مقایسه هیوندای سانتافه و تویوتا راوفور

فهرست مطالب


در این مقاله از سری مقالات «مجله همراه مکانیک» به سراغ دو شاسی بلند پرطرفدار بازار کشور یعنی هیوندای سانتافه و تویوتا راو 4 رفته‌ایم و قصد داریم از جنبه‌های مختلفی همچون طراحی، توان فنی، امکانات و… به مقایسه هیوندای سانتافه و تویوتا راوفور بپردازیم پس اگر قصد خرید شاسی بلند را دارید در این مقاله باما همراه شوید.

در طی چند سال گذشته افزایش قیمت چشم‌گیر خودروهای لوکس در بازار کشور باعث شده تا حساسیت‌ها در خرید و فروش چنین خودروهایی نیز چند برابر شود؛ در این میان تویوتا راو 4 و هیوندای سانتافه از جمله‌ خودروهای کراس‌اوور کشور هستند که طی این مدت با وجود تمامی کمبودها و افزایش قیمت‌ها توانستند فروش قابل توجهی را تجربه کنند.

از همین‌رو در ادامه قصد داریم به مقایسه هیوندای سانتافه و تویوتا راوفور پرداخته و شما را با تمامی مزایا و معایب این دو شاسی‌ بلند دوست داشتنی آشنا کنیم؛ ناگفته نماند که تویوتا RAV4 و هیوندای سانتافه در خارج از کشور به‌عنوان دو خودرو میان رده شناخته می‌شوند، اما در کشور ما جز خودروهای لوکس بازار به حساب می‌آیند.

هیوندای سانتافه و تویوتا راو4 در یک نگاه

معرفی نسل‌های هیوندای سانتافه
هیوندای سانتافه نسل سوم

پیش از این که بخواهیم مقایسه هیوندای سانتافه و تویوتا RAV4 را آغاز کنیم، بهتر است شما را با پیشینه این دو خودروی محبوب بازار آشنا کنیم.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

تعویض پلاک خودرو

راهنمای خرید خودرو دست دوم

استعلام خلافی خودرو

معرفی پیشینه سانتافه

در آن سوی میدان سانتافه قرار دارد، یک شاسی بلند ترکیبی متوسط که نسل اول آن در سال 2000 به بازار معرفی شد. نسل دوم سانتافه نیز در بین سال‌های 2007 تا 2013 روی خط تولید این خودروساز کره‌ای قرار داشت تا این‌که نوبت به نسل سوم این خودرو رسید. آنچه که در این مقاله مورد بررسی قرار خواهیم داد مربوط به نسل سوم هیوندای سانتافه با کد اتاق DM است که در سال 2013 وارد بازار جهانی شد و تولید آن نیز تا سال 2017 ادامه داشت.

سانتافه نسل سوم را باید یکی از موفق‌ترین محصولات هیوندای در دنیا و همچنین در ایران بدانیم، زیرا از سال 2014 تاکنون در بازار ایران حضور داشته و توانسته است به‌واسطه عدم حضور رقیب قدرتمند و با تکیه‌بر آپشن‌های متنوع، شبکه بزرگ خدمات و همچنین کابین جادار خود به فروش موفقی دست پیدا کند و خرید سانتافه را برای علاقه مندان به خودروهای شاسی بلند ترقیب کند. در کشورمان عرضه نسل سوم هیوندای سانتافه تا سال 2018 ادامه پیدا کرد؛ البته در سال 2016 نمونه فیس‌لیفت سانتافه DM نیز راهی بازار کشور شد و توانست جایگزین مدل اولیه شود.

معرفی پیشینه راوفور

معرفی پیشینه راوفور

حدود 80 سال از تاسیس ارزشمندترین برند در صنعت خودروسازی ژاپن یعنی تویوتا می‌گذرد. نسل اول راوفور، در سال 1994 میلادی به بازار معرفی شد و علاوه‌بر ژاپن در کشورهایی نظیر استرالیا نیز به موفقیت بسیار خوبی دست یافت. نسل‌های دوم و سوم راوفور در سال‌های 2001 تا 2012 تولید شد. در سال 2013 نسل چهارم راو4 همراه با تغییرات و به‌روزرسانی‌های متعدد به بازار آمد، اما با این وجود حدود دو سال بعد شرکت سازنده این خودرو را تحت یک فیس‌لیفت قرار داد که باعث فروش بیش از پیش این خودرو در بازارهای جهانی و ترغیب مشتریان ایرانی برای خرید راوفور شد. 

مقایسه طراحی هیوندای سانتافه و تویوتا راوفور

در ادامه طراحی این دو خودرو جذاب را با هم مقایسه می‌کنیم:

نیم نگاهی به طراحی سانتافه

کمپانی هیوندای در طراحی نمای بیرونی سانتافه از خطوط کشیده و زاویه‌دار متعددی بهره گرفته است. در بخش جلویی جلوپنجره شش ضلعی زیبا که لوگو هیوندای در میان آن قرار گرفته در کنار چراغ‌های زاویه‌دار و خشن این خودرو باعث ایجاد چهره‌ای مصمم و جذاب برای هیوندای سانتافه  نسل سوم شده‌است.

طراحی سانتافه

هیوندای سانتافه طراحی جذاب خود را در نمای کناری نیز حفظ کرده است. فرم جذاب پنجره‌ها و خطوط حجم دهنده‌ای که در بالا و پایین درها مورد استفاده قرار گرفته است، تاثیر بسزایی در افزایش جذابیت‌های بصری این کراس‌اوور کره‌ای داشته است. 

نیم نگاهی به طراحی رافور

در نمای روبرویی رقیب ژاپنی این مقایسه از شرکت تویوتا، چراغ‌های مثلثی با گوشه‌های تیز قرار گرفته‌اند؛ همچنین فضای بسیار کمی برای جلوپنجره در نظر گرفته شده‌است. در یک نگاه کلی می‌توان گفت حجم‌دهی جذاب سپر و حالت سه بعدی آن، ترکیبی اسپرت را برای تویوتا rav4 ایجاد کرده است.

در نمای جانبی، تویوتا راوفور یک خط شانه‌ای ظریف که چراغ‌های عقب را به گلگیر جلو می‌رساند جلب توجه می‌کند و در مقایسه با هیوندای سانتافه بسیار ساده‌تر به نظر می‌رسد. در نمای پشتی راو 4 نیز اسپویلر عقب خودرو،‌ فرم سپر عقب، سایز چراغ‌ها همگی دست به دست هم داده‌‌اند تا از سادگی بیش از حد این بخش از راو 4 نیز کاسته شود و این خودرو جذاب و زیبا به نظر برسد.

طراحی رافور

در نمای پشتی سانتافه شاهد پیچیدگی بیشتری نسبت به تویوتا راو4 خواهید بود و خروجی‌های اگزوز، دیفیوزر و چراغ‌های بزرگ عقب باعث می‌شوند تا این بخش از سانتافه نیز در هماهنگی کامل با سایر اجزای بدنه به نظر برسد.

در کل می‌توان گفت هیوندای سانتافه و تویوتا راو4 از نظر طراحی ظاهری در وضعیت بسیار مناسبی قرار دارند و همین عامل در فروش بالای این دو خودرو تاثیر به‌سزایی داشته است. نمای ظاهری هیوندای سانتافه در مقایسه با تویوتا راو 4، به طراحی خودروهای اروپایی نزدیک‌تر است و  پیچیدگی‌های بیشتری را به نمایش می‌گذارد، اما در مقابل تویوتا راو 4 نیز در عین سادگی، زیبا و با وقار به نظر می‌رسد؛ به‌همین‌دلیل نمی‌توان به‌طور قطع یکی از این دو رقیب را در بخش طراحی ظاهری پیروز میدان دانست.

تفاوت راوفور و سانتافه از نمای‌داخلی

تفاوت راوفور و سانتافه از نمای‌داخلی
کابین سانتافه

طراحی داخلی هیوندای سانتافه مانند طراحی بیرونی این خودرو نسبتا جذاب و پیچیده به نظر می‌رسد. به کارگیری اشکال غیرهندسی، زوایای تیز و قسمت‌های برجسته بسیار تحسین‌برانگیز است. دسترسی به کلیدها و ادوات کابین برای راننده آسان بوده و اصول ارگونومی به خوبی در آن رعایت شده‌است؛ گرچه ممکن است عادت کردن به طراحی شلوغ کابین سانتافه کمی زمان‌بر باشد!

در مقایسه تویوتا راو فور و هیوندای سانتافه از نظر طراحی داخلی باید گفت که در فضای داخلی راو 4 از متریال باکیفیت‌تری استفاده شده‌است، اما سبک طراحی کابین RAV4 نسبتا قدیمی و ساده بوده و برای خودرویی در این رنج قیمتی چندان مناسب به نظر نمی‌رسد.

تفاوت راوفور و سانتافه از نمای‌داخلی
کابین راو4

سرنشینان تویوتا راو4 راحتی زیادی در این خودرو خواهند داشت، صندلی‌های عقب راو4 می‌توانند تا حدودی به صورت خوابیده تنظیم شوند و این موضوع فضای بیشتری برای 4 انسان بالغ فراهم می‌کند. در مقابل هیوندای سانتافه از صندلی ردیف سوم برخوردار است و از نظر صندوق عقب هم سانتافه فضای بیشتری را برای بار در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد.

تفاوت تویوتا راوفور و سانتافه از نظر فنی

تفاوت تویوتا راوفور و سانتافه از نظر فنی

هیوندای سانتافه در بخش فنی به یک پیشرانه 4 سیلندر 2.4 لیتری با قدرت 174 اسب بخار و گشتاور 227 نیوتن متر مجهز شده‌است. چنین نیرویی از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک به هر چهار چرخ خودرو منتقل می‌شود تا این شاسی بلند 1650 کیلوگرمی بتواند طی زمانی در حدود 12 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر برساعت دست یابد. ناگفته نماند که چنین توان خروجی برای پیشرانه MPI این خودرو درج شده‌است و نمونه‌های مجهز به موتور GDI از توان خروجی به‌مراتب بیشتری برخوردار هستند.

تویوتا راو4 نیز برخلاف سایر برادران عظیم‌الجثه خود که در بازار کشور حضور دارند به یک پیشرانه 4 سیلندر 2.5 لیتری مجهز شده‌است که از توان خروجی 177 اسب بخار قدرت و 233 نیوتن‌متر گشتاور برخوردار است. کمپانی تویوتا از یک گیربکس 6 دنده اتوماتیک برای انتقال نیروی پیشرانه به هر چهار چرخ این خودرو استفاده کرده است که عملکرد نرم و قابل قبولی از خود نشان می‌دهد.

جدول مقاسیه فنی سانتافه و راوفور

مدل خودرو

تویوتا راو4

هیوندای سانتافه MPi

پیشرانه

4 سیلندر

4 سیلندر

حجم موتور

2.5 لیتر

2.4 لیتر

حداکثر قدرت

177 اسب بخار

174 اسب بخار

حداکثر گشتاور

233 نیوتن‌متر

227 نیوتن‌متر

گیربکس

6 سرعته خودکار

6 سرعته خودکار

مصرف سوخت (ترکیبی)

8.1 لیتر

9.4 لیتر

شتاب صفر تا 100

9.7 ثانیه

11.6 ثانیه

حداکثر سرعت

200 کیلومتر در ساعت

190 کیلومتر در ساعت

مقایسه آپشن های سانتافه و راوفور

در حال حاضر تویوتا راو 4 در تیپ‌های مختلف در بازار کشورمان حضور دارد که با توجه به شرکت واردکننده یا سفارشات شخصی، امکانات رفاهی آن ممکن است متفاوت باشد. چنین موضوعی درباره هیوندای سانتافه نیز صدق می‌کند؛ مدل‌های وارداتی سانتافه از نظر امکانات با مدل‌های آسان موتور یا کرمان موتور تفاوت‌های متعددی دارند.

اما در یک جمع‌بندی کلی باید گفت که گرچه تویوتا راو4 از امکانات قابل قبولی برخوردار است، اما با مقایسه تیپ فول هر دو خودرو می‌توان نتیجه گیری کرد که تویوتا راو4 حتی در سخاوتمندترین تیپ خود نیز مقابل هیوندای سانتافه حرف چندانی برای گفتن ندارد و درواقع تویوتا راو 4 نمی‌تواند برای کسانی که برخورداری از آپشن‌های متعدد جز اولیت‌های آن‌ها در خرید خودرو محسوب می‌شود، چندان مناسب باشد.

جدول مقایسه آپشن های هیوندای سانتافه و تویوتا راوفور

تجهیزات

تویوتا راو4

هیوندای سانتافه

چراغ

چراغ‌های زنون، مجهز به اتولایت و دیلایت، چراغ مه‌شکن جلو و عقب، چراغ بدرقه، چراغ شور (سفارشی)

چراغ‌های زنون، مجهز به اتولایت و دیلایت، چراغ مه‌شکن جلو و عقب، مجهز به چراغ بدرقه و چراغ خوش‌آمدگویی، تنظیم اتوماتیک ارتفاع نور، نور بالای اتوماتیک، چراغ شور، چراغ چرخشی در پیچ (DBL)

سیستم‌های مولتی مدیا

سیستم صوتی با قابلیت پخش CD و MP3، ورودی USB و AUX و iPod

دارای 6 بلندگو، مانیتور عقب (سفارشی)

سیستم صوتی با قابلیت پخش CD وMP3 ورودی USB و AUX و iPod –مجهز به 6 بلندگو

صفحه نمایش

6 اینچ لمسی/ 7 اینچی لمسی (سفارشی)

4.3 اینچ لمسی، مانیتور 8 اینچ لمسی (سفارشی)

رینگ‌ها

 17اینچ

18 و 19 اینچ

آینه

آینه‌ وسط الکتروکرومیک (سفارشی)، آینه‌های جانبی برقی

آینه‌ وسط الکتروکرومیک، آینه جانبی تاشو برقی مجهز به گرمکن

تهویه مطبوع

تهویه مطبوع جداگانه برای سرنشینان جلو – دریچه تهویه عقب

اتوماتیک دوگانه، دریچه تهویه عقب

صندلی

روکش چرمی، گرمکن صندلی‌های جلو، صندلی‌ راننده مجهز به تنظیم 6 حالته دستی یا 8 حالته برقی

روکش چرمی، گرمکن صندلی برای 4 سرنشین، سردکن صندلی جلو (سفارشی)، صندلی‌ راننده مجهز به تنظیم 8 حالته برقی، تنظیم برقی گودی کمر/ مموری (سفارشی)

سیستم‌های هشدار دهنده

سنسور پارک عقب/ سنسور باد لاستیک سفارشی

سنسور پارک جلو و عقب/ سنسور باد لاستیک/ رادار نقطه کور (سفارشی)

سایر امکانات 

کروز کنترل، دارای 2 حالت رانندگی اسپرت و اکو، سنسور پارک جلو و عقب (سفارشی)، سنسور فشار باد تایر/ کنترل حرکت در سرپایینی /کنترل ایستایی در سربالایی (سفارشی)

 

دارای حالت رانندگی ECO، کروز کنترل، نمایشگر 4.2 اینچی صفحه کیلومتر، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سنسور فشار باد تایر، سنسور باران، سنسور پارک عقب و جلو، صندلی ردیف سوم تاشو، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل حرکت در سرپایینی

مقایسه هیوندای سانتافه و تویوتا راوفور از نظر ایمنی

مقایسه هیوندای سانتافه و تویوتا راوفور از نظر ایمنی

هیوندای سانتافه محصول 2017 از لحاظ ایمنی کاملا با تویوتا راو4 منطبق است و هر دو خودرو 5 ستاره از تست‌های EURO NCAP و NHTSA دریافت کرده‌اند، همچنین رتبه خوبی در تست‌های IIHS دارند و دارنده نشان ایمنی + TOP SAFETY PICK هستند.

در نتیجه تفاوت بسیار اندکی از لحاظ ایمنی بین دو این خودرو وجود دارد، اما نسخه‌هایی از تویوتا راو 4 که در داخل کشور حضور دارند، از تجهیزات ایمنی به مراتب کمتری نسبت به هیوندای سانتافه داخلی برخوردار هستند. در ادامه می‌توانید از نظر تجهیزات ایمنی به مقایسه هیوندای سانتافه و تویوتا RAV4 بپردازید:   

تجهیزات

تویوتا راو4

هیوندای سانتافه

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

قفل مرکزی با ریموت، قفل کودک، ایموبلایزر، ورود بدون کلید

قفل مرکزی با ریموت، قفل کودک، ایموبلایزر، ورود بدون کلید

کیسه هوا

6 ایربگ در نمونه‌های فول (ایربگ راننده و سرنشین جلو، جانبی سرنشینان جلو، پرده‌ای)

  7 ایربگ در نمونه‌های فول
(کیسه هوای راننده و سرنشین جلو – کیسه‌های هوای جانبی – کیسه هوای پرده‌ای)

سیستم ترمز

ترمزهای دیسکی در جلو و عقب، مجهز به سیستم ABS+EBD، سیستم کمکی ترمز (BAS)، سیستم کنترل پایداری خودرو (VSC)

ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی BAS، ترمز پارک برقی (سفارشی)، اتوهلد (سفارشی)، هشدار در هنگام ترمز (ESS)، سیستم مدیریت پایداری (VSM)

تجربه رانندگی با راوفور و سانتافه

تجربه رانندگی با راوفور و سانتافه

پیشرانه 177 اسب بخاری تویوتا راو4 در مقایسه با هیوندای سانتافه شتاب بیشتری را در اختیار راننده قرار می‌دهد و این موضوع برای کسانی که چالاکی خودرو از اولویت بالایی برایشان برخوردار است، می‌تواند نکته بسیار مهمی باشد. 

البته شتابگیری و توان خروجی هیوندای سانتافه هم در فضای شهری چندان آزاردهنده نبوده و برای رانندگی‌های روزمره مناسب به نظر می‌رسد، اما درصورتی‌که بخواهید همراه با 6 سرنشین دیگر در جاده‌های خارج از شهر رانندگی کنید بهتر است فکر سبقت‌های ناگهانی یا رانندگی‌های تهاجمی را از سر بیرون کنید.

تجربه رانندگی با راوفور و سانتافه

به لحاظ فنربندی این دو خودرو برتری خاصی نسبت به یکدیگر ندارند و هر دو می‌توانند موجبات رضایت سرنشینان خود را فراهم کنند، اما از نظر صدای داخل کابین، تویوتا راو4 کمی پر سروصداتر از  هیوندای سانتافه ظاهر شده‌است؛ مخصوصا در دنده‌های سنگین این صدا می‌تواند کمی آزاردهنده باشد. 

درون کابین سانتافه فضا و همینطور امکانات بیشتری برای سرنشینان در نظر گرفته شده‌است، به‌همین‌دلیل اگر برای سفرهای متعدد خود نیاز به یک کراس‌اوور جادار و با امکانات متعدد دارید، بهتر است به سراغ هیوندای سانتافه بروید.

تحلیل شرایط بازار

تحلیل شرایط بازار

گرچه تویوتا راو4 نیز همچون سایر محصولات کمپانی تویوتا طرفداران فراوانی در بازار کشورمان دارد، اما در نهایت این هیوندای سانتافه است که در این بخش می‌تواند به‌عنوان خودروی پیروز معرفی شود.

سانتافه با وجود این‌که از لحاظ کیفیت ساخت و اعتبار برند سازنده در مقابل تویوتا راو4 حرف چندانی برای گفتن ندارد، در بازار آپشن‌پسند بازار کشور ما اغلب خریداران این کراس‌اوور کره‌ای را به رقیب ژاپنی ترجیح می‌دهند؛ از همین‌رو بازار خرید و فروش هیوندای سانتافه به‌مراتب پررونق‌تر از تویوتا راو4 به نظر می‌رسد؛ البته از‌انجایی که قیمت سانتافه و قیمت راوفور در یک بازه قرار دارند، تصمیم گیری در انتخاب خودرو با شماست.

نتیجه گیری

مقایسه هیوندایی سانتافه و تویوتا راوفور

در باب نتیجه‌گیری مقایسه هیوندایی سانتافه و تویوتا راوفور می‌توان گفت که تویوتا راو4 یک کراس‌اوور جمع‌و‌جور است که امنیت و راحتی قابل قبولی دارد. این خودرو با چالاکی نسبی خود می‌تواند در حین رانندگی، تند و تیزتر از رقیب کره‌ای خود عمل کند، اما فضای کابین آن به اندازه سانتافه نبوده و این موضوع برای خانواده‌های پرجمعیت خبر خوبی به نظر نمی‌رسد. در نهایت اگر کیفیت قطعات یا استهلاک کم آن‌ها برای شما در اولویت قرار دارد، بهتر است تویوتا راو 4 را انتخاب کنید.

در طرف دیگر میدان هم هیوندای سانتافه قرار دارد که در مقایسه با تویوتا راو 4 از امکانات متنوع، بازار خرید و فروش پر رونق‌تر و همچنین قیمت ارزان‌تری برخوردار است؛ بنابراین می‌توان گفت اگر برای رفت‌و‌آمدهای روزمره خود به دنبال یک اتومبیل بلندقامت پرآپشن هستید که بتواند یک خانواده پرجمعیت را نیز در خود جای دهد، در این رنج قیمتی هیوندای سانتافه نسل سوم می‌تواند خودرو مناسبی برایتان باشد. ذکر این نکته هم خارج از لطف نیست که قیمت تویوتا در برابر قیمت هیوندای از افت قیمت کمتری بهره مند است

مطالعه مقالات مرتبط زیر را از ندهید

مقایسه رنو کولئوس و تویوتا راو 4

سانتافه وارداتی بخریم یا شرکتی؟

مزایا و معایب سانتافه ۲۰۱۷

مقایسه هیوندایی سانتافه و هیوندایی وراکروز

چرا هیوندایی سانتافه بخریم

معایب نسل های مختلف سانتافه

مقایسه هیوندایی سانتافه و هیوندایی توسان

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
2 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
محمد
1402-07-22 16:20

من ستنتافه ۲۷۰۰دارم در شتاب گیری ضعیف هست حالا۲۴۰۰ها ضعیف تر هستند فقط قطعات آن خوبه دربازار وجود دارد

اویسی
1401-07-06 09:05

با سلام واحترام

من دوتا رو سوار شدم راحتی رافور ونرمی اون بسیار سر تر از سانتافه است ضمن اینکه اگر خواستید سانتافه خرید کنید با توجه یه شرایط کوهستانی کشور مان موتور ۲۴۰۰ برای بدنه سنگین سانتافه ضعیف است نوع ۳۵۰۰ بگیرید یکی از دلایل مشکل اینگونه موتور ها فشاری است که در مسیر های کوهستانی به موتور میاید