سمند ال ایکس در ابتدا به عنوان نسخه فیسلیفت و ارتقا یافته سمند معمولی معرفی شد اما بعد از چند سال جای نسخه معمولی را گرفت و به پرفروشترین نمونه سمند تبدیل شد. در حال حاضر مدتی از توقف تولید سمند ال ایکس میگذرد اما نسخههای کارکرده این خودرو کماکان میتوانند به عنوان یک خودرو خانوادگی با مشخصات فنی و قیمت معقول، مورد توجه خریداران قرار بگیرند.
به همین بهانه امروز نگاهی به مزایا و معایب سمند ال ایکس داشتهایم تا ببینیم این اسب میانسال ایران خودرو تا چه میتواند توقعات خریداران را برآورده کند. اگر با بودجهای نه چندان زیاد به دنبال خرید یک سدان جادار هستید، در ادامه با ما همراه باشید.
سمند lx چه مزایایی دارد؟
طبق رسم همیشگی، ابتدا به سراغ مزایای سمند ال ایکس میرویم تا با نکات مثبت این خودرو آشنا شویم.
مزیت اول: کابین و صندوق بار جادار
سمند ال ایکس از نظر کاربردی بودن فضای کابین یکی از بهترین خودروهای داخلی است و میتواند به راحتی از 5 سرنشین نسبتاً قدبلند پذیرایی کند. حجم 500 لیتری صندوق بار سمند ال ایکس هم باعث میشود تا در مسافرتهای طولانی دغدغهای از نظر تعداد وسایل همراه نداشته باشید. البته حجم صندوق بار این خودرو در نسخههای دوگانه سوز به 350 لیتر کاهش مییابد که بازهم چندان کوچک نیست.
مزیت دوم: کیفیت سواری قابل قبول
سیستم تعلیق سمند ال ایکس مشابه با دیگر خودروهای اقتصادی بازار، در جلو از نوع مک فرسون و در عقب میله پیچشی (Torsion Beam) است. اما این سیستم تعلیق در نوع خود عملکرد مناسبی دارد و ضربات چندانی را از سطح مسیر به کابین خودرو منتقل نمیکند.
یکی دیگر از دلایل راحتی سرنشینان سمند lx را هم بایستی صندلیهای بزرگ و نرم این خودرو بدانیم.
مزیت سوم: تواناییهای حرکتی معقول
سمند ال ایکس با دو پیشرانه مختلف در بازار موجود است. پیشرانه 1.8 لیتری XU7 و پیشرانه 1.7 لیتری EF7 که هر دو از نوع تنفس طبیعی هستند.
این پیشرانهها نقاط ضعفی هم دارند که در بخش معایب سمند lx به آنها خواهیم پرداخت اما در حقیقت هر دو پیشرانه توانایی فنی قابل قبولی دارند و اگر توقع خود را در سطح یک سدان اقتصادی و خانوادگی نگه دارید، از شتابگیری و لذت رانندگی سمند ال ایکس راضی خواهید بود.
مزیت چهارم: کیفیت قابل قبول متریال داخلی
سمند ال ایکس یک خودرو اقتصادی است و قطعاً توقع نداریم که درون کابینش از متریال لوکس استفاده شده باشد اما این خودرو نسبت به رقبای قیمتی خود، کابین باکیفیتتری دارد. به خصوص که داشبورد سمند ال ایکس برخلاف اکثر خودروهای این سگمنت، کاملاً از پلاستیک خشک ساخته نشده است و بخشهایی با متریال نرم هم دارد.
مزیت پنجم: خدمات پس از فروش و قطعات یدکی در دسترس
به عنوان آخرین مورد در فهرست مزایای سمند ال ایکس باید به گستردگی خدمات پس از فروش و تأمین آسان قطعه اشاره کنیم. سابقه حضور بیش از دو دههای سمند در بازار و ساخت داخل بودن اکثر قطعات این خودرو، باعث شده است تا قطعات یدکی سمند ال ایکس در بازار فراوان باشند و با قیمتهای معقولی به فروش برسند.
علاوه بر گستردگی شبکه خدمات پس از فروش ایران خودرو، بسیاری از تعمیرکاران شخصی هم تسلط فنی لازم را نسبت به سمند ال ایکس دارند. از این رو مالک سمند ال ایکس دغدغه چندانی از این بابت نخواهد داشت.
معایب سمند ال ایکس چیست؟
در ادامه به سراغ معایب سمند ال ایکس میرویم تا ببینیم آیا سمند ماشین خوبی است یا نه.
عیب اول: مشکلات مربوط به پیشرانه
یکی از مهمترین معایب سمند ال ایکس مربوط به پیشرانه این خودرو است. همانطور که اشاره کردیم، سمند ال ایکس با دو پیشرانه مختلف تولید شده است. پیشرانه XU7 که یک نسخه 1.8 لیتری تنفس طبیعی 8 سوپاپ است، ساختاری قدیمی دارد و از مشکلاتی مثل سروصدای نسبتاً زیاد و مصرف سوخت بالا رنج میبرد. سوختن واشر سرسیلندر یا در اصطلاح، واشر زدن هم از دیگر معایب سمند ال ایکس XU7 است که معمولاً در کارکردهای بالا اتفاق میافتد.
دیگر پیشرانه سمند ال ایکس، پیشرانه 1.7 لیتری تنفس طبیعی EF7 است که ساختاری جدیدتر و 16 سوپاپ دارد. اما پیشرانه EF7 هم خالی از اشکال نیست و مواردی مثل حساسیت نسبتاً زیاد به شرایط نگهداری، گرانی قطعات و پیچیدگی فنی را میتوانیم جزو معایب سمند ال ایکس EF7 محسوب کنیم.
عیب دوم: چهره قدیمی
طراحی سمند ال ایکس مربوط به 2 دهه پیش است و اگر ملاک خود را همان زمان قرار دهیم، میتوانیم آن را خودرویی نسبتاً زیبا و جذاب محسوب کنیم. اما با معیارهای امروزی، ظاهر سمند ال ایکس بسیار معمولی و کم هیجان است و حتی در قیاس با خودروهای داخلی جدیدتر نمیتواند حرف چندانی برای گفتن داشته باشد.
عیب سوم: استهلاک بالای مجموعه جلوبندی
سمند روی پلت فرم پژو 405 ساخته شده و از نظر شاسی و سیستم تعلیق کاملاً با این محصول قدیمی پژو یکسان است. اما وزن بیشتر سمند نسبت به پژو 405 باعث شده است تا جلوبندی این خودرو بیشتر تحت فشار باشد و زودتر از حد انتظار مستهلک شود.
عیب چهارم: امکانات رفاهی نه چندان زیاد
لیست آپشنهای سمند ال ایکس شامل مواردی مثل شیشهها و آینههای جانبی برقی، فرمان هیدرولیک، قفل مرکزی با ریموت و دزدگیر، مهشکن جلو و عقب، تنظیم برقی پشتی صندلیهای جلو، رادیوپخش، تهویه مطبوع دستی، سنسور پارک عقب، ترمز ABS، 2 ایربگ و… میشود.
لیست بالا در اوایل عرضه سمند ال ایکس به بازار قابل توجه بود اما در چند سال اخیر که آپشنهایی مثل مالتی مدیا، کروز کنترل و حتی کنترل پایداری الکترونیکی (ESP) به مواردی متداول تبدیل شدهاند؛ سمند ال ایکس خودرویی کم آپشن محسوب میشود.
متأسفانه سمند ال ایکس هم مثل دیگر خودروهای داخلی به مرور زمان کم آپشنتر شد و ایران خودرو مواردی مثل رینگ آلومینیومی، آنتن برقی و سیستم سخنگو را در چند سال آخر تولید از روی این خودرو حذف کرد.
بالأخره سمند ال ایکس بخریم یا نه؟
مزایا و معایب سمند lx را با هم مرور کردیم و حالا وقت آن است که راجع به ارزش خرید این خودرو صحبت کنیم. سمند ال ایکس با توجه به مزایایی مثل کابین جادار و سواری نرم، خودرویی کاملاً خانوادگی محسوب میشود و اگر اهل مسافرتهای خانوادگی هستید و تواناییهای حرکتی خودرو جزو اولویتهایتان است؛ خرید سمند ال ایکس را به شما پیشنهاد میکنیم.
اما اگر جوانتر هستید و بیشتر ترددهای درون شهری دارید، بهتر است با مبلغی مشابه یک خودرو جمعوجور و جوانپسندتر مثل پژو 206 را خریداری کنید. برای اطلاع از خرید اقساطی سمند LX کلیک کنید.
با سلام ، دنا پلاس مدل ۹۶ دنده ای دارم ، اما تا بحال بین ماشین هایی که داشتم یا روندم ، سمند ال ایکس فوق العاده هست .
برای مسافرت عالیه ولی توی شهر مصرفش بالاست – سمند سواری نرمی میده و صندلیاش مبله و از همه ماشینا ایرانی بهتره
بهترین ماشین برای جاده – خستگی ناپذیر نرم راحت