به گزارش مجله همراه مکانیک و به نقل از رئیس کمیسیون محیطزیست شورای شهر تهران، خودروسازان بایستی به ازای تولید هر خودرو، خود را ملزم به پرداخت عوارض آلایندگی هوا کنند و به وظیفه اجتماعی خود عمل نمایند..
زهرا صدراعظمنوری خاطرنشان کرد: آلودگی هوای تهران و دیگر شهرهای بزرگ در سال جاری به حدی بالا بوده که دیگر جایی برای مماشات و تعلل باقی نمیگذارد و باید در همه حوزهها به سوی کاهش آلودگی هوا حرکت کرد. صنعت خودروسازی با تولید هر خودرو، حجم بالایی از آلایندهها را به هوای شهر وارد میکند. حجم آلودگی هوای کلانشهرها به گونهای است که خودروساز موظف است خودروهایی با استاندارد بالاتر و درجه آلایندگی پایینتر تولید کند. سهم خودروهای فرسوده نیز در تولید این آلایندگیها اندک نبوده و لازم است طرح جمعآوری این نوع وسایل نقلیه به زودی کلید بخورد.
رئیس کمیسیون سلامت و محیطزیست شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه استاندارد جهانی در تولید خودرو یورو 5 و 6 است و طبق قانون خودروسازان موظف شدهاند پیشفروش خودروهای یورو 4 را برای سال 99 نداشته باشند، با این حال شرکتهای خودروسازی قانون را نادیده گرفته و اقدام به پیشفروش این خودروها کردهاند.
از سویی دیگر احمد نعمت بخش، دبیر انجمن خودروسازان کشور در مخالفت با طرح پرداخت عوارض آلایندگی هوا با اشاره به اینکه عرف قوانین محیطزیستی در دنیا به این شکل است که ابتدا استانداردی تعریف میشود و اگر هر خودروسازی طبق آن دستورالعمل عمل نکرد، مشمول پرداخت عوارض محیطزیست میشود گفت: «پرداخت عوارض آلایندگی، زمانی شدنی است که سوخت استاندارد هر خودرو، بهصورت سراسری توزیع شود.»
وی ایران خودرو و سایپا را دو شرکت زیانده خواند و اقدامی نظیر اجبار این دو شرکت به پرداخت عوارض آلایندگی را ورشکست کردن کامل آنها نامید. نعمت بخش الزامی شدن پرداخت عوارض آلایندگی هوا را موجب اضافه شدن نرخ این عوارض به قیمت نهایی خودروها بیان کرد و پرداخت عوارض آلایندگی هوا را مشروط بر آزادسازی قیمتها و توزیع سوخت یورو5 دانست.
مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید:
چگونه روغنسوزی خودرو را تشخیص دهیم؟
چه زمانی باید اقدام به تعویض روغن موتور کنیم؟
مهمترین ویژگی روغن موتور خودرو چیست؟
مهمترین ویژگی روغن موتور خودرو چیست؟