با مشخصات فنی نیسان ایکس تریل آشنا شوید

فهرست مطالب


نیسان ایکس تریل یکی از محصولات استراتژیک و بسیار محبوب این خودروساز ژاپنی، نیسان محسوب می‌شود. این کراس‌اوور متوسط که در بازار آمریکای شمالی با نام نیسان رُگ (Rogue) شناخته می‌شود، سال‌ها است که جزو صدرنشینان جدول فروش خودروهای کراس‌اوور و SUV در بازار ایالات متحده آمریکا است.

آشنایی ایرانی‌ها با نیسان ایکس تریل به سال 1395 برمی‌گردد که نسل سوم این خودرو با مدل 2016 توسط شرکت جهان نوین آریا به کشور ما وارد شد. نسل سوم نیسان ایکس تریل برای سال 2018 یک فیس‌لیفت را تجربه کرد و از نظر طراحی ظاهری و آپشن‌ها، به‌روزتر شد.

این نسخه فیس‌لیفت نیز به بازار کشور ما راه یافت، اما تصویب قانون منع واردات خودرو مانع از حضور پررنگ آن در ایران شد و هنوز هم تعداد قابل‌توجهی از نمونه‌های صفرکیلومتر آن پشت شیشه نمایشگاه‌ها خاک می‌خورند!. در این مقاله از مجله خودرو همراه مکانیک تصمیم گرفته‌ایم تا مروری بر مشخصات فنی نیسان ایکس تریل داشته باشیم و کمی بیش‌تر با این ژاپنی زیبا و مجهز آشنا شویم. لطفا با ما همراه باشید.

معرفی نیسان ایکس تریل

مشخصات فنی نیسان ایکس تریل

نیسان ایکس تریل در بازارهای جهانی با طیف گسترده‌ای از پیشرانه‌های با حجم بین 1/3 تا 2/5 لیتر قابل خریداری است که خوشبختانه قوی‌ترین پیشرانه ممکن روی نسخه‌های عرضه شده، در بازار کشور ما نصب شده است.

پیشرانه مذکور یک نمونه چهار سیلندر 2/5 لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت 170 اسب بخار و حداکثر گشتاور 226 نیوتن‌متر است و با اتصال به یک گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (CVT-Xtronic)، نیروی خود را با استفاده از سیستم تمام چرخ محرک هوشمند نیسان (i-4×4) روانه چرخ‌های جلو و عقب نیسان ایکس تریل می‌کند.

موتور ایکس تریل

نیسان ایکس تریل با این مشخصات فنی، برای طی‌کردن هر صد کیلومتر مسافت در سیکل ترکیبی به 8/3 لیتر سوخت نیازمند است. شتاب صفرتاصد و حداکثر سرعت این ژاپنی قدبلند نیز به ترتیب برابر با 10/5 ثانیه و 190 کیلومتر بر ساعت است.

اگر بخواهیم مشخصات فنی نیسان ایکس تریل را بیش‌تر کالبدشکافی کنیم، بایستی توضیح مختصری نیز راجع به گیربکس و سیستم دو دیفرانسیل این خودرو بدهیم؛ چراکه نیسان ایکس تریل در این دو بخش نسبت به اکثر هم‌کلاسان خود کمی متفاوت است.

همان‌طور که اشاره شد، گیربکس نیسان ایکس تریل از نوع CVT-Xtronic است. همه ما کم‌وبیش با گیربکس‌های CVT و اصول کارکرد آن‌ها آشنا هستیم، اما پسوند Xtronic در این گیربکس به چه معنا است؟ گیربکس‌های CVT-Xtronic در واقع نسل دوم گیربکس‌های CVT معمولی هستند که توسط شرکت نیسان ابداع شده‌اند.

مشخصات فنی نیسان ایکس تریل

برخی از جزئیات فنی این گیربکس‌ها با CVTهای معمولی متفاوت است، که البته توضیح کامل این ویژگی‌ها، بحث بسیار تخصصی را می‌طلبد و از حوصله این مقاله خارج است. فقط همین‌قدر بدانیم که گیربکس‌های CVT-Xtronic در هنگام شتاب‌گیری، رفتاری شبیه به گیربکس‌های اتوماتیک معمولی دارند و حسی از تعویض دنده را به راننده القا می‌کنند. همین موضوع به ظاهر ساده، کاهش حس کسالت‌بار گیربکس‌های CVT معمولی و افزایش لذت رانندگی را به دنبال دارد.

نیسان ایکس تریل از یک سیستم تمام چرخ محرک (AWD) هوشمند بهره می‌برد که شرکت نیسان این سیستم را i-4×4 نام‌گذاری کرده است. وجه تمایز این سیستم از سایر سیستم‌های AWD رایج، بهره‌گیری از یک سیستم جالب ابداعی نیسان به نام توزیع متغیر گشتاور (Nissan Torque Vectoring) است.

سیستم تمام چرخ محرک (AWD) هوشمند

سیستم مذکور قادر است به‌صورت هوشمند، نیروی انتقالی به دو چرخ عقب را مدیریت کند. در واقع هنگامی که در مسیرهای خارج جاده‌ای یکی از چرخ‌های عقب دچار هرزگردی می‌شود، این سیستم با انتقال قسمت عمده نیرو به چرخ مقابل مانع از گیرکردن خودرو می‌شود. برای آشنایی کامل‌تر با مشخصات فنی نیسان ایکس تریل، پیشنهاد می‌کنیم جدول زیر را مطالعه کنید. لازم است یادآوری کنیم که مشخصات فنی نیسان ایکس تریل فیس‌لیفت مدل 2018 با نسخه‌های قبل از فیس‌لیفت (2016-2017) یکسان است.

مدل خودرو

نیسان ایکس تریل(2016-2018)

پیشرانه

چهار سیلندر تنفس طبیعی

حجم موتور (L)

2/5

حداکثر قدرت

170 اسب بخار در 6000 دور

حداکثر گشتاور

226 نیوتن‌متر در 4400 دور

گیربکس

اتوماتیک ضریب متغیر (CVT-Xtronic) با قابلیت تیپ‌ترونیک 7 سرعته

مصرف سوخت (ترکیبی)

8/3

مصرف سوخت (شهری)

11/3

مصرف سوخت (جاده‌ای)

6/6

شتاب صفر تا 100 (ثانیه)

10/5

حداکثر سرعت(کیلومتر بر ساعت)

190

حجم مخزن سوخت (L)

60

حجم صندوق بار (L)

550

ابعاد لاستیک‌ها

225/60R18

وزن خالص (کیلوگرم)

1588

طول×عرض×ارتفاع (mm)

4640×1820×1715

فاصله بین دو محور (mm)

2705

امکانات رفاهی نیسان ایکس تریل

پس از بررسی مشخصات فنی نیسان ایکس تریل، نوبت به امکانات رفاهی این خودرو می‌رسد. نیسان ایکس تریل یکی از مجهزترین گزینه‌ها در رنج قیمتی خود است و امکانات رفاهی متنوعی را در اختیار سرنشینان خود قرار می‌دهد تا آسایش و رضایت آن‌ها را تأمین کند.

امکانات رفاهی نیسان ایکس تریل

البته نسخه‌های فیس‌لیفت 2018 این خودرو نسبت به مدل‌های قبلی کامل‌تر هستند و امکانات اضافه‌ای مثل سنسور پا برای درب صندوق‌بار، گرمکن صندلی عقب، گرمکن فرمان، چراغ‌های جلو از نوع LED مجهز به سیستم چرخش هماهنگ با چرخش فرمان (AFS)، اتوهلد و… را به همراه دارند.

برای آشنایی کامل با امکانات رفاهی نیسان ایکس تریل و تفاوت بین نسخه‌های قبل و بعد از فیس‌لیفت، می‌توانید جدول زیر را مطالعه کنید.

تجهیزات

نیسان ایکس تریل (2016-2017)

نیسان ایکس تریل 2018

چراغ

چراغ جلو زنون، دی‌لایت، چراغ‌شور، مه‌شکن جلو و عقب، سنسور نور، تنظیم اتوماتیک ارتفاع چراغ‌های جلو، نور بالا اتوماتیک

چراغ جلو LED، دی‌لایت، چراغ‌شور، مه‌شکن جلو و عقب، سنسور نور، تنظیم اتوماتیک ارتفاع چراغ‌های جلو، نور بالا اتوماتیک، چرخش چراغ‌های جلو هماهنگ با چرخش فرمان (AFS)

سیستم‌های مولتی مدیا

پخش DVD، USB، AUX، Ipod، بلوتوث، 6 بلندگو، کنترلرهای روی غربیلک فرمان

سیستم صوتی حرفه‌ای BOSE، پخش DVD، USB، AUX، Ipod، بلوتوث، 8 بلندگو، ساب‌ووفر،کنترلرهای روی غربیلک فرمان، آنتن کوسه‌ای

صفحه نمایش

7 اینچی لمسی

7 اینچی لمسی

رینگ‌ها

18 اینچی آلومینیومی

18 اینچی آلومینیومی

آینه

آینه‌های جانبی تاشو برقی مجهز به گرمکن، آینه میانی الکتروکرومیک

آینه‌های جانبی تاشو برقی مجهز به گرمکن، آینه میانی الکتروکرومیک

تهویه مطبوع

اتوماتیک دوگانه، دریچه برای سرنشینان عقب

اتوماتیک دوگانه، دریچه برای سرنشینان عقب

صندلی

روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم برقی صندلی‌های جلو، صندلی‌های عقب قابل تنظیم به صورت دستی، گرمکن صندلی‌های جلو

روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم برقی صندلی‌های جلو، صندلی‌های عقب قابل تنظیم به صورت دستی، گرمکن صندلی‌های جلو و عقب

شیشه

شیشه‌های برقی، شیشه راننده اتوماتیک، شیشه‌های عقب دودی

شیشه‌های برقی، شیشه راننده اتوماتیک، شیشه‌های عقب دودی

سیستم‌های هشداردهنده

سنسور پارک عقب

سنسور پارک عقب

سایر امکانات

کیلس استارتر، سقف پانوراما، کروز کنترل، درب صندوق‌بار برقی، جالیوانی ردیف جلو با قابلیت گرم یا سرد شدن (کول باکس)، حالت رانندگی اقتصادی (Eco)، سنسور باران، سنسور فشار باد لاستیک‌ها (TPMS)، ترمز پارک برقی، فرمان با نیروی کمکی الکتریکی مجهز به روکش چرمی و تنظیم موقعیت چهار حالته، خروجی برق 12 ولت، دوربین دید عقب، دوربین 360 درجه

کیلس استارتر، سقف پانوراما، کروز کنترل، درب صندوق‌بار برقی مجهز به سنسور پا، جالیوانی ردیف جلو با قابلیت گرم یا سرد شدن (کول باکس)، حالت رانندگی اقتصادی(Eco)، سنسور باران، سنسور فشار باد لاستیک‌ها (TPMS)، ترمز پارک برقی مجهز به اتوهلد، فرمان با نیروی کمکی الکتریکی مجهز به روکش چرمی و تنظیم موقعیت چهار حالته، غربیلک فرمان D-Cut مجهز به گرمکن، خروجی برق 12 ولت، دوربین دید عقب، دوربین 360 درجه

ایمنی نیسان ایکس تریل

ایمنی نیسان ایکس تریل

پس از بررسی مشخصات فنی نیسان ایکس تریل و آپشن‌های این خودرو، بهتر است نگاهی نیز به وضعیت ایمنی این کراس‌اوور پرفروش ژاپنی داشته باشیم. نیسان ایکس تریل وضعیت ایمنی بسیار مناسبی دارد و با وجود امکاناتی همچون هشداردهنده نقاط کور، هشداردهنده خروج از خط، سیستم شناسایی اشیا متحرک، سیستم کنترل پایداری دینامیکی و 6 عدد ایربگ، به خوبی از جان و مال سرنشینان خود محافظت می‌کند.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

وضعیت ایمنی فعال مدل 2018 این خودرو نیز با مجهز شدن به امکاناتی همچون سیستم تابلوخوان و سیستم هشدار تصادف از جلو، بسیار عالی به نظر می‌رسد. تنها می‌توان گفت که جای ایربگ‌های محافظ زانو، در نیسان ایکس تریل خالی است. برای آشنایی کامل با تجهیزات ایمنی نیسان ایکس تریل می‌توانید به جدول زیر مراجعه کنید.

تجهیزات

نیسان ایکس تریل (2016-2017)

نیسان ایکس تریل 2018

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

کنترل پایداری الکترونیکی دینامیکی (ESP/ VDC)، کنترل هوشمند شاسی (ARC)، ترمز هوشمند موتور (AEB)، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی (HSA)، سیستم کمکی حرکت در شیب (HDC)، هشداردهنده نقاط کور (BSW)، هشداردهنده خروج از خط (LDW)، سیستم شناسایی اشیا متحرک (MOD)

کنترل پایداری الکترونیکی دینامیکی (ESP/ VDC)، کنترل هوشمند شاسی (ARC)، ترمز هوشمند موتور (AEB)، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی (HSA)، سیستم کمکی حرکت در شیب (HDC)، هشداردهنده نقاط کور (BSW)، هشداردهنده خروج از خط(LDW)، سیستم شناسایی اشیا متحرک (MOD)، سیستم کمکی هشدار بروز تصادف از جلو (FCW)، تشخیص علائم ترافیکی جاده (TSR)، هشدار وضعیت خودروهای اطراف در هنگام دنده عقب (RCTA)

کیسه هوا

راننده، سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو، پرده‌ای سرتاسری (مجموعا 6 عدد)

راننده، سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو، پرده‌ای سرتاسری (مجموعا 6 عدد)

سیستم ترمز

سیستم ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، سیستم کمکی ترمز اضطراری (FEB)

سیستم ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، سیستم کمکی ترمز اضطراری (FEB)

نتیجه تست تصادف نیسان ایکس تریل نیز بسیار خوب است و این خودرو در سال 2014 موفق به 5 ستاره ایمنی از موسسه معتبر Euro Ncap شده است.

جمع بندی مشخصات فنی نیسان ایکس تریل

جمع بندی مشخصات فنی نیسان ایکس تریل

در پایان و با مروری بر مشخصات فنی نیسان ایکس تریل، متوجه خواهیم شد که این خودرو نسبت به سال تولید خود از آخرین تکنولوژی‌های فنی، رفاهی و ایمنی بهره می‌برد. این ژاپنی قدبلند علاوه‌بر مشخصات مطلوب، کیفیت ساخت بالا و استهلاک پایینی نیز دارد و یکی از بهترین انتخاب‌ها در این کلاس محسوب می‌شود.

البته قیمت نیسان ایکس تریل در مقایسه با رقبا کمی بالاتر است و همین نکته باعث می‌شود تا برخی افراد از خرید آن منصرف شوند و به سراغ خودروهایی همچون هیوندای سانتافه، کیا سورنتو یا میتسوبیشی اوتلندر بروند.

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
Muhammad Haris
1401-02-31 15:25

چک موتورم همیش روشن میماند، ودیگرزیپ میزند؟