یکی از چشمگیرترین فناوریهای مورد استفاده در نسل جدید خودروها، سیستم استارت بدون کلید یا کیلس استارتر(Keyless Starter) است که به آن کلید هوشمند هم میگویند. این تکنولوژی که به صورت پیشفرض بر روی بیشتر خودروهای وارداتی وجود دارد، این امکان را برای شما فراهم میکند که بدون استفاده از سوئیچ، وارد خودرو شوید و موتور آن را روشن کنید.
سیستم استارت بدون کلید اولین بار در سال 1995 توسط کمپانی زیمنس طراحی شد. مرسدس بنز اولین تولیدکنندهای بود که از کی لس استارتر بر روی خودروهای خود استفاده کرد. این کمپانی در سال 1998 خودروی W220 کلاس S را به این سیستم مجهز کرد و نام آن را “Key-less Go” گذاشت.
خودروهای خارجی مدتهاست که به سیستم استارت بدون کلید مجهز شدهاند و تکنولوژی به کار رفته در طراحی آن هم به مرور پیشرفتهتر شده است. اما در ایران فناوری کی لس معمولاً به عنوان یک قابلیت لوکس و آپشن ارائه میشود و میتوانید هنگام سفارش خودرو درخواست نصب آن را بدهید. همچنین امکان نصب سیستم استارت بدون کلید بر روی خودروهای مجهز به استارت معمولی هم وجود دارد.
طرز کار استارت بدون کلید
کیلس استارتر از دو بخش تشکیل شده است. یک بخش در داخل خودرو نصب میشود و وظیفه کنترل اجزای مختلف خودرو در زمان ارتباط با ریموت کنترل را بر عهده دارد. بخش دیگر این سیستم ریموت کنترل است که امواج را به صورت کدگذاری شده و تا محدوده مشخصی ارسال میکند. برای کدگذاری امواج رادیویی روشهای مختلفی وجود دارد.
هنگام استفاده از سیستم استارت بدون کلید، ریموت خودرو امواج رادیویی را برای سنسور ایموبیلایزر ارسال میکند. ایموبیلایزر یک سیستم ضد سرقت است که مدیریت باز و بسته شدن درها و روشن شدن موتور خودرو را به عهده دارد. تفاوت ایموبیلایزر با دزدگیر در این است که دزدگیر فقط یک سیستم هشدار است، اما ایموبیلایزر با غیرفعال کردن استارتر، امکان روشن کردن موتور را از سارق سلب میکند.
تابحال خرید خودرو دست دوم با گارانتی اونم از بزرگترین نمایشگاه آنلاین خودرو در کشور رو تجربه کردی برای کسب تجربه بی نظیر اینجا کلیک کن |
استارت بدون کلید به واسطه یک کلید یا کارت هوشمند عمل میکند. وقتی سنسور ایموبیلایزر امواج رادیویی ارسال شده توسط ریموت خودرو را شناسایی میکند، در خودرو به صورت خودکار باز میشود. چنین فرآیندی در هنگام روشن کردن موتور خودرو نیز تکرار میشود. تنها با در اختیار داشتن ریموت و فشردن دکمه استارت، میتوانید موتور خودرو را روشن کنید.
مزایا و امکانات کیلس استارتر
کافی است سوییچ را با خود به همراه داشته باشید. وقتی وارد محدوده مجاز(معمولاً 1 متر) کیلس استارتر بشوید، قفل درها به صورت خودکار باز میشوند. برای روشن کردن موتور خودرو هم نیازی به سوییچ ندارید. بسته به نوع خودرو با فشار دادن پدال ترمز و دکمه استارت به صورت همزمان یا قرار دادن کارت یا ریموت در جای مخصوص خود و فشردن دکمه استارت، خودرو روشن میشود. برای قفل کردن در خودرو هم کافی است دستگیره در خودرو را لمس کنید. حتی با دور شدن از خودرو(فاصله بیش از یک متر) درها به صورت خودکار قفل میشوند.
البته مواردی که گفته شد، از قابلیتهای پایه سیستم استارت بدون کلید است و به تدریج امکانات دیگری هم به آن اضافه شده است. کارایی این سیستم تنها به باز کردن درها و روشن کردن موتور خودرو بدون استفاده از کلید محدود نمیشود. از مزیتهای دیگر کیلس استارتر، میتوان به امکان روشن کردن موتور خودرو از فاصله دور و باز کردن در صندوق عقب بدون استفاده از سوییچ اشاره کرد. حتی امکان باز شدن آیینههای بغل یا سانروف را هم میتوان به سیستم استارت بدون کلید اضافه کرد. این سیستم در فصل سرد سال کاربرد زیادی خواهد داشت. چون میتوانید موتور خودرو را از راه دور روشن کنید، و به محض ورود به ماشین از بخاری استفاده کنید.
سیستم کیلس را میتوانید تنها برای باز کردن در راننده تنظیم کنید(Single-Door Remote)، یا تنظیمات را طوری تغییر بدهید که تمام درهای خودرو و باک بنزین را هم باز کند(Multi-Door Remote). اگرچه نوع دوم مفیدتر به نظر میرسد، اما نمونه اول از لحاظ ایمنی بیشتر توصیه میشود. در بعضی از مدلهای این سیستم، اطلاعاتی همچون ولتاژ باتری و دمای داخل خودرو هم نمایش داده میشود.
بعضی از انواع استارتهای بدون کلید مجهز به حافظه برای ذخیرهسازی اطلاعات خودرو هستند. به عنوان مثال راننده میتواند اطلاعاتی مثل وضعیت صندلی، زاویه آینه، صدای رادیو، دمای کولز یا بخاری و… را تنظیم کرده و در حافظه ریموت ذخیره کند. اگر فرد دیگری سوار خودرو شود و این تنظیمات را تغییر دهد، به محض باز شدن در توسط ریموت، تمام این موارد به حالت ذخیره شده در حافظه برمیگردند.
معایب کیلس استارتر
با وجود مزیتهایی که گفته شد، معایب سیستم استارت بدون کلید باعث شده برخی به روش سنتی روشن کردن و قفل کردن خودرو با استفاده از کلید بسنده کنند. معایب اصلی کیلس استارتر عبارتند از:
امکان هک شدن
یکی از معایب بزرگ این سیستم، الکترونیکی بودن آن است که باعث میشود قابل هک شدن باشد. اگر سارق سیگنال ریموت کیلس شما را پیدا کنند، میتواند درهای خودرو را به راحتی باز و موتور را روشن کند.
اگر قصد خرید خودرو داری ولی وقت کافی برای پیدا کردن خودرو مناسب اونم با گارانتی رو نداری کافیه اینجا کلیک کنید و فرم ثبت خرید سفارشی رو پر کنید |
تمام شدن باتری
تمام شدن باتری ریموت سیستم کیلس مشکلات متعددی برای شما به ارمغان میآورد و وقت زیادی از شما میگیرد.
هزینه بالای تعمیر
ریموت و باقی قطعات سیستم کیلس استارتر در معرض استهلاک و گم شدن قرار دارند. هزینهای که در صورت خرابی یا گم کردن ریموت به شما تحمیل میشود، بسیار زیاد است.
حذف قفل سختافزاری فرمان
در خودروهایی که سیستم فرمان برقی ندارند، پس از نصب استارت بدون کلید، قفل سختافزاری فرمان از مدار خارج میشود. با این وجود امکان طراحی و نصب قفل فرمان سختافزاری جایگزین وجود دارد که توصیه نمیشود.
خودرو خودت رو بدون دغدغه و چونه زدن با دلال به مشتری واقعی در طرح فروش سفارشی همراه مکانیک بفروش اینجا کلیک کن |
جمع بندی بررسی سیستم استارت بدون کلید
سیستم کیلس استارتر در کنار فعالسازی یا غیرفعالسازی دزدگیر خودرو، نحوه باز کردن درها، روشن کردن موتور و استفاده از سایر تجهیزات را هم به کلی تغییر میدهد. با استفاده از سیستم استارت بدون کلید، از کلید اتومبیل خود همچون گذشته استفاده نخواهید کرد. در واقع این سیستم نقش کلید خودرو را بسیار کمرنگ کرده است.
اگر عجله داری و میخوای خودروت رو سریع بفروشی اینجا کلیک کن تا توی 72 ساعت خودروت به فروش بره |
همانطور که گفتیم، امکان نصب سیستم استارت بدون کلید بر روی خودروهای مجهز به استارت معمولی وجود دارد. با این وجود نمیتوان از سیستم استارت بدون کلید که به عنوان یک آپشن روی خودرو نصب شده، انتظار داشت به خوبی نمونه فابریک عمل کند. اگر اهل ریسک هستید، میتوانید به این آپشن فکر کنید. اما احتیاط را فراموش نکنید.
مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید
استارت خوردن و روشن نشدن ماشین
ویژگی سیستم امنیتی و دزدگیر خودروها
سلام.موتورم کلیکه الان قفل فرمون باز نمیشه چیکارش باید کرد؟کلیدش نمیچرخه اصلا