زیبایی و طراحی ظاهری همواره یکی از مشخصههای مهم و تاثیرگذار هنگام تصمیمگیری خرید مصرفکنندگان بوده است. مشتریانی که سبک احساسی را در خرید دنبال میکنند، برای ظاهر زیبا اهمیت بسیار زیادی قائل هستند و تنها کالاهایی را خریداری میکنند که ظاهر آنها مورد پسندشان باشد. در دنیای خودروسازی نیز این مساله صادق است و زیبایی ظاهری یکی از فاکتورهای اصلی هر خودرو محسوب میشود. به همین دلیل است که تقریبا تمامی افراد اعتقاد دارند فراری 458 ایتالیا خودرویی زیبا و پونتیاک آزتک خودرویی زشت است.
زیبایی اتومبیلها در بازار خودرو ایران که برای سالها میزبان خودروهای قدیمی و از رده خارج بوده است، برای مشتریان اهمیت بسیار زیادی دارد. خودروهای زیبا در بازار کشورمان کمیاب هستند و اکثر خودروهای زیبا در بین محصولات وارداتی یافت میشوند. البته خودروسازان چینی نیز که طی مدت اخیر پیشرفت شگرفی را تجربه کردهاند، محصولاتی زیبا را به تولید رساندهاند که برخی از آنها به بازار کشورمان عرضه شده است.
در ادامه نگاهی به زیباترین سدانهای زیر 700 میلیون بازار خواهیم داشت که طراحی چهره آنها هنوز برای مخاطبان عادی نشده است. البته قیمتها در بازار به شدت نوسانی هستند و ممکن است خودروهایی که در این نوشتار ذکر شدهاند، در آینده قیمتی کمتر یا بیشتر از 700 میلیون تومان پیدا کنند. با ما همراه باشید تا زیباترین سدانهای زیر 700 میلیون بازار را مورد بررسی قرار دهیم.
مزدا 3 جدید
سدانهای کوچک ژاپنی همچون تویوتا کرولا و هوندا سیویک، خودروهایی اقتصادی هستند و از همین رو ظاهر چندان جذابی ندارند اما این مساله در خصوص مزدا 3 صدق نمیکند، چرا که این خودرو در تمامی نسلهای خود از چهرهای اسپرت و جوانپسند بهره برده است.
نسل دوم مزدا 3 که با نام مزدا 3 جدید در دهه نود خورشیدی توسط بهمن موتور مونتاژ میشد، از زبان طراحی دهه دوم قرن بیست و یکم مزدا بهره میبرد که الگوی بارز آن لبخند بزرگی است که جلوپنجره خودرو را تشکیل میدهد. چراغهای باریک و تیز در نمای جلو عینا در نمای عقب تکرار شدهاند و ظاهر کلی خودرو بیش از آنکه شبیه سدان باشد، شبیه خودروهای کوپه به نظر میرسد.
[hm_sell_form_inline]
طراحی فضای داخلی مزدا 3 جدید نیز شبیه به خودروهای اسپرت و عضلانی است که برای مشتریان ایرانی رضایتبخش بوده است. در کل میتوان گفت که طراحی مزدا 3 در نمای خارجی و داخلی هماهنگی بسیار زیادی دارد و طراحان این شرکت موفق شدهاند تا یک سدان اسپرت را به زیباترین شکل ممکن خلق کنند.
میتسوبیشی لنسر
مزدا 3 در بین سدانهای زیبا و کوچک ژاپنی تنها نیست، چرا که میتسوبیشی نیز موفق شده تا ظاهر لنسر را زیباتر از آنچه مشتریان توقع دارند طراحی کند. واردات نسل پنجم میتسوبیشی لنسر به بازار ایران از سال 2014 آغاز شد و تا سال 2018 ادامه یافت اما نسخههای فیس لیفت نسل پنجم که ظاهر زیباتری دارند، از سال 2017 در نمایشگاهها دیده شدند.
لنسر از گذشتههای دور تاکنون به عنوان خودرویی اسپرت شناخته شده که اتومبیلهای گرانتر و قویتر از خود را به چالش میکشد. این مفهوم در نسل پنجم میتسوبیشی لنسر نیز لحاظ شده و میتوان گفت اسپرتترین سدان کوچک بازار ایران، میتسوبیشی لنسر است. ظاهر خشن چراغهای جلو و عقب، حجمهای فانتزی نمای جانبی و بال عقب به خوبی مفهوم یک خودرو اسپرت را در لنسر به تصویر کشیدهاند، در حالی که کابین میتسوبیشی لنسر شبیه به خودروهای مسابقهای طراحی شده است.
چری آریزو 6
چری یکی از خودروسازان بزرگ چینی است که محصولات خود را با تمرکز بر بازارهای صادراتی به تولید میرساند، از این رو باید چری را پیشگام طراحی خودروهای زیبا در صنعت خودروسازی چین تلقی کنیم. چری آریزو 6 یک سدان کوچک است که در ابتدا با نام آریزو GX شناخته میشد و یک رده بالاتر از چری آریزو 5 قرار میگیرد.
الگوی طراحی چری آریزو 6 تهاجمی است و میتوان گفت طراحان چری این خودرو را نگاهی به محصولات اروپایی همچون رنو تلیسمان خلق کردهاند، در حالی که ریشههای آسیایی را همچنان میتوان در ظاهر چری آریزو 6 مشاهده کرد.
سبک طراحی چری آریزو 6 به گونهای است که این خودرو بزرگتر از سگمنت خود جلوه میکند و از این رو بیننده حس میکند با اتومبیلی در ابعاد و اندازه کیا اپتیما روبرو شده است. طراحان چری در ظاهر آریزو 6 از حجمهای فانتزی استفاده زیادی کردهاند در حالیکه کابین خودرو با تمرکز بر مفاهیم مینیمالیستی طراحی شده است.
هیوندای آزرا 2011
نسل چهارم هیوندای آزرا نخستین نسلی از این خودرو بود که در مقیاسی بزرگ به بازار کشورمان عرضه شد. در سال 2011، نسخههای فیس لیفت این خودرو به ایران آمدند اما به دلیل قوانین محدودکننده واردات که مدتی بعد تصویب و اجرا شد، تنها نمونههای معدودی از فیس لیفت نسل چهارم هیوندای آزرا موفق شدند وارد بازار کشورمان شوند.
این خودرو به دلیل چهره پر ابهت، هماهنگ و باوقار به سرعت در بین مشتریان به محبوبیت دست یافت و فعالین بازار نام آزرا کالیفرنیا را برای آن برگزیدند. تغییرات ظاهری آزرا کالیفرنیا نسبت به نسخه اصلی معدود هستند و تنها در قسمتهایی همچون سپرها و چراغها شاهد خلق تفاوتها هستیم؛ با این حال همین تغییرات کوچک موجب شده تا آزرا 2011 بیش از آنکه یک هیوندای باشد یک فورد یا شورولت محسوب شود.
خروجیهای دوگانه اگزوز نیز در بین سدانهای بازار ایران مساله چندان رایجی نیستند که در آزرا کالیفرنیا مشاهده میشوند. وظیفه این اگزوزها ایجاد تنفس بهتر برای پیشرانه اصلاح شده شش سیلندر این خودرو است، در حالیکه تاثیر مثبتی بر ظاهر خودرو گذاشتهاند. به بیان بسیاری از مشتریان و خریداران ایرانی، آزرا کالیفرنیا خودرویی است که هیچگاه قدیمی نمیشود.
هیوندای سوناتا YF
نسل ششم هیوندای سوناتا که با کد اتاق YF شناخته میشود، در ایران به واسطه سبک طراحی خاص خود به خودرو فضایی شهرت دارد. فرآیند ساخت هیوندای سوناتا YF یکی از پرهزینهترین و طولانیترین پروسههای ساخت خودرو در هیوندای بوده است
زبان طراحی خلاقانه هیوندای که منجر به خلق سوناتا YF شد، بعدها در هیوندای آزرا و الانترا نیز مشاهده شد و برای دورانی چند ساله ظاهر کلی خودروهای هیوندای را شکل داد. این زبان طراحی از ترکیب الگوهای اسپرت و پویا تشکیل شده و سبب شده تا خودروهای هیوندای در این نسل به طور همزمان آیندهنگرانه و جوانپسند به نظر برسند.
نکته جالب در خصوص طراحی هیوندای سوناتا YF و سایر محصولات هم نسل هیوندای، رعایت اصول طراحی خارجی در فضای داخلی خودرو است به گونهای که بیننده حس میکند تمامی اجزای خودرو براساس یک اصل خلق شده است. این زبان طراحی آنقدر زیبا و تاثیرگذار بود که تا مدتها به منبع الهامگیری و کپیبرداری خودروسازان چینی تبدیل شد.
کیا سراتو سایپا
نسل دوم کیا سراتو در بازار کشورمان از شهرت بسیاری برخوردار است و در بازه زمانی نسبتا طولانی در کشورمان حضور یافت. این خودرو ابتدا به صورت وارداتی و در فاصله سالهای 2010 تا 2014 به بازار عرضه شد و پس از آن نیز در سالهای پایانی دهه نود در سایپا به تولید رسید.
در حالیکه نسل اول کیا سراتو خودرویی به شدت اقتصادی و ساده بود، در نسل دوم مدیران و طراحان کیا تصمیم گرفتند تا این سدان سایز کوچک را به رقیب جدی مزدا 3 تبدیل کنند. به همین دلیل ناگهان المانهای اسپرت به ظاهر نسل دوم کیا سراتو افزوده شدند و این سدان ظاهری شبیه به خودروهای کوپه پیدا کرد.
همانند مزدا 3، کل اجزای نسل دوم کیا سراتو با یکدیگر تناسب دارند و تمامی آنها یک مفهوم را فریاد میزنند: من یک سدان اسپرت هستم. فضای داخلی نسل دوم کیا سراتو نیز با نگاهی به سدانهای آمریکایی طراحی شده و در صورتی که لوگو کیا را از این خودرو حذف کنیم، بیننده حس میکند با فضای داخلی فورد تاروس یا شورولت کروز روبرو شده است.
ظاهر اسپرت و آمریکایی نسل دوم کیا سراتو سبب شد تا نسخههای مونتاژی این خودرو نیز در بازار به محبوبیت برسند، حتی با وجود رینگهایی که کوچکتر از سایز اصلی بودند و به نمای خودرو آسیب زده بودند.
سخن پایانی، انقلاب طراحی در دهه اول قرن بیست و یکم
اکثر خودروهایی که در متن به عنوان زیباترین سدانهای زیر 700 میلیون بازار به آنها اشاره کردیم، در دهه اول قرن بیست و یکم خلق شدهاند. به جز این خودروها که بیشتر آنها کرهای یا ژاپنی هستند، میتوان مرسدس بنز کلاس E مدل 2006 یا بی ام و سری 3 مدل 2007 را نیز در لیست زیباترین سدانهای زیر 700 میلیون بازار ذکر کرد.
با این حال لیست کردن اسامی خودروهایی همچون مزدا 3، کیا سراتو نسل دوم، هیوندای آزرا کالیفرنیا و سوناتا YF نشان میدهد که روند طراحی خودروها در سالهای ابتدایی قرن بیست و یکم انقلابی و نوآورانه بوده است. این روند طراحی بعدها به الگوهای مینیمالیستی تغییر حالت داد و ظاهر خودروها بیش از حد ساده شدند، شبیه آنچه در هیوندای سوناتا LF مشاهده میکنیم. شکی نیست که خودروهای طراحی شده در دهه اول قرن بیست و یکم بسیار زیبا و تاثیرگذار بودند، هرچند همه آنها به اندازه آزرا کالیفرنیا ماندگار و دست نیافتنی ظاهر نشدهاند.
بیشتر بخوانید:
انتخاب من آریزو ۶ هست.
ماکسیما را فراموش کردید؟ چری آریزو کجا و ماکسیما کجا؟