چرا این خودروهای 100 تا 150 میلیون را نخریم؟

فهرست مطالب

اگر بیش از چند ماه است که به بازار خودرو سری نزده‌اید و این مقاله اتفاقی سر راهتان قرار گرفته، شاید با شنیدن خبر افزایش انفجاری قیمت خودروها فکر کنید تنها با بالا و پایین شدن متداول قیمت‌ها مواجه هستیم، اما با اندکی دقت می‌بینید که این بار خودرو چنان در سراشیبی افزایش قیمت قرار گرفته که بدون شک این آشفتگی شوکه‌تان خواهد کرد.

اگر قصد فروش خودرو خود را دارید با همراه مکانیک بدون یک دقیقه اتلاف وقت خودرو خود را بفروشید 

برای فروش خودرو رایگان و بدون پاسخ به یک تماس اینجا کلیک کنید 

تنها چند ماه پس از افزایش سیصد درصدی قیمت بنزین که اعتراص‌های فراوانی را در پی داشت، به نظر می‌رسد خودرو هم قصد زدن رکوردهای عجیبی دارد تا بازار از نوسان بی‌نصیب نگذارد. به نظر می‌رسد آشفتگی بازار خودرو از کنترل وزارت صمت خارج شده و تبعات ناشی از این سعود بی‌سابقه قیمت‌ها تنها بر دوش قشر ضعیف و کم‌درآمد جامعه باشد. در چنین شرایطی انتخاب خودروی متناسب با نیازهای خریدار و شناخت کامل بازار بیش از پیش حیاتی شده و کوچکترین ناآگاهی می‌تواند فرد را به دام سوداگران بیاندازد. بدین ترتیب با دانستن مبلغ در اختیارمان باید همه گزینه‌های در حدسترس را بررسی کنیم و از لحاظ فنی و بدنه در بوته آزمایش قرار دهیم. امروز هم میخواهیم در این مقاله خودروهایی را به شما معرفی کنیم که ممکن است با خریدشان از کار خود پشیمان شوید و بگویید چرا قبل از خرید بیش‌تر فکر نکردم! پس همراه با این مقاله از مجله همراه مکانیک باشید تا به شما بگوییم چرا این خودروهای 100 تا 150 میلیون را نخریم؟

لیفان x60

لیفان x60
لیفان x60

تا چند سال پیش خرید خودروهای شاسی‌بلند برای افراد با توان مالی متوسط و ضعیف بسیار دور از دسترس و نشدنی بود، اما با ورود خودروهای چینی به بازار ایران معادلات به هم ریخت و گزینه‌های زیادی در اختیار کسانی که توان خرید خودروهای کره‌ای و ژاپنی ندارند قرار گرفت. لیفان x60 یکی ار همین خودروهاست که اولین شاسی‌بلند شهری (SUV) کمپانی لیفان محسوب می‌شود و در نمایشگاه 2011 شانگهای معرفی شد.. تاکنون فیس‌لیفت‌های متعددی بر روی این خودرو انجام شده و نخستین بار کرمان موتور لیفان X60 را در ایران مونتاژ و روانه بازار کرد..

در نگاه اول شباهت این شاسی‌بلند چینی شاید شما را به یاد تویوتا راوفور و هیوندای سانتافه بیاندازد اما با کمی بررسی قطعا فاصله زیاد این خودروها چه از لحاظ فنی و چه از لحاظ کیفیت متوجه خواهید شد. لیفان x60 مجهز به پیشرانه 4 سیلندر 16 سوپاپه با حجم 1800 سی‌سی است که توان تولید 131 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه را دارد. این خودرو استاندارد آلایندگی یورو 3 را در اختیار دارد و به ازای هر صد کیلومتر رانندگی 8.2 لیتر بنزین مصرف می‌کند. پر واضح است که این قدرت موتور برای یک خودروی شاسی‌بلند کاملا ناامید‌کننده است و اصلا نمی‌توان از شاسی ضعیف لیفان x60 انتظار شتاب خودروهای هم‌رده خود را داشت. گیربکس و صفحه کلاج آن نیز از کیفیت پایینی برخوردار است و راننده را کاملا اذیت می‌کند. کیفیت قطعات به‌کار رفته در بدنه و اتاق نیز بسیار ضعیف است و در کنار مونتاژ ضعیف خودرو، تجربه خوبی از سواری به سرنشینان منتقل نمی‌کند. به همه این مشکلات، کمبود قطعات یدکی و نامناسب بودن خدمات پس از فروش را اضافه کنید تا کاملا متوجه افت قیمت این خودرو در بازار خودروهای کارکرده بشوید. با این وصف خرید لیفان x60 انتخاب مناسبی در محدوده قیمتی 100 تا 150 میلیون نیست و چندان توصیه نمی‌شود.

ام‌وی‌ام x22

ام‌وی‌ام x22
ام‌وی‌ام x22

ام‌وی‌ام x22 کوچکترین شاسی‌بلند شرکت چری است که توسط مدیران خودرو در سال 1395 وارد بازار ایران شد و به دلیل قیمت پایین خود در مدت کوتاهی به فروش مناسبی دست یافت. این خودرو در واقع نسخه اسپرت کراس چری تیگو 3 شناخته می‌شود که مدیران خودرو با عرضه آن سعی کرده سهم بیشتری از بازار را از آن خود نماید. ام‌وی‌ام x22 مجهز به پیشرانه 4 سیلندر 16 سوپاپه با حجم 1500 سی‌سی است که توان تولید 101 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه را دارد. این خودرو استاندارد آلایندگی یورو 5 را در اختیار دارد و به ازای هر صد کیلومتر رانندگی 6.1 لیتر بنزین مصرف می‌کند.

از نمای جلویی نسبتا خوب ام‌وی‌ام x22 که صرف نظر کنیم، با خیل عظیمی از مشکلات روبه‌رو هستیم. موتور ضعیف این خودرو نه‌تنها قدرت مناسب برای یک تولید شتاب در یک شاسی‌بلند را ندارد، بلکه نسبت به رقبا کاملا جایگاه پایین‌تری را به خود اختصاص می‌دهد. گیربکس این شاسی‌بلند چنی در نسخه اتومات هم در نوع خود عجیب است و راننده را تا مدت‌ها درگیر یافتن قلق آن می‌کند. صدای موتور هم همراه همیشگی راننده و سرنشینان در داخل خودرو است و باید با آن کنار آمد. ام‌وی‌ام x22 نیز مانند سایر خودروهایی چینی هم‌رده قطعات یدکی نسبتا گران و کم‌یابی دارد و چندان روی خدمات پس از فروش آن نباید حساب ویژه‌ای باز کرد. بدین ترتیب ام‌وی‌ام x22 هم گزینه خوبی در خودروهای 100 تا 150 میلیون تومان نیست.

موسو ۲۳۰۰ مدل ۸۲

موسو ۲۳۰۰
موسو ۲۳۰۰

موسو (Musso) یکی از قدیمی‌ترین شاسی‌بلندهای بازار ایران و محصول شرکت سانگ یانگ (Ssangyong) کره‌جنوبی است که شرکت مرتب خودرو در اوایل دهه 80 وارد بازار ایران کرد. موسو در دو مدل ۶ سیلندر ۳.۲ لیتری و ۴ سیلندر ۲.۳ لیتری و با دو نوع گیربکس اتوماتیک و دستی در کشو به فروش رسید و در آن سال‌ها با توجه به قیمت بسیار خوب آن استقبال گسترده‌ای از آن شد. موسو 2.3 مجهز به پیشرانه 4 سیلندر خطی با حجم 2300 سی‌سی است که توان تولید 140 اسب بخار را دارد. این خودرو به ازای هر صد کیلومتر رانندگی 16.2 لیتر بنزین مصرف می‌کند که در نوع خود بسیار بالاتر حد معمول است. موسو اگرچه در نگاه اول ظاهری نه‌جندان زیبا و نامتناسب دارد، اما شمایل خاص و کلاسیک آن را نمی‌توان کتمان کرد و به همین علت خیلی‌ها را در ابتدای عرضه به سمت خود جذب کرد، اما خیلی زود مشخص شد شرکت مونتاژ کننده آنچنان که باید و شاید بر روی کیفیت خودرو تمرکز نکرده و علاوه بر کیفیت پایین قطعات، خودرو سواری راحتی برای سرنشینان فراهم نمی‌کند.

در بخش فنی موسو 3200 به دلیل موتور 6 سیلندر و قدرتمند خود طرفداران دوآتیشه‌ای دارد اما نسخه 2300 چهار سیلندر کاملا ناامیدکننده است و اصلا در قواره یک خودرو شاسی‌بلند کره‌ای ظاهر نشده نمی‌شود. در بازار خودروهای کارکرده، موسو 2300 مدل 82 را میتوان در محدوده قیمتی 100 تا 150 میلیون تومان خریداری کرد اما با توجه به گذشت چیزی بیش از 18 سال از تولید این خودرو، قطعا هزینه‌های تعمیر و نگهداری فراوانی داشته و با توجه به نایاب بودن قطعات یدکی، تعمیرگاه‌های زیادی را به خود می‌بیند. این شاسی‌بلند ساخت کره اگرچه در زمان خود یکی از محبوب‌ترین‌های بازار لقب داشت، اما با توجه به قیمت بالای بنزین و مصرف بیش از حد این خودرو، عملا هر کیلومتر حرکت با آن هزینه دوچندانی به مالک خودرو تحمیل می‌کند. بنابرین توصیه می‌شود اگر قصد خرید این خودرو را دارید، دیگر محصولات هم‌رده را هم بررسی کرده تا با چالش‌های متعدد پس از خرید موسو مواجه نشوید.

مطالعه مقالات زیر را ازدست ندهید:

خرید خودرو ایرانی/چینی صفر بهتر است یا خارجی کارکرده؟

بهترین خودروی چینی که می‌توانیم بخریم کدامند؟ + ویدئو

پر فروش ترین خودروهای چینی در بازار ایران

با بهترین و بدترین خودروهای چینی موجود در بازار کشور آشنا شوید

نگاهی به خودروهای شاسی بلند چینی بازار خودرو ایران

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها