به گزارش صفحه اخبار خودرو همراه مکانیک، ایلان ماسک موسس شرکت تسلا که سال گذشته ایده بلندپروازانه روبوتاکسیها یا همان تاکسیهای خودران را معرفی کرده بود و بسیاری شیفته این طرح شده بوند، از آمادگی تسلا برای عرضه این محصولات تا پایان سال خبر داد.
خدمات خودرو اینترنتی تسلا که رانندگان آن روبات یا کامپیوتر هستند در صورت اجرایی شدن به دلیل بکر بودن ایده، این شرکت را به سود هنگفتی خواهد رساند. یکی از ویژگیهای جذاب این طرح آن است که مالکان خودرانها میتوانند در ساعاتی که به خودرو خود احتیاجی ندارند از آن درآمدزایی کنند. به این ترتیب خودرو خودران، مسافران را جابه جا میکند و پول کرایه به حساب مالک خودرو که در خانه است، واریز خواهد شد.
تسلا با این کار تحولی عظیم در صنعت خودروسازی به وجود خواهد آورد؛ هر چند که این تحول نیز با موانع متعددی روبهرو است. از جمله این موانع میتوان به ترس مردم از خودروی خودران در مواقع اضطراری اشاره کرد و تصمیمگیری سریع ربات در مواقع ضروری مانند وقوع تصادف و محافظت از جان مسافر محل سوال است. کمپانی خودروسازی تسلا اما با انتشار ویدیوهایی از عملکرد خودروهای خودران تا حدودی توانسته عملکرد مناسب آنها را به تصویر بکشید و منتقدان خود را راضی کند.
به نظر میرسد دستگاههای نظارتی نیز کاری دشوار پیش رو دارند و باید قوانین راهنمایی و رانندگی ویژهای برای این نوع خودروها ارائه کنند. با وجود آنکه تدوین قوانین رانندگی با این محصولات در دست بررسی است، اما شکی نیست که تصویب آن بسیار زمان بر خواهد بود. به گفته مدیرعامل تسلا هنوز امیدواری برای عرضه روبوتاکسی تا اواخر سال ۲۰۲۰ وجود دارد. تسلا مدعی شده که همه نرم افزارها و سختافزارهای موجود برای خودروهای خودران را در اختیار دارد. با این حال بعید به نظر میرسد که تصویب چنین پروژه پیچیدهای توسط سازمانهای نظارتی به این زودیها امکانپذیر باشد.
منبع: عصرخودرو
مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید: