در بازار کشورمان، خودرو کالای سرمایهای محسوب میشود و ارزش آن، همانند طلا و ملک در نوسان است. به همین دلیل، خرید خودروهایی که در مواقع لزوم راحت به فروش برسند، برای مشتریان اهمیت ویژهای دارد. به همین دلیل، در این مطلب از همراه مکانیک، بدفروشترین خودروهای 500 میلیون تومانی بازار پرداختهایم تا شما را از خرید آنها برحذر داریم.
خرید خودروهایی که در این لیست ذکر شدهاند، شما را با دردسرهای مختلفی مواجه خواهد کرد. تعمیر این خودروها و نگهداری از آنها چندان راحت نیست و قطعات یدکی آنها نیز بهسادگی یافت نمیشود. با این حال بزرگترین دردسر این اتومبیلها، بدفروش بودن آنها است که موجب اتلاف سرمایه مالکان میشود. با ما همراه باشید تا بدفروشترین خودروهای 500 میلیون تومانی را به تفکیک مورد بررسی قرار دهیم.
ام جی 360 اتوماتیک توربو مدل 1398
خرید ام جی توسط شرکت چینی سایک و احیای آن، موجب شد تا برخی از محصولات این برند به بازار کشورمان راه پیدا کنند. پس از عرضه مدلهای مختلف ام جی به صورت وارداتی، درنهایت قرارداد مونتاژ ام جی 360 توسط آذویکو نهایی شد و در بازه کوتاهی، شاهد عرضه ام جی 360 به کشورمان بودیم.
متاسفانه فرآیند تولید و عرضه ام جی 360 چندان خوب پیش نرفت و تولید این خودرو، پس از مدت کوتاهی متوقف شد. اکنون مصرفکنندگان ایرانی میتوانند با پرداخت رقمی حدود 400 الی 500 میلیون تومان، نسخههای مختلف ام جی 360 را در اختیار بگیرند که بهترین نسخه این خودرو، تیپ اتوماتیک توربو است.
با این حال، خرید ام جی 360 توربو چندان عاقلانه به نظر نمیرسد. تولید این خودرو، مدتی است که متوقف شده است و خبرهای خوبی از آذویکو به گوش نمیرسد. از سوی دیگر، باید توجه داشت که پیشرانه ام جی 360 از پرخوران یا توربوشارژر بهره میبرد و اینگونه موتورها، نیاز به دقت بیشتری در تعمیر و نگهداری دارند. این اتفاق در حالی رخ میدهد که خدمترسانی به ام جی 360 در کشورمان بهخوبی صورت نمیگیرد و به نظر میرسد روزبهروز بر مشکلات مالکان ام جی 360 در حوزه تعمیر و نگهداری افزوده خواهد شد.
پیشنهاد میشود به جای خرید ام جی 360 توربو، بودجه خود را صرف خرید رقیب این خودرو یعنی چری آریزو 5 توربو اکسلنت کنید. این دو خودرو رقیب یکدیگر محسوب میشوند و چری آریزو 5 توربو برخلاف رقیب خود، از پشتیبانی همهجانبه مدیران خودرو برخوردار است و همچنان به تولید میرسد.
بی وای دی S6 مدل 1396
بی وای دی یکی از برندهای شناختهشده چینی صنعت خودرو است که محصولات آن، مدتی پیش و با همکاری کارمانیا در بازار کشورمان عرضه شدند. بی وای دی S6، نخستین محصول کارمانیا از برند بی وای دی بود که به کشورمان رسید و پس از عرضه، به رقابت با چری تیگو 5 و جک S5 پرداخت.
تولید و عرضه بی وای دی S6 توسط کارمانیا تا سال 1398 ادامه یافت و پس از آن، به دلیل قطع همکاریهای بی وای دی و کارمانیا، عرضه این خودرو در بازار کشورمان متوقف شد. اکنون مشتریان ایرانی میتوانند با صرف بودجهای در حدود 500 میلیون تومان، نسخههای کارکرده بی وای دی S6 ساخت سال 1396 را خریداری کنند که البته انجام این کار بههیچعنوان توصیه نمیشود.
همکاری بی وای دی و کارمانیا، مدتی است که قطع شده است و به نظر نمیرسد در آینده خبر خوشحالکنندهای از همکاری مجدد این دو شرکت بشنویم. تولید بی وای دی S6 نیز متوقف شده است و بهزودی این خودرو از یادها و خاطرهها پاک خواهد شد. حتی در زمانی که تولید بی وای دی S6 انجام میشد، این خودرو چندان در بازار موفق ظاهر نشد. همانند ام جی 360 توربو، شبکه ارایه خدمات به بی وای دی S6 چندان گسترده نیست و مشکلاتی در حوزه دستیابی به قطعات و لوازم یدکی این خودرو وجود دارد.
پیشنهاد میشود به جای خرید بی وای دی S6 مدل 1396 با قیمت نیم میلیارد تومان، این هزینه را صرف خرید نسخههای کارکرده دو رقیب اصلی یعنی چری تیگو 5 و جک S5 کنید. مدلهای کارکرده جک S5 و چری تیگو 5، ساخت سالهای 1396 و 1397 با چنین بودجهای در اختیار شما هستند و خرید آنها نسبت به بی وای دی S6، ریسک کمتری را بههمراه دارد.
هایما S7 دو لیتری تنفس طبیعی مدل 1396
فروش فوقالعاده کراساوورهای چینی در بازار کشورمان، ایران خودرو را وسوسه کرد تا محصولی را در این رده به بازار عرضه کند و به رقابت با مدیران خودرو و کرمان موتور بپردازد. هایما S7، محصولی بود که ایران خودرو برای این هدف در نظر گرفته بود؛ خودرویی از زیرشاخه فاو که با همکاری مزدا توسعه یافته بود و به امکانات رفاهی متعددی مجهز بود. با این حال، عملکرد فنی ضعیف هایما S7 در نسخه دو لیتری، این خودرو را بهسرعت در بازار ایران با مشکل مواجه کرد.
ایران خودرو که متوجه ایراد فنی هایما S7 دو لیتری در بازار ایران شده بود، مدتی بعد نسخه فیسلیفت را با موتور 1.8 لیتری توربو به تولید رساند که با استقبال مشتریان مواجه شد. عرضه نسخه فیسلیفت و توربو سبب شد تا هایما S7 دو لیتری به حاشیه رانده شود و کمتر کسی برای خرید آن تمایل نشان دهد.
مشکل اصلی که امروزه گریبانگیر هایما S7 دولیتری شده است، عدم تمایل مشتریان برای خرید نسخههای کارکرده این خودرو است که سبب میشود فروش هایما S7 تنفس طبیعی برای مالک با دردسرهای مختلفی همراه شود. اکنون با بودجهای در حدود 500 میلیون تومان، میتوانید نسخههای کارکرده هایما S7 تنفس طبیعی ساخت سال 1396 را خریداری کنید که البته انجام این کار توصیه نمیشود و بهتر است تا بودجه خود را صرف خرید نمونههای مشابه چری تیگو 5 و جک S5 کنید.
رنو فلوئنس دندهای مدل 2015
رنو فلوئنس یکی از محصولات شرکت فرانسوی رنو است که در سالهای میانی دهه 90 خورشیدی توسط نگین خودرو وارد کشورمان شد. این خودرو سعی داشت تا خود را بهعنوان جایگزینی مناسب برای نسل دوم رنو مگان مطرح کند؛ اما رقابت را به خودروهای کرهای واگذار کرد.
اکنون مشتریان ایرانی میتوانند با صرف بودجهای حدود نیم میلیارد تومان، رنو فلوئنس را در تیپ دندهای و با مدل 2015 خریداری کنند. رنو فلوئنس خودرویی کماستهلاک، زیبا و کارا است که با توجه به اشتراکات فنی با نسل دوم رنو مگان، دردسرهای نگهداری زیادی ندارد؛ با این حال، هنگامی که تصمیم بگیرید رنو فلوئنس دندهای را به فروش برسانید، مشکلات اصلی ظاهر خواهند شد.
باید توجه داشت که تولید رنو فلوئنس در سطح جهان متوقف شده و از سوی دیگر، واردات خودرو به ایران طی دو سال گذشته ممنوع بوده است. ازاینرو، با خودرویی مواجه هستید که تولید و واردات آن مدتها است متوقف شده است و کمتر خریداری به آن توجه میکند. از سوی دیگر، مشتریان ایرانی تمایل دارند با صرف بودجه هنگفت 500 میلیون تومانی، خودروهای اتوماتیک را خریداری کنند؛ بنابراین رنو فلوئنس دندهای جایگاه چندان مطلوبی را در بین گزینههای مشتریان به خود اختصاص نمیدهد.
سدانهای اتوماتیک بسیاری در بازار هستند که با صرف هزینه نیم میلیارد تومانی، قادر به خرید آنها هستید که ازجمله آنها، میتوان به چری آریزو 5 توربو، مزدا 3 مدل 1390، نیسان ماکسیما اتوماتیک مدل 1388 و تویوتا کمری مدل 2007 اشاره کرد. با این حال، اگر به خرید خودروی دندهای در محدوده قیمت 500 میلیون تومان علاقه دارید، گزینه بهتری نسبت به رنو فلوئنس دندهای برای شما وجود ندارد.
کلام آخر: خوب، بد، کند!
به غیر از گزینههایی که در متن به آنها اشاره شد، هیوندای i30 مدل 2012 و میتسوبیشی میراژ 2018 نیز جزو بدفروشترین خودروهای 500 میلیون تومانی طبقهبندی میشوند؛ البته باید توجه داشت که بسیاری از این اتومبیلها، خودروهایی خوب هستند که بنا بر شرایط بازار، به مشکل بدفروشی دچار شدهاند.
از سوی دیگر، برخی خودروها در این بازه وجود دارد که انتخاب بدی برای مشتریان محسوب میشوند. خرید آنها بهوضوح مشکلات بسیاری را برای مالک بههمراه میآورد و بعید است خریدار بتواند بهراحتی از شر آنها خلاص شود.
درنهایت، باید به خودروهای کندی اشاره کرد که عمده علت شکست آنها در بازار، قوای فنی ضعیف و شتاب نهچندان مطلوب این خودروها بوده است. چه کسی دوست دارد خودرویی نیم میلیاردی بخرد که در مسیر مستقیم، از سمند ضعیفتر ظاهر میشود؟ قطعا هیچ کس علاقهمند به خرید چنین خودرویی نیست و مالکان خودروهای کند هنگام فروش آنها، با مشکل مواجه خواهند شد.
بیشتر بخوانید
بسیارعالی
نگاهش می ارزه به جک اس۵ و تیگو۵
کی میگه بی وای دی قطعات ش گیر نمیاد
بی نظیره ماشین
لیفان x60 مزخرفترین خودروی چینی
متاسفانه چقدر راحت کلمه پونصد میلیون توی دهنمون می چرخه و طوری به راحتی بیان میکنیم انگار پونصد هزار تومنه.اگر یه کارمند باشید با یک فرزند و حقوق ۷ میلیون تومان که کم هم نگفتم و حتی مستاجر هم نباشید، در نظر دارید برای درآوردن پونصد میلیون چند سال باید کار کنید.آقا خیلی پوله پونصد میلیون تومن.خدا لعنت کنه باعث و بانیش رو که نیازهای معمولی زندگی هر آدمی در کشورهای دیگه، شده آرزو برای خیلی از ماها.
چطوری؟؟
سلام بنظر من تیگو ۵تو این قیمت میشه یه مدل ۹۶یا حتی۹۷ش را خرید خودروی بسیار کم استهلاک با ۱۵۰هزار کیلومتر گارانتی و تقریبا اکثر آپشن های لازم را داره
با سلام
یک ماشین برند مثل B.m.wیا مرسیدس با مبلغ پانصد ملیون خریداری کنم دیگه از 2010پاینتر نباشد
بسیار عالی بود. همراه مکانیک با این روند و حفظ و همچنین توسعه رویکردهای مردمی خود میتواند در آینده نهذچندان دور به عنوان امین مردم در خرید و فروش خودرو باشد.
متشکریم
سلام ممنون از راهنمایی خوبتون
بله متأسفانه خودرویی که پنجاه میلیون قیمتش نیست این از خدا بیخبر دارن ده برابر به ما مردم فقیر ایران میفروشند.
اصلا نظر شما صحیح نيست ،چون مخصوصا در مورد رنو فلوينس هم خدمات وهم كيفيتش قابل مقايسه با موارد ذكر شده نيست