کمپانی بزرگ مازراتی نه تنها اخیراً از اولین اتومبیل تمامبرقی خود رونمایی کرد، بلکه ابرخودروی جدید خود را به نام MC20 بعد از 15سال به جهان معرفی کرد. به گزارش صفحه اخبار خودرو مجله همراه مکانیک، خودروی انقلابی مازراتی در رویداد MMXX با شعار «زمانِ جسارت است»، رونمایی شد.
جسارتی که مازراتی از آن حرف میزند، مطمئناً به بدنه خودرو که کاملاٌ از فیبر کربن سبک و آلومینیوم ساخته شده است و یک موتور 3لیتری V6 توربوشارژ که 630 اسببخار قدرت تولید میکند، اشاره دارد. MC20 یک کوپه بهسبک بال پروانه (Gullwing) است که میتواند صفرتاصد کیلومتر را در 2.9 ثانیه طی کند. با وزن کمتر از 1500 کیلوگرم، MC20 یک خودروی بسیار سبکوزن محسوب میشود.
استفانو تونیتو، رهبر پروژه طراحی مازراتی، در بیانیهای مکتوب گفت: «میتوانیم بگوییم MC20 یک پروژه دیوانهوار است. به نظر میرسد این خودرو یک پیشرانه قدیمی دارد، اما درواقع، فناوری جدید محفظه پیشتحریق، توانایی فوقالعادهای را برای تأمین یک پیشرانه بسیار قدرتمند به ما میدهد.» موتور MC20 هیچ تفاوتی با یک اتومبیل مسابقهای فرمولیک ندارد.
[hm_sell_form_inline]
موتور جدید مازراتی، «Nettuno» نام دارد (معادل ایتالیایی نپتون) که استفانو تونیتو درباره آن گفت: «طراحی Nettuno نشاندهنده موتورهای آیندهنگرانه مازراتی خواهد بود.» مدتها بود که تمام موتورهای مازراتی توسط فراری ساخته میشدند؛ اما موتور جدید بیش از 20سال است که توسط مازراتی در کارخانه مازراتی در مودنا (ایتالیا) طراحی و ساخته شده است.
ظرافت، عملکرد و زیبایی در طراحی بیرونی MC20 موج میزند. تمرکز بر عملکرد، منجر به تولید خودرویی شده که دارای شخصیتی متمایز است. دربهای پروانهای، جلوهای عجیب به نمای بیرونی MC20 بخشیده است، اما این دربها فقط برای نمایش نیستند! هزاران ساعت در تونل باد زمان لازم بود تا شکلی ایجاد شود که مانند اسپویلرهای عقب عمل کند و جریان هوا را به سمت پایین خودرو هدایت کند.
چرخهای سهپره 20اینچی و چراغهای جلوی لوزیشکل نیز بر طراحی منحصربهفرد خودرو افزودهاند. ناظران تیزبین متوجه تغییرات ظریف در نمادهای MC20 شدهاند. نیزه سهشاخ که در لوگوی مازراتی وجود دارد، رنگ قرمز ظریفش را از دست داده است و به جای آن، شاهد یک پسزمینه آبی ساده هستیم. ستون عقب خودرو، فاقد نشان «صاعقه» است که در مدلهای قبلی وجود داشت. فونت لوگوی مازراتی در قسمت عقب خودرو سادهتر است که در مدلهای بعدی نیز این سبک طراحی حفظ خواهد شد.
در داخل کابین، راننده خوششانس از دنیای عجیب مازراتی لذت بینهایتی خواهد برد. صندلیهای چرمی آلکانتارا یا بافت لیزری، ظاهری مجلل و تزئینی به داخل کابین بخشیده است. کنسول جلوی خودرو که سمت راست راننده قرار دارد، از فیبر کربن ساخته شده است و سوئیچهای کاربردی را مانند انتخاب حالت رانندگی، تعویض دنده، کنترل شیشه و کنترل میزان صدا دارد.
MC20، اولین نسل جدیدِ مازراتی است که دکمه استارت را روی فرمان دارد. هر یک از پنج حالت رانندگی (Wet ،GT Sport Corse ، ESC Off) با رنگ متفاوتی مشخص شدهاند.
برخلاف سایر خودروهای مازراتی، ساعت آنالوگ مرکزی که در داشبورد جلو قرار داشت، در MC20 دیده نمیشود. شیشه جلو بسیار پهن و وسیع است و آینه عقب خودرو، دیجیتالی و بدون قاب طراحی شده است. دو نمایشگر صفحه نمایش 10اینچی، یکی در کنسول و دیگری در پشت فرمان قرار دارد و آپشنهای مختلف رانندگی و تنظیمات سرگرمی را نشان میدهد. همچنین یک سیستم صوتی با کیفیت بالا همراه شش بلندگو Sonus Faber به صورت استاندارد ارائه شده است.
کاربر میتواند در هر زمانی به برنامه Maserati Connect متصل شود و از خدمات گستردهای شامل ناوبری، الکسا و سیستم وایفای استفاده کند. این خدمات از طریق تلفن هوشمند نیز قابل مدیریت است.
این ابرخودرو در شش رنگ و در نسخههای بنزینی کوپه و کانورتیبل ارائه خواهد شد. از سال 2022، انتظار میرود نسخه تمامبرقی MC20 با فناوری پیشرفته پیشرانه EV همراه با سه موتور الکتریکی که از یک باتری 800 ولت نیرو میگیرند، به بازار عرضه شود. تاکنون فقط پورشه توانسته خودرویی با این مزیت تولید کند.
در بخشی از مراسم MMXX، داویده گراسو (مدیرعامل مازراتی) گفت: «این استراتژی مهم ما بود كه دوره جدید را با راهاندازی یک ماشین اسپرت آغاز كنیم؛ یک اتومبیل ورزشی كه ما را به همان جایی كه شروع كردهایم، بازگرداند».
اولین خودروهای MC20 قرار است در سهماهه آخر سال جاری تولید و در تابستان سال آینده و اواخر پاییز وارد آمریکای شمالی شوند. در این رونمایی، درباره تعیین قیمت و تعداد خودروهای تولیدشده، صحبتی به میان نیامد؛ اما پیشبینی میشود قیمت MC20 از حدود 210000 دلار شروع شود.
مشخصات فنی
- چیدمان موتور: V6 90 درجه MTC توئین توربو
- حداکثر سرعت: 202 مایل در ساعت (325 کیلومتر بر ساعت)
- عملکرد: 2.9 ثانیه در صفرتاصد کیلومتر
- گیربکس: هشتسرعته اتوماتیک دو کلاچه
- سیستم انتقال قدرت: درایو چرخ عقب با دیفرانسیل مکانیکی خودقفلشونده
بیشتر بخوانید