به گزارش مجله همراه مکانیک، چند ماه پس از افزایش بیسابقه و ۳۰۰ درصدی قیمت بنزین، بهنظر میرسد دستیابی به یکی از اهداف دولت در کاهش مصرف سوخت عملا منتفی باشد. در همان ابتدای اجرای طرح سهمیهبندی بنزین، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا درباره اثر اجرای طرح سهمیهبندی بنزین در میزان مصرف گفته بود پیش از این مصرف روزانه بنزین در کشور ۹۴ میلیون لیتر بوده در صورتی که طی چند روز پس اجرای این طرح، مصرف افزایش یافته و به ۱۰۵ میلیون لیتر در روز رسیده است. اگرچه بعدتر شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از بازگشت میزان مصرف به مقدار پیش از اجرای سهمیهبندی خبر داد، اما چند روز پیش بود که بیژن زنگنه، وزیر نفت دولت یازدهم تلویحا افزایش مجدد مصرف را تایید کرد. زنگنه در گفتوگوی ویژه خبری شبکه ۲ تلویزیون گفته اگرچه مصرف بنزین کاهش یافته ولی با عادت کردن مردم به قیمت، این میزان دوباره افزایش مییابد.
اگر قصد فروش خودرو خود را دارید با همراه مکانیک بدون یک دقیقه اتلاف وقت خودرو خود را بفروشید برای فروش خودرو رایگان و بدون پاسخ به یک تماس اینجا کلیک کنید |
در همین حال بازار سیاه بنزینهای سهمیهبندی هم حسابی رونق گرفته است. در همین ارتباط، ناصر رئیسیفرد عضو اتحادیه جایگاهداران سوخت میگوید افزایش قیمت بنزین با ایجاد شوک مقطعی باعث کاهش مصرف سوخت در کوتاه مدت میشود، اما بنزین ماهیت مصرفی دارد و مصرف کننده با توجه به نیاز خود مصرف را تنظیم میکند. این عضو اتحادیه جایگاهداران سوخت، ایجاد روشهای صحیح در ارائه سوخت را راهی برای مدیریت مصرف و تامین نیاز بازار میداند که به دلیل اتخاذ تصمیمات اشتباه از سوی دولت ناهنجاریهای زیادی در سوخترسانی بهوجود آمده است. رئیسیفرد همچنین از شکلگیری بازار سیاه سوخت و افزایش زمان سوختگیری خبر داد و این اتفاقات را موجب تشکیل صفهای طولانی در پمپ بنزینها دانست.
قیمت خودرو مورد نظر خود را در ابزار قیمت خودرو همراه مکانیک پیدا کنید برای ورود به این صفحه اینجا کلیک کنید |
وی همچنین اظهار داشت: بازار سیاه بنزین عمدتا مربوط به خودروهایی عمومی با سهمیه بالا است، بعضا در نزدیکی جایگاه سوخت شاهد حضور مالکان تاکسی هستیم که با فروش سهمیه بنزین خود زمینه ایجاد بازار سیاه بنزین را فراهم میکنند. قیمت بنزین در بازار سیاه بین 1500 تا 3 هزار تومان است که به صورت توافقی میان خریدار و فروشنده تعیین میشود. رئیسی فرد در گفتگو با خبرنگاران افزایش قیمت بنزین را اهرم نامناسب برای مدیریت مصرف در درازمدت خواند و راه جلوگیری از قاچاق و ایجاد بازار سیاه را واقعیسازی قیمت دانست. وی افزود: مصرف بهینه زمانی صورت میگیرد که کارخانههای تولید خودرو با رعایت استانداردها، اقدام به تولید خودروی کممصرف کنند و منابع درآمد ناشی از افزایش قیمت بنزین در زیرساختهای کشور مانند حمل و نقل عمومی و ایجاد اشتغال در استانهای دیگر هزینه شود تا از مهاجرت و کار کردن با ماشین در شهرهای بزرگ که منشا ناهنجاریهای فراوانی است، جلوگیری شود.
مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید:
صدای پمپ بنزین در سمند و 405 چیست