مقایسه بی وای دی s6 و جک s5

فهرست مطالب


در این مقاله از سری مقالات مقایسه‌ای مجله خودرو همراه مکانیک به سراغ دو خودرو پرطرفدار از یک سگمنت پرتقاضا رفته‌ایم. دو کراس‌اوور چینی که تقریبا هم‌زمان وارد بازار کشور ما شدند و با توجه به نقاط قوتی مثل برند معتبر، توانمندی‌های فنی قابل توجه و امکانات رفاهی نسبتا کامل، آمار فروش مناسبی را ثبت کردند. لطفا با بررسی و مقایسه بی وای دی s6 و جک s5 اتوماتیک با ما همراه باشید تا در نهایت ببینیم هریک از این دو قدبلند چشم‌بادامی برای چه سلایق و معیارهایی مناسب هستند.

معرفی بی وای دی s6 و جک s5

شرکت بی وای دی در سال 2010، کراس‌اوور متوسط خود را با نام بی وای دی s6 معرفی کرد. بی وای دی s6، حدفاصل سال‌های 2011 تا 2017 در بازار چین به فروش می‌رسید و موفق شد در این بازه زمانی تقریبا 6 ساله، آمار فروش بیش از 350 هزار دستگاه را در بازار رقابتی این کشور به ثبت برساند.

شرکت خودروسازی کارمانیا در گام نخست فعالیت خود به عنوان نمایندگی رسمی بی وای دی در ایران، بی وای دی s6 را از اواخر سال 1395 در بازار کشور ما عرضه کرد. این کراس‌اوور چینی شرایط نسبتا خوبی را در بازار ایران تجربه می‌کرد اما متأسفانه با خروج آمریکا از برجام، بی وای دی نیز از بازار ایران خارج شد و بدین ترتیب بی وای دی s6 نیز از اوایل سال 1398 به پایان راه خود در بازار کشور ما رسید.

معرفی JAC S5

در مقابل، جک s5 را داریم که از سال 2013 تاکنون روی خط تولید این خودروساز چینی قرار دارد و تا امروز بیش از 150 هزار دستگاه از آن در بازار این کشور به فروش رسیده است. شرکت کرمان موتور پس از چند سال همکاری با جک، تصمیم گرفت وارد بازار پرتقاضای کراس‌اوورها شود و از این‌رو، جک s5 نخستین بار در سال 1394 با پیشرانه 2 لیتری توربو و گیربکس 6 سرعته دستی در بازار کشور ما عرضه شد.

این کراس‌اوور کامپکت چینی به لطف توانمندی‌های فنی قابل توجه و قیمت رقابتی خود، به موفقیت چشم‌گیری در بازار ایران دست یافت و نسخه گیربکس اتوماتیک آن نیز از سال 1395 به بازار کشور ما آمد. این موضوع باعث شد جک s5، تاکنون جایگاه خود را به عنوان پرفروش‌ترین کراس‌اوور مونتاژی بازار ایران حفظ کند. 

معرفی بی وای دی s6

مقایسه بی وای دی s6 و جک s5 از نظر طراحی

بی وای دی s6 روی پلت‌فرم لکسوس RX نسل دوم (2003-2008) ساخته شده است و ظاهر کلی بدنه آن شبیه به این کراس‌اوور لوکس ژاپنی است. از این‌رو، می‌توان طراحی ظاهری بی وای دی s6 را یک طرح هماهنگ و با ابهت ظاهری مناسب برای یک کراس‌اوور توصیف کرد؛ اما بایستی پذیرفت که این ظاهر برای سال 2020، کمی ساده و قدیمی به نظر می‌رسد و برای خریداران جذابیت چندانی ندارد. داشبورد بی وای دی s6 نیز با الهام گرفتن از داشبورد لکسوس RX نسل دوم طراحی شده است و اصلی‌ترین مشخصه‌های آن، کنسول میانی حجیم و قرارگیری لیور دنده در امتداد این کنسول است.

این موارد، جلوه‌ای نسبتا لوکس به داشبورد این خودرو بخشیده است و البته ارگونومی مطلوبی را نیز به همراه دارد؛ اما متأسفانه همان کهنگی و کم‌هیجان بودن طراحی ظاهری بی وای دی s6، درون کابین آن نیز قابل لمس است.

داشبورد بی وای دی s6

در مقابل جک s5 را داریم که طراحی آن در نمای جلو و جانبی براساس نسل دوم هیوندای توسان (2011-2015) و در نمای عقب براساس نسل اول آئودی Q5 شکل گرفته است. البته طراحان جک این کپی‎کاری‌های خود را کاملا دقیق و هوشمندانه انجام داده‌اند که نتیجه آن یک طراحی ظاهری هماهنگ برای این کراس‌اوور کامپکت چینی است.

علاوه‌بر این، طراحان جک سعی داشته‌اند تا با استفاده از برخی المان‌های اسپرت همچون ورودی هوای بزرگ روی سپر جلو، خروجی‌های دوگانه اگزوز و گرافیک جذاب چراغ‌های عقب، جک s5 را به یک کراس‌اوور اسپرت و جوان‌پسند تبدیل کنند و می‌توان گفت در این امر نیز نسبتا موفق عمل کرده‌اند. در نتیجه، طراحی ظاهری جک s5 در مقایسه با بی وای دی s6 به وضوح به‌روزتر و اسپرت‌تر است.

طراحی ظاهری جک s5

طراحان جک s5 در طراحی داشبورد این خودرو نیز همچون نمای بیرونی آن اسپرت‌گرایی و جوان‌پسندی را مدنظر داشته‌اند که نحوه طراحی المان‌هایی همچون غربیلک فرمان، صفحه نشان‌دهنده‌ها و دوخت قرمزرنگ حاشیه چرم صندلی‌ها این موضوع را تأیید می‌کند.  

مقایسه فنی بی وای دی s6 و جک s5

بی وای دی s6 با یک پیشرانه 2/4 لیتری تنفس طبیعی در بازار کشور ما عرضه شده است. پیشرانه مذکور حداکثر قدرت 160 اسب بخار و حداکثر گشتاور 229 نیوتن‌متر را تولید می‌کند و به یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DCT) متصل می‌شود. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد رسمی بی وای دی s6 با این مجموعه فنی نیز به ترتیب برابر با 9/8 لیتر در هر صد کیلومتر و 13 ثانیه است.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

مقایسه فنی بی وای دی s6 و جک s5

در مقابل، یک پیشرانه 2 لیتری توربو با حداکثر قدرت 174 اسب بخار و حداکثر گشتاور 265 نیوتن‌متر، نیروبخش جک s5 است. پیشرانه مذکور به یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DCT) متصل می‌شود و شتاب صفرتاصد 11/7 ثانیه را برای این کراس‌اوور چینی پرطرفدار به ارمغان می‌آورد. به ازای طی کردن هر صد کیلومتر مسافت با جک s5 در سیکل ترکیبی نیز به 7/7 لیتر سوخت نیاز داریم. 

مدل خودرو

بی وای دی s6

جک s5

پیشرانه

4 سیلندر تنفس طبیعی

4 سیلندر توربوشارژر

حجم موتور(ليتر)

2/4

2

حداکثر قدرت

160 اسب بخار در 5800 دور

174 اسب بخار در 5200 دور

حداکثر گشتاور

229 نیوتن‌متر در 4000 دور

265 نیوتن‌متر در 2000-4000 دور

گیربکس

6 سرعته اتوماتیک دوکلاچه(DCT)

6 سرعته اتوماتیک دوکلاچه(DCT)

مصرف سوخت (ترکیبی)

9/8

7/7

شتاب صفر تا 100

13

11/7

حداکثر سرعت

185

180

با نگاهی به مشخصات فنی خودروهای مورد بحث متوجه برتری قطعی جک s5 بر بی وای دی s6 خواهیم شد. درواقع پیشرانه کم‌حجم‌تر محصول جک در کنار بهره‌گیری از سیستم پرخوران توربو باعث شده است تا این خودرو علاوه‌بر عملکرد فنی مطلوب‌تر، مصرف سوخت اقتصادی‌تری نیز داشته باشد. 

مقایسه امکانات رفاهی بی وای دی s6 و جک s5

مقایسه امکانات رفاهی بی وای دی s6 و جک s5

به مقایسه بی وای دی s6 و جک s5 از نظر امکانات رفاهی رسیدیم. در این بخش هر دو خودرو با دست‌پر به میدان آمده‌اند و هیچ‌کدام قصد تسلیم‌شدن در برابر رقیب را ندارند!. البته تفاوت‌هایی نیز بین این دو رقیب هم‌وطن وجود دارد که می‌تواند با توجه به سلیقه خریدار، تعیین کننده باشد.

به عنوان مثال، بی وای دی s6 کروز کنترل، دی‌لایت و دوربین دید جانبی را دارد که جک s5 از آن‌ها بی‌بهره است. اما در مقابل می‌توان از امکاناتی مثل ترمز پارک برقی، گرم‎کن صندلی‌های جلو و سنسور باران نیز به عنوان نقاط برتری محصول جک در برابر محصول بی وای دی یاد کرد.

تجهیزات

بی وای دی s6

جک s5

چراغ

مه‌شکن عقب، دی‌لایت، تنظیم زاویه چراغ‌های جلو از داخل کابین، سنسور نور، لوگو عقب LED، چراغ خوشامدگویی

مه‌شکن جلو و عقب، چراغ‌های عقب LED، تنظیم زاویه چراغ‌های جلو از داخل کابین، سنسور نور

سیستم‌های مولتی مدیا

پخش DVD، USB، AUX، بلوتوث، نویگیشن(GPS)، 9 بلندگو

پخش DVD، USB، AUX، SD Card Ipod، بلوتوث، نویگیشن(GPS)، 6 بلندگو

صفحه نمایش

7 اینچی لمسی

8 اینچی لمسی اندروید

رینگ ها

17 اینچی آلومینیومی

18 اینچی آلومینیومی

آینه

آینه‌های جانبی تاشو برقی مجهز به گرمکن، آینه میانی الکتروکرمیک مجهز به قطب‌نما

آینه‌های جانبی تاشو برقی مجهز به گرمکن

تهویه مطبوع

اتوماتیک دوکاناله

اتوماتیک دوکاناله

صندلی

روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم برقی صندلی راننده، صندلی عقب تاشو با قابلیت تنظیم تکیه‌گاه و نشیمن‌گاه و استاندارد Isofix(قابلیت نصب صندلی کودک)

روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم برقی صندلی راننده به همراه حافظه، گرمکن صندلی‌های جلو، صندلی عقب تاشو با استاندارد Isofix(قابلیت نصب صندلی کودک)

شیشه

شیشه‌های برقی، پاور ویندوز

شیشه‌های رفلکس با تنظیم برقی، شیشه‌های عقب دودی

سیستم های هشدار دهنده

سنسور پارک جلو و عقب

سنسور پارک جلو و عقب

سایر امکانات

کیلس استارتر، کروز کنترل، سانروف، دوربین دید عقب، دوربین دید جانبی، خروجی 12 ولت، قابلیت رانندگی در حالت اقتصادی (Eco)، درب باک برقی، کامپیوتر سفری

کیلس استارتر، سانروف، ترمز پارک برقی(EPB)، سنسور باران، خروجی 12 ولت، کامپیوتر سفری، فرمان با نیروی کمکی الکتریکی و حساس به سرعت، سنسور فشار باد لاستیک(TPMS)، دوربین دید عقب، آنتن جذبی در شیشه جلو

 

مقایسه ایمنی بی وای دی s6 و جک s5

مقایسه ایمنی بی وای دی s6 و جک s5

برای مقایسه بی وای دی s6 و جک s5 از نظر تجهیزات ایمنی بایستی بگوییم که جک s5 با توجه به مجهز بودن به سیستم‌های کنترل پایداری، ایمنی فعال بهتری را نسبت به رقیب خود ارائه می‌دهد اما در زمینه ایمنی غیرفعال، این بی وای دی s6 است که با مجهز بودن به 6 عدد ایربگ در برابر رقیب 4 ایربگ خود برتری را در دست دارد.

تجهیزات

بی وای دی s6

جک s5

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

سیستم کنترل پایداری الکترونیکی(ESC)، کنترل شروع حرکت در سربالایی(HAC)، کنترل سرعت خودرو در شیب(HDC)

کیسه هوا

راننده و سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو، پرده‌ای(مجموعا 6 عدد)

راننده و سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو(مجموعا 4 عدد)

سیستم ترمز

ترمز ضد قفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز(EBD)، سیستم ترمز هوشمند(BOS)

ترمز ضد قفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز(EBD)، ترمز کمکی هیدرولیکی(HBA)

از نظر تست‌های ایمنی انجام شده و نتایج حاصله نیز هر دو خودرو در وضعیت خوبی قرار دارند. بی وای دی s6 در سال 2011 و در تست ایمنی موسسه چینی C-Ncap موفق به کسب 5 ستاره ایمنی (امتیاز کامل) شده است. جک s5 نیز در سال 2013 و در موسسه یاد شده تحت تست ایمنی قرار گرفته و نتیجه‌ای مشابه بی وای دی s6 کسب کرده است.

مقایسه تجربه رانندگی بی وای دی s6 و جک s5

بی وای دی s6 با توجه به فضای جادار کابین و صندوق‌بار در کنار عملکرد نرم سیستم تعلیق خود، گزینه بسیار مناسبی برای سفرهای خانوادگی است و از این نظر برتر از جک s5 ظاهر می‌شود. البته این برتری تا زمانی است که بخواهید یک سفر کاملا آرام را تجربه کنید. اما اگر قصد داشته باشید در جاده‌های کوهستانی کمی شیطنت کنید، این جک s5 است که به لطف پیشرانه قدرتمندتر و سیستم ESC، برتری خود را به بی وای دی s6 دیکته می‌کند.  

مقایسه تجربه رانندگی بی وای دی s6 و جک s5

جک s5 به دلایلی همچون ابعاد کوچک‌تر و عملکرد نرم‌تر مجموعه فرمان، در رانندگی‌های روزمره شهری نیز خودرو کارآمدتری نسبت به بی وای دی s6 است. در مورد دینامیک رانندگی این کراس‌اوور پرفروش نیز بایستی بگوییم که هرچند جک s5 اتوماتیک آن‌قدرها که در فضای مجازی از آن تعریف می‌کنند، پرشتاب نیست اما درمجموع نسبت به اکثر رقبای این کلاس، لذت رانندگی بیشتری دارد و راننده آن، موقع فشردن پدال گاز هیجان نسبتا خوبی را تجربه خواهد کرد.

نکته دیگری که جا دارد در این بخش راجع‌به آن صحبت کنیم این است که صندلی عقب بی وای دی s6 و جک s5 نیز همچون بسیاری از خودروهای امروزی، در قسمت میانی کمی سفت طراحی شده است و در صورت مسافرت پنج نفره با این خودروها، سرنشین وسط صندلی عقب چندان راحت نخواهد نبود.

مقایسه بی وای دی s6 و جک s5

این نکته درخصوص بی وای دی s6 نمود بیشتری دارد و سرنشین پنجم این خودرو علی‌رغم فضای بیشتر نسبت به فرد مشابه در کابین جک s5، زودتر احساس خستگی خواهد کرد.

مقایسه شرایط بازار بی وای دی s6 و جک s5

به بخش شرایط بازار از مقایسه بی وای دی s6 و جک s5 رسیدیم؛ همان‌طور که اشاره شد، بی وای دی s6 خودرو نسبتا موفقی در بازار کشور ما بود اما متأسفانه شرایط تحریم و خروج بی وای دی از بازار ایران باعث شده است تا این خودرو در چند وقت اخیر، شرایط مناسبی را تجربه نکند و کمتر خریداری به سراغ آن برود.

تجربه رانندگی جک s5

با توجه به تعداد نسبتا محدود این خودرو در کشور و همچنین نمایندگی‌های کم‌تعداد شرکت کارمانیا، اوضاع خدمات پس از فروش و تأمین قطعات بی وای دی s6 نیز چندان تعریفی ندارد. شاید در شرایط فعلی، تنها مزیت این خودرو را بتوان بهره‌گیری از پیشرانه تنفس طبیعی محسوب کرد که حساسیت و هزینه‌های نگهداری کم‌تری نسبت به پیشرانه‌های توربو دارد.

اما در مقابل، جک s5 یکی از خوش‌فروش‌ترین خودروهای چینی بازار ایران است و به لطف حضور پیوسته و چندساله در بازار و همچنین شبکه نمایندگی‌های نسبتا گسترده کرمان موتور، وضعیت خدمات پس از فروش و بازار کارکرده قابل قبولی دارد. از این‌رو، در این بخش بایستی برتری بی چون‌وچرای این خودرو بر بی وای دی s6 را بپذیریم.

 

  جمع بندی مقایسه بی وای دی s6 و جک s5

مقایسه بی وای دی s6 و جک s5

به راند نهایی مقایسه بی وای دی s6 و جک s5 رسیدیم. در این بخش با مروری بر مشخصات هر کدام از خودروهای مورد بحث می‌توانیم بگوییم که بی وای دی s6 در پارامترهای فضای کابین و صندوق‌بار، نرمی سواری و استهلاک پیشرانه، برتر از جک s5 است. در مقابل، محصول جک نیز در طراحی ظاهری، دینامیک رانندگی و بازار فروش خودرو برتر میدان است. امکانات رفاهی و ایمنی نیز بخش‌هایی هستند که هر دو خودرو در آن‌ها نمره تقریبا برابری کسب می‌کنند.

به عنوان کلام آخر باید گفت که اگر خانواده نسبتا پرجمعیتی دارید و نیازمند یک کراس‌اوور جادار هستید که تا چند سال پاسخگوی نیازهای مسافرتی شما باشد، بی وای دی s6 را انتخاب کنید. اما اگر هنوز شوروحال جوانی در سرتان است و تمایل به مالکیت یک کراس‌اوور نسبتا اسپرت دارید که در صورت نیاز بتوانید خیلی راحت آن را به فروش برسانید، به سراغ جک s5 بروید.زبرای اطلاع از قیمت جک S5 اتوماتیک و خرید اقساطی جک S5 کلیک کنید.

 

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها