۱۰ محصول جدید ایران خودرو بزودی عرضه می شود

فهرست مطالب

به گزارش صفحه اخبار خودرو مجله همراه مکانیک، ایران‌خودرو بر اساس برنامه کوتاه‌مدت خود، دست به تولید و عرضه پنج محصول راناپلاس، سورن‌پلاس، سمند بهینه، دنا پلاس با گیربکس شش‌سرعته و ۲۰۷ پانوراما زده است. هم‎چنین از برنامه‌های بلندمدت ایران‌خودرو نیز می‌توان به طراحی، تولید و عرضه پنج محصول صندوق‌دار K۱۳۲، کراس‌اوور K۱۲۵، هاچ‌بک K۱۲۱، دنای برقی و K۱۳۲ برقی اشاره کرد که از بهمن‌ماه امسال تا بهمن ۱۴۰۱ به خط تولید خواهند آمد.

برنامه اصلی شرکت ایران‌خودرو در سال جاری، تولید محصولات گروه سمند (سمند ال‌ایکس، سمند ال‌ایکس EF۷ و سمند سورن)، گروه پژو (پژو ۲۰۶، پژو ۲۰۶ صندوق‌دار، ۲۰۷ دستی، پژو پارس و پژو ۴۰۵)، گروه دنا (شامل دنا پایه، دنا پلاس توربوشارژ با گیربکس دستی، دنا پلاس توربوشارژ با گیربکس اتوماتیک)، گروه رانا (رانا پایه و رانا پلاس)، گروه وانت (آریسان) و هایما (اس ۵ و اس ۷) بوده است که از این میان تولید محصولات گروه هایما به دلیل عدم همکاری خودروساز چینی به پایان رسیده است.

برنامه‌های جاری ایران خودرو

از مهم‌ترین برنامه‌ها و پروژه‌ها در حوزه طراحی، تأمین و تولید می‌توان به همکاری با وزارت دفاع و شرکت‌های تابعه در خصوص خودکفایی قطعات ارزبر، برگزاری چهار میز خودکفایی با وزارت صنعت، پیشبرد پروژه K۱۳۲ باتکیه‌بر توان داخلی، برنامه‌ریزی و اجرای پروژه‌های بهینه‌سازی طراحی با هدف کاهش قیمت و ارزبری، توسعه همکاری با صنایع بالادستی برای افزایش خودکفایی مواد اولیه و ایجاد سامانه فراخوان و ثبت‌نام سازندگان توانمند برای ساخت داخل قطعات اشاره کرد. توسعه موتور EF۷ پلاس، طراحی و توسعه موتور EC۵، پروژه نصب موتور XU۷ در محصولات پارس، سمند بنزینی و دوگانه‌سوز و ۴۰۵ دوگانه‌سوز و توسعه فرمان برقی روی محصولات خانواده پژو ۲۰۷ و دنا پلاس به‌منظور ارتقای بازدهی و راندمان خودروهای تولید داخل با مصرف پنج لیتر سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر از دیگر برنامه‌های ایران‌خودرو در حوزه تأمین و تولید برای سال جاری اعلام شده است.

تشکیل کمیته طراحی پلت‌فرم ملی خودرو برای ساخت خودرو ملی متشکل از وزارت صمت شامل ایدرو و معاونت امور صنایع این وزارتخانه با دانشگاه علم و صنعتت نیز یکی از مهم‌ترین برنامه‌های ایران‌خودرو در سال جاری خواهد بود.

 تحول ماهیتی محصولات در حال عرضه

در زمینه عرضه آتی محصولات ایران‌خودرو با نسل جدید قوای محرکه نیز ارتقای موتورهای جاری، تولید موتور سه استوانه و عرضه خودرو با گیربکس‌های جدید در دستور کار قرار دارد. همچنین ارتقای ظرفیت خط تولید مونتاژ موتور EF۷ به روزانه یک هزار دستگاه در برنامه ایران‌خودرو قرار دارد.

برای سری موتورهای EF پروژه بهبود با نام EF پلاس تعریف شده است و حداکثر ظرف یک سال آینده محصول این پروژه به بازار خواهد آمد که کاهش مصرف دست‌کم یک لیتری را در هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش به دنبال خواهد داشت.

ارتقای خانواده موتور XU تحت پروژه XU پلاس نیز که با تغییرات چشمگیری همراه خواهد بود، تا پایان امسال به تولید انبوه خواهد رسید. نوع ارتقا یافته موتور TU۵ هم پروژه بعدی موتوری است که با ایجاد ظرفیت تولید روزانه یک هزار دستگاه در دستور کار قرار دارد و هم‌زمان با تولید محصول پروژه K۱۳۲ محقق خواهد شد.

معرفی توسعه موتور سه استوانه و انواع گیربکس

پروژه راهبردی دیگر ایران‌خودرو در حوزه موتور، توسعه موتور سه استوانه است؛ موتور سه استوانه یکی از روندهای جهانی است که تا آخر سال نمونه اولیه آن تولید خواهد شد و توسعه و تولید انبوه این موتور تا سال ۱۴۰۱ طول خواهد کشید.

توسعه گیربکس نیز یکی از برنامه‌های توسعه‌ای این خودروساز است؛ برای حرکت بهتر خودرو در سرعت‌های بالا، کاهش مصرف سوخت، راحتی سرنشین، پروژه تولید گیربکس شش دنده در دستور کار است و رانا با گیربکس شش دنده امسال به بازار خواهد آمد و در پی آن، نقشه راه گیربکس نیمه اتوماتیک AMT پیشروی ایران‌خودرو است که تا آخر سال نمونه اولیه آن تولید خواهد شد.

دنا پلاس توربو با گیربکس شش‌سرعته اتوماتیک و موتور EF۷TC هم که اوایل سال جاری تولیدی شد، به‌زودی به گیربکس شش‌سرعته دستی نیز مجهز خواهد شد. تا آخر امسال، ۲۰۷ هم با گیربکس شش‌سرعته اتوماتیک تولید خواهد شد. موتور EF۷ توربوشارژ مجهز به گیربکس شش‌سرعته اتوماتیک روی محصول پروژه K۱۳۲ هم به کار خواهد رفت.

هم‌چنین خرداد سال آینده این محصول با موتور ارتقا یافته TU۵ و گیربکس شش‌سرعته اتوماتیک به تولید انبوه خواهد رسید. پژو پارس نیز در آینده مجهز به گیربکس شش‌سرعته اتوماتیک خواهد شد. طراحی و توسعه گیربکس اتوماتیک DCT با ساخت داخل بالا نیز از برنامه‌های سال جاری ایران‌خودرو است که در بازه زمانی دوساله به نیازهای مشتریان پاسخ خواهد داد.

منبع: راهبر معاصر

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها