به گزارش صفحه اخبار خودرو مجله همراه مکانیک، رئیسکل گمرک کشور در مورد میزان قطعات دپو شده موردنیاز خودروسازان در گمرک توضیح داد: ماده ۴۲ قانون امور گمرکی بهویژه در مورد قطعات خودرو به موضوعهایی اشاره کرده است که با پیشنهاد وزارت صمت، رئیسکل گمرک میتواند از تسهیلات ماده مذکور استفاده کند و ما هم در چند ماه گذشته بارها از آن بهره بردهایم.
میراشرفی ادامه داد: خودروسازان بهوسیله همین تسهیلات، با اظهار کالا و پرداخت تضمینها بدون نیاز به مسائلی که باعث رسوب کالا میشده است، عمده کالاهایشان را ترخیص کردهاند. این تسهیل همچنان ادامه دارد و البته درگذشته هم از آن استفاده شده است. در مورد مواد اولیه نیز باید منتظر مصوبه مربوط به آن باشیم.
همچنین اضافه کرد: گمرک درباره موارد خاص خودروسازان را معطل نگذاشته است، اما در مورد مواد اولیه مشکل وجود دارد.
[hm_sell_form_inline]
وی با بیان اینکه این ۸ میلیون تن کالاهای در گمرک عملا دپو شده نیستند، گفت: از ابتدای سال تاکنون ۱۶ میلیون تن کالا وارد بندرها و گمرکهای کشور شده است و به طور میانگین ماهی ۲/۷ میلیون تن کالا ترخیص میشود.
میراشرفی توضیح داد: رسوب داخلی در گمرکها کمتر از یک میلیون تن است و قسمت عمده آنها ترخیص شدهاند. با این تصمیمات امیدواریم مشکل قسمت عمده این کالاها رفع شود. در گمرکهای کشور حدود ۱۳ هزار خودرو قرار داشت که طبق مصوبه هیئت وزیران، حدود ۱۰ هزار خودرو در سال ۹۸ تعیین تکلیف و ترخیص شدند و تعداد کمی هم در سال ۹۹ ترخیص شده اند. این مصوبه تا ۲۶ شهریور ۹۹ تمدید گشته بود.
رئیسکل گمرک کشور افزود: حدود کمتر از ۳ هزار خودرو در گمرکها باقیمانده است که این خودروها دارای پرونده رسیدگی در محاکم قضایی هستند و هر زمان که تعیین تکلیف شوند، یا ترخیص میشوند یا تشریفات متروکه برای آنها اجرا میشود و به سازمان اموال تملیکی تحویل داده میشوند.
وی در آخر افزود: خودروهای بالای ۲ هزار و ۵۰۰ سیسی و خودروهای ساخت طرفهای ممنوعالمعامله (آمریکا و رژیم صهیونیستی) اصلا وارد نشدند. این خودروها اگر وارد شوند یا به نفع دولت ضبط میشود و یا اینکه واردکننده میتواند خودرو را مرجوع کند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
بیشتر بخوانید: