مشخصات فنی میتسوبیشی asx ؛ خودرویی همه‌چیز تمام

فهرست مطالب


در این مقاله از مجله خودرو همراه مکانیک قصد داریم بیش‌تر با مشخصات فنی میتسوبیشی asx آشنا شویم. میتسوبیشی asx که در برخی از بازارها با نام‌هایی مثل میتسوبیشی RVR و میتسوبیشی اوتلندر اسپرت نیز شناخته می‌شود، از سال 2010 روی خط تولید این خودروساز مطرح ژاپنی قرار دارد. جالب این‌جا است که شرکت میتسوبیشی علاقه‌ای به معرفی نسل جدید این کراس‌اوور کامپکت خود ندارد و در مدت عمر یک دهه‌ای میتسوبیشی asx، به معرفی چهار فیس‌لیفت بسنده کرده است.

با شروع فعالیت شرکت آرین موتور پویا به‌عنوان نمایندگی جدید میتسوبیشی در ایران، میتسوبیشی asx نخستین محصول این خودروساز اصیل ژاپنی بود که به بازار کشور ما راه پیدا کرد تا رقابتی جذاب را با کراس‌اوورهای پرفروشی همچون هیوندای توسان و کیا اسپورتیج آغاز کند. نخستین سری میتسوبیشی asx با مدل 2012 به ایران رسید و فروش آن تا قبل از ممنوعیت واردات خودرو یعنی سال 2018، ادامه داشت.

میتسوبیشی asx

این کراس‌اوور کامپکت ژاپنی در طی این 6 سال حضور در بازار کشور ما، سه بار دست‌خوش فیس‌لیفت قرار گرفت. این فیس‌لیفت‌ها دقیقا در بازه‌های زمانی دو ساله یعنی سال‌های 2014، 2016 و 2018 روی این خودرو اعمال شدند. مشخصات فنی میتسوبیشی asx در این فیس‌لیفت‌ها تغییر چندانی نکرد و فقط شاهد بهبودی اندک در طراحی ظاهری و آپشن‌های خودرو بودیم.

برخلاف فیس‌لیفت گسترده مدل 2020 این خودرو (که در بازار کشور ما موجود نیست)، فیس‌لیفت‌های یادشده بسیار جزئی بودند و شاید بسیاری از افراد قادر نباشند تا به‎راحتی تفاوت‌های ظاهری موجود بین مدل‌های مختلف میتسوبیشی asx موجود در بازار ایران را تشخیص دهند.

مشخصات فنی میتسوبیشی asx

میتسوبیشی asx در بازارهای جهانی با پیشرانه‌های متنوعی قابل سفارش است که بین 1/6 تا 2/4 لیتر حجم دارند. این خودرو با یک پیشرانه 2 لیتری تنفس طبیعی در بازار کشور ما عرضه شده است که تقریبا در رنج میانی پیشرانه‌های قابل‌سفارش در بازارهای جهانی قرار می‌گیرد. پیشرانه مذکور، حداکثر قدرت 147 اسب بخار و حداکثر گشتاور 197 نیوتن‌متر را تولید می‌کند و نیروی خود را از طریق یک گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) به چهار چرخ میتسوبیشی asx انتقال می‌دهد.

موتور میتسوبیشی asx

میتسوبیشی asx با این مشخصات فنی، برای طی‌کردن هر صد کیلومتر مسافت در سیکل ترکیبی به 8/4 لیتر سوخت نیازمند است. شتاب صفرتاصد و حداکثر سرعت این زیباروی ژاپنی نیز به ترتیب برابر با 11/5 ثانیه و 191 کیلومتر بر ساعت است.

اجازه دهید کمی بیش‌تر مشخصات فنی میتسوبیشی asx را کالبدشکافی کنیم. هنگامی‌که درب موتور میتسوبیشی asx را باز می‌کنید، با عبارت MIVEC روی پوسته موتور مواجه خواهید شد. اما این عبارت چه معنایی دارد؟.

سیستم MIVEC در واقع همان سیستم زمان‌بندی متغیر باز و بسته‌شدن سوپاپ‌ها است که این روزها در بسیاری از پیشرانه‌های مدرن وجود دارد و اغلب با نام‌هایی مثل VVT یا CVVT شناخته می‌شود. شرکت میتسوبیشی از سال 1992 این سیستم را در اکثر پیشرانه‌های خود استفاده می‌کند و به‌دلیل تغییر برخی از جزئیات، سیستم مذکور را با نام اختصاصی خود یعنی MIVEC ثبت کرده است.

اساس کارکرد سیستم MIVEC بر کنترل زمان مصرف (مکش) و خروج (تخلیه) میل بادامک‌ها استوار است. این کار باعث می‌شود تا سوپاپ‌ها در دورهای پایین پیشرانه، زودتر بسته شوند و برعکس در دورهای بالا، زمان بازماندن آن‌ها طولانی‌تر شود. نتیجه این مجموعه اعمال، پیشرانه‌ای پاک‌تر با قدرت بیش‌تر و مصرف سوخت کم‌تر است.

گیربکس میتسوبیشی asx نیز از نسل جدید گیربکس‌های CVT است که شرکت میتسوبیشی آن را با کد INVECS-III معرفی می‌کند. وجه تمایز این گیربکس با نمونه‌های مشابه، وجود شیفترهای تعویض‌دنده پشت فرمان است. راننده می‌تواند با استفاده از این شیفترها، دنده‌ها را به‌صورت 6 سرعته تیپ‌ترونیک تعویض و تا حدود زیادی لذت رانندگی با یک گیربکس اتوماتیک معمولی (AT) را شبیه‌سازی کند.

Mitsubishi ASX

جالب این‌جا است که شیفترهای مذکور شباهت چندانی به نمونه‌های مورد استفاده در خودروهای هم‌رده میتسوبیشی asx ندارند و با ابعاد بزرگ خود، بیش‌تر یادآور خودروهای سوپراسپرت هستند!. این نکته، راحتی و همچنین لذت استفاده از این شیفترها را دوچندان کرده است.

در مورد سیستم انتقال قدرت میتسوبیشی asx نیز بایستی بگوییم که این خودرو در شرایط عادی به‌صورت دیفرانسیل جلو است تا استهلاک و مصرف سوخت کاهش یابد. با یک‌بار فشردن دکمه 4WD موجود در کنسول میانی، حالت انتقال قدرت به AUTO تغییر می‌کند. در حالت AUTO، خودرو برحسب شرایط موجود مقداری از نیرو را نیز به محور عقب منتقل می‌کند تا پایداری بهبود یابد. حالت مذکور بیش‌تر برای جاده‌های کوهستانی یا مسیرهای خاکی نه‌چندان ناهموار کاربرد دارد.

اگر هنگام رانندگی در مسیرهای ناهموار، خودرو در بسترهایی مثل شن یا گِل گیر کرد، می‌توان با فشردن مجدد دکمه 4WD به حالت LOCK رفت. در این حالت، نیرو به نسبت تقریبا مساوی بین دو محور جلو و عقب تقسیم می‌شود تا میتسوبیشی asx بتواند به‌راحتی از پس آفرودهای سبک نیز برآید.

مشخصات میتسوبیشی asx

برای آشنایی هرچه بیش‌تر با مشخصات فنی میتسوبیشی asx پیشنهاد می‌کنیم جدول زیر را مطالعه کنید.

مدل خودرو

میتسوبیشی asx

پیشرانه

چهار سیلندر تنفس طبیعی

حجم موتور (L)

2

حداکثر قدرت

147 اسب بخار در 6000 دور

حداکثر گشتاور

197 نیوتن‌متر در 4200 دور

گیربکس

اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) با قابلیت تیپ‌ترونیک 6 سرعته (حالت L در مدل‌ 2018)

مصرف سوخت (ترکیبی)

8/4

مصرف سوخت (شهری)

9/8

مصرف سوخت (جاده‌ای)

7

شتاب صفر تا 100 (ثانیه)

11/5

حداکثر سرعت (کیلومتر برساعت)

191

حجم مخزن سوخت (L)

63

حجم صندوق بار (L)

358

ابعاد لاستیک‌ها

245/40R18

سیستم تعلیق جلو

مک فرسون

سیستم تعلیق عقب

چند اتصالی (Multi Link)

وزن خالص (کیلوگرم)

1360

طول×عرض×ارتفاع (mm)

4365×1810×1645

فاصله بین دو محور (mm)

2670

امکانات رفاهی میتسوبیشی asx

با توجه به این‌که امروزه سطح امکانات رفاهی نقش زیادی در انتخاب یک خودرو دارد، بهتر است پس از مرور مشخصات فنی میتسوبیشی asx نگاهی نیز به آپشن‌های این خودرو داشته باشیم تا ببینیم میتسوبیشی در این فرزند محبوب خود از چه تکنولوژی‌هایی استفاده کرده است.

برخی از مهم‌ترین موارد موجود در لیست امکانات رفاهی میتسوبیشی asx شامل سیستم مالتی‌مدیا با مانیتور 6/4 اینچی لمسی، تهویه مطبوع اتوماتیک، سقف پانوراما ثابت، چراغ‌های جلو زنون با قابلیت تنظیم ارتفاع اتوماتیک، گرمکن صندلی‌های جلو و… می‌شود که هرچند به اندازه رقبای کره‌ای این خودرو کامل نیست، اما در نوع خود راضی‌کننده است و کمبودی اساسی در آن مشاهده نمی‌شود. 

امکانات رفاهی میتسوبیشی asx

هرچند که میتسوبیشی asx در طی سال‌های حضور در بازار ایران پیشرفت‌های کوچکی را از نظر سطح آپشن‌ها به خود دیده و مواردی همچون آینه‌های جانبی تاشو برقی و تنظیم اتوماتیک ارتفاع چراغ‌های جلو به این خودرو اضافه شده است، اما متأسفانه سیستم صوتی حرفه‌ای و جذاب Rockford Fosgate که در نمونه‌های اولیه موجود در بازار کشور وجود داشت، در مدل‌های جدیدتر حذف شده و جای خود را به یک سیستم ساده‌تر داده است.

تجهیزات

میتسوبیشی asx مدل 2018

چراغ

چراغ‌های جلو زنون و عقب LED، مه‌شکن جلو و عقب، دی‌لایت، سنسور نور، چراغ‌شور جلو، تنظیم ارتفاع اتوماتیک چراغ‌های جلو، نوربالا اتوماتیک

سیستم‌های مولتی مدیا

پخش MP3، USB، Ipod، بلوتوث، 6 بلندگو، کنترلرهای روی غربیلک فرمان

صفحه نمایش

6/4 اینچی لمسی

رینگ‌ها

18 اینچی آلومینیومی

آینه

آینه‌های جانبی تاشو برقی، آینه میانی الکتروکرومیک

تهویه مطبوع

اتوماتیک

صندلی

روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم برقی صندلی راننده، گرمکن صندلی‌های جلو

شیشه

شیشه‌های برقی، شیشه سمت راننده اتوماتیک با قابلیت آنتی ترپ (ضد مانع)، شیشه عقب و شیشه‌های جانبی عقب دودی

سیستم‌های هشداردهنده

سنسور پارک عقب

سایر امکانات

کیلس استارتر، کروز کنترل، سقف پانوراما یک تیکه ثابت (مونروف)، دوربین دید عقب، سنسور باران، شیفترهای تعویض دنده پشت فرمان، نورپردازی مخفی سقف

ایمنی میتسوبیشی asx

میتسوبیشی asx با دارابودن امکاناتی مثل سیستم ترمز ضدقفل، کنترل پایداری الکترونیکی، کنترل کشش و 7 عدد ایربگ، وضعیت ایمنی بسیار مناسبی دارد. مدل‌های 2018 این خودرو به سیستم پیشگیری از تصادف (ترمزگیری اتوماتیک در مواقع اضطراری) نیز مجهز شده‌اند تا میتسوبیشی asx از نظر ایمنی در برابر رقبا کمبودی نداشته باشد.

تجهیزات

میتسوبیشی asx مدل 2018

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

سیستم کنترل فعال پایداری (ASC)، سیستم کنترل کشش (TCL)، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی (HSA)، سیستم پیشگیری از تصادف جلو (ترمزگیری اتوماتیک در مواقع اضطراری)

کیسه هوا

راننده و سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو، پرده‌ای سرتاسری، محافظ زانوی راننده (مجموعا 7 عدد)

سیستم ترمز

سیستم ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BA )

وجود این امکانات ایمنی مناسب، 5 ستاره ایمنی از موسسه Euro Ncap را در سال 2011 برای میتسوبیشی asx به‌ارمغان آورده است.

جمع بندی بررسی مشخصات فنی میتسوبیشی asx

مشخصات فنی میتسوبیشی asx

در پایان، اگر بار دیگر نگاهی اجمالی به مشخصات فنی میتسوبیشی asx داشته باشیم، می‌توانیم بگوییم که هرچند مشخصات فنی این کراس‌اوور ژاپنی روی کاغذ ضعیف‌تر از رقبای کره‌ای به نظر می‌رسد اما در مجموع، عملکرد فنی میتسوبیشی asx برای استفاده‌های روزمره کافی به نظر می‌رسد. ضمن این‌که هندلینگ بسیار خوب این خودرو در کنار برخورداری از شیفترهای تعویض‌ دنده پشت فرمان باعث شده است تا میتسوبیشی asx در بسیاری از موارد، رانندگی لذت‌بخش‌تری را نسبت به رقبا ارائه دهد و یادآور دینامیک رانندگی میتسوبیشی لنسر باشد.

در مجموع میتسوبیشی asx با توجه به تعداد کم‌تر و قیمت ارزان‌تر نسبت به رقبای کره‌ای خود، برای افرادی که دنبال یک کراس‌اوور مدرن، باکیفیت، کم‌دردسر و تا حدودی خاص هستند، انتخابی بسیار مناسب به نظر می‌رسد.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
محمد تقوی
1403-01-14 21:25

سوار شدم لذت بردم مخصوصا با شیفتر های پشت فرمون توی بیابون و سنگ لاخ نرفتم هنوز باهاش ولی اونارو فک نمیکنم مشکلی داشته باشه تنها ایرادی که توی حالت تست به نظرم اومد تاخییر دریچه گاز روی حالت رانندگی اتومات بود که اونم واسه منی که از شیفتر استفاده کردم تا حدودی لذت رانندگی رو منتقل کرد متاسفانه سیستم صوتی خیلی جذابی نداشت و مونیتور به نسبت کوچیکی داشت سقف فقط پانارومیک و تاخییر دریچه گاز که در کنار تهویه اوتومات کروز کنترل ترکشن سواری عالی گیربکسی که خودشو اصلا سی وی تی نشون نمیده موتور تفس طبیعی پر… بیشتر »