برابر با 7.9 لیتر در صد کیلومتر و 11.5 ثانیه است که نشان می‌دهد این ژاپنی اصیل در هر دو پارامتر، کمی ضعیف‌تر از رقیب تازه‌نفس کُره‌ای خود ظاهر شده است.

مدل خودرو

هیوندای النترا نسل ششم (2017 – 2018 و 1397)

میتسوبیشی لنسر 1800 (2014 – 2018)

پیشرانه

چهار سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها

چهار سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها

حجم موتور (cc)

1999

1798

حداکثر قدرت

147 اسب بخار در 6200 دور

138 اسب بخار در 6000 دور

حداکثر گشتاور

179 نیوتن‌متر در 4000 دور

176 نیوتن‌متر در 4200 دور

گیربکس

6 سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپ‌ترونیک

اتوماتیک ضریب‌متغیر (CVT) با قابلیت تیپ‌ترونیک 6 سرعته مجازی

مصرف سوخت (ترکیبی)

7.4 لیتر در صد کیلومتر

7.9 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفر تا 100 (ثانیه)

10.4

11.5

حداکثر سرعت (کیلومتر در ساعت)

202

192

مقایسه امکانات رفاهی هیوندای النترا و میتسوبیشی لنسر

هیوندای النترا مانند اکثر هم‌وطنان خود با امکانات رفاهی نسبتاً کاملی وارد ایران شده است با تجهیز به موارد جذابی مثل گرم‌کن تمامی صندلی‌ها، سردکن صندلی‌های جلو، درب صندوق‌بار برقی، گرم‌کن غربیلک فرمان، تنظیم حالت رانندگی (Drive Mode) سه‌حالته، تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله، هشداردهنده نقاط کور، حافظه صندلی راننده و… برتری خود را به رقیب ژاپنی دیکته می‌کند.

البته میتسوبیشی لنسر نیز خودروی کم‌آپشنی نیست و موارد ضروری این کلاس را به همراه دارد، اما مقابل هیوندای النترا حرفی برای گفتن نخواهد داشت. البته محصول میتسوبیشی از شیفترهای تعویض‌دنده پشت فرمان، چراغ‌های جلو با تنظیم ارتفاع اتوماتیک، چراغ‌شور و قابلیت چرخش لنز در پیچ (AFS) بهره می‌برد که در هیوندای النترا وجود ندارند.

تجهیزات

هیوندای النترا نسل ششم فول‌آپشن (2017 – 2018 و 1397)

میتسوبیشی لنسر تیپ 4 (2014 – 2018)

چراغ

چراغ‌های جلو زنون، دی‌لایت، سنسور نور، مه‌شکن جلو و عقب

چراغ‌های جلو زنون با تنظیم ارتفاع اتوماتیک، چرخش لنز چراغ‌های جلو هماهنگ با گردش فرمان (AFS)، چراغ‌شور جلو، مه‌شکن جلو و عقب، سنسور نور، دی‌لایت (مدل‌های 2016 به‌بعد)

سیستم‌های مالتی‌مدیا

سیستم صوتی اینفینیتی با پورت‌های USB و AUX، بلوتوث، 8 بلندگو

MP3، USB، بلوتوث، 6 بلندگو (سیستم صوتی حرفه‌ای راکفورد فازگیت با 9 بلندگو در مدل‌های 2014 و 2015)

صفحه نمایش

7 اینچی لمسی

6.4 اینچی لمسی

رینگ‌ها

17 اینچی آلومینیومی

18 اینچی آلومینیومی

آینه

آینه‌های جانبی تاشو برقی با گرم‌کن

آینه‌های جانبی با تنظیم برقی و گرم‌کن

تهویه مطبوع

اتوماتیک دوکاناله، دریچه برای سرنشینان عقب

اتوماتیک

صندلی

روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم برقی صندلی راننده با حافظه، گرم‌کن تمام صندلی‌ها، سردکن صندلی‌های جلو

روکش چرمی‌صندلی‌ها، تنظیم برقی صندلی راننده، گرم‌کن صندلی راننده

شیشه

تنظیم برقی شیشه‌ها، شیشه سمت راننده اتوماتیک

تنظیم برقی شیشه‌ها، شیشه سمت راننده اتوماتیک

سیستم‌های هشداردهنده

سنسور پارک جلو و عقب، سنسور فشار باد لاستیک (TPMS)، سیستم هشداردهنده نقاط کور (BSD)

سنسور پارک عقب

سایر امکانات

استارت دکمه‌ای، سانروف، کروز کنترل، درب صندوق‌بار برقی و هوشمند، درایومد سه‌حالته (اکو، نرمال، اسپرت)، دوربین دید عقب، سیستم کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، سنسور باران، گرم‌کن غربیلک فرمان، کول‌باکس

سانروف، کروز کنترل، سنسور باران، دوربین دید عقب، شیفترهای تعویض‌دنده پشت فرمان

مقایسه ایمنی هیوندای النترا و میتسوبیشی لنسر

هیوندای النترا با بهره‌گیری از سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC) و 7 عدد ایربگ (6 عدد در نسخه‌های مونتاژی) به‌خوبی از جان و مال سرنشینان خود محافظت می‌کند. میتسوبیشی لنسر نیز تمام آپشن‌های ایمنی موجود در هیوندای النترا به‌علاوه سیستم کنترل کشش را به‌همراه دارد تا در این بخش برخلاف بخش امکانات رفاهی، مقابل رقیب خود کم نیاورد.

کسب امتیاز Top Safety Pick+ از موسسه IIHS برای هیوندای النترا و 5 ستاره ایمنی از موسسه Euro Ncap برای میتسوبیشی لنسر نیز خیال ما را از بابت ایمنی هر دو خودرو راحت می‌کند و به خوبی نشان دهنده این موضوع است که هر دو خودروی حاضر در این مقایسه از نظر استحکام بدنه و امنیت در سطح قابل قبولی قرار دارند.

تجهیزات

هیوندای النترا نسل ششم فول‌آپشن (2017 – 2018 و 1397)

میتسوبیشی لنسر تیپ 4 (2014 – 2018)

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

کی‌لس استارتر، کمربند ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده نیرو، ایموبلایزر، قفل مرکزی

کمربند­های ایمنی ۳ نقطه ‌ای برای سرنشین­‌های جلو و عقب همراه با پیش کشنده برای سرنشین­‌های جلو، ایموبلایزر، قفل مرکزی

کیسه هوا

محافظ زانوی راننده (صرفاً در نسخه‌های وارداتی)، راننده و سرنشین جلو، جانبی سرنشینان جلو، پرده‌ای سرتاسری (در مجموع 7 عدد برای نسخه‌های وارداتی و 6 عدد برای نسخه‌های مونتاژی)

راننده و سرنشین جلو، جانبی سرنشینان جلو، پرده‌ای سرتاسری، محافظ زانوی راننده (در مجموع 7 عدد)

سیستم ترمز و پایداری

 

ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BA)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)

 

ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BA)، کنترل فعال پایداری (ASC)، کنترل کشش (TCL)

 

مقایسه تجربه رانندگی هیوندای النترا و میتسوبیشی لنسر

درون کابین هیوندای النترا و میتسوبیشی لنسر فضای کافی برای چهار سرنشین بزرگسال وجود دارد، اما در صورت اضافه‌شدن نفر پنجم، کمی از راحتی سرنشینان عقب کاسته خواهد شد و از این نظر، هر دو خودرو وضعیت مشابه‌ای دارند. از نظر کیفیت سواری نیز هر دو خودرو به‌عنوان یک سدان خانوادگی قابل‌قبول ظاهر می‌شوند و سواری نسبتاً نرمی دارند اما در مقام مقایسه، هیوندای النترا کمی نرم‌تر از میتسوبیشی لنسر ظاهر می‌شود.

اما نوبت به مقایسه توانایی‌های حرکتی و لذت رانندگی می‌رسد. در مسیرهای معمول شهری و اتوبانی، این هیوندای النترا است که به‌لطف پیشرانه قوی‌تر و گیربکس AT خود، سواری لذت‌بخش‌تری را نسبت به رقیب ژاپنی ارائه می‌دهد، اما میتسوبیشی لنسر ذات اصلی خود را در مسیرهای پرپیچ‌وخم کوهستانی آشکار می‌کند و به‌لطف هندلینگ بسیار عالی و تجهیز به شیفترهای تعویض‌دنده پشت فرمان، برای دقایقی هرچند معدود حس سواری با یک سدان اسپرت تمام‌عیار را برای راننده خود به ارمغان می‌آورد. البته هیوندای النترا نیز در نوع خود هندلینگ بسیار خوبی دارد اما از این نظر پشت‌سر محصول میتسوبیشی قرار می‌گیرد.

مقایسه شرایط بازار هیوندای النترا و میتسوبیشی لنسر

هرچند نسل ششم هیوندای النترا چندان در بازار کشور ما خوش‌اقبال نبود و نتوانست به‌اندازه نسل قبلی خود بدرخشد اما بازهم تعداد قابل‌توجهی از آن در بازار موجود است و جزو خودروهای نسبتاً پرطرفدار محسوب می‌شود؛ اما میتسوبیشی لنسر علی‌رغم حضور طولانی‌تر در بازار ایران، زیر سایه رقبای متعدد خود قرار گرفت و نتوانست خیلی پرفروغ ظاهر شود؛ بنابراین خودروی برتر این بخش از مقایسه، هیوندای النترا است. البته نبایستی فراموش کنیم که میتسوبیشی لنسر یک خودروی ژاپنی است و تجربه نشان داده که خودروهای ژاپنی همیشه در بازار کشور ما خریدار خاص خود را دارند و مالک نباید خیلی نگران این موضوع باشد.

در بخش خدمات پس از فروش نیز هیوندای النترا به‌لطف پشتیبانی از سوی دو شرکت آسان موتور و کرمان موتور و هم‌چنین خدمت‌رسانی بسیاری از تعمیرگاه‌های شخصی به محصولات هیوندای، وضعیت بسیار بهتری نسبت به میتسوبیشی لنسر دارد. از نظر قیمت قطعات یدکی نیز تفاوت فاحشی بین دو خودروی مورد بحث وجود ندارد اما قطعات هیوندای النترا در بازار فراوان‌تر هستند.

جمع‌بندی

در بخش پایانی مقایسه هیوندای النترا و میتسوبیشی لنسر و با نگاهی اجمالی به ویژگی‌های هریک از این دو خودرو می‌توانیم بگوییم که هیوندای النترا در بخش‌های طراحی، مشخصات فنی، لذت رانندگی، امکانات رفاهی و بازار فروش، خودروی برتر این مقایسه است و میتسوبیشی لنسر تنها در بخش‌های دوام فنی، هندلینگ و ایمنی می‌تواند با این خودروی کُره‌ای رقابت کند.

بنابراین می‌توانیم هیوندای النترا را به‌عنوان برنده این مقایسه معرفی کنیم اما فراموش نکنید که قیمت میتسوبیشی لنسر بیش از 20 درصد ارزان‌تر از هیوندای النترا است و این قیمت منطقی، میتسوبیشی لنسر را به یکی از ارزنده‌ترین سدان‌های سگمنت خود تبدیل کرده است. از این‌رو، اگر دید بلندمدتی دارید و خیلی به‌دنبال آپشن‌های رنگارنگ نیستید؛ مطمئن باشید که از خرید سدان با کیفیت و اصیلی همچون میتسوبیشی لنسر پشیمان نخواهید شد.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها