رقابت در بازار جهانی، نقشهی راه تسلا است و این شرکت، فروش فراتر از مرزهای امریکا را هدف اصلی خود میداند. در یک سال گذشته، برندهای فعال در صنعت خودروهای الکتریکی، رشد قابل توجهی داشتند. پیش از این، صرفا تویوتا با مدل پریوس و نیسان با خودروی کامپکت لیف، رقبای تسلا محسوب میشدند؛ اما حالا، هیوندای و کیا با تولید نسخههای تمام برقی از کراساورهای کنا و نیرو، به بازار اضافه شدهاند.
دیگر غولهای خودروسازی دنیا، مثل فولکسواگن و جنرال موتورز هم، سرمایهگذاری سنگین در بخش مدلهای تمام الکتریکی دارند و بهزودی، در کلاس بدنهها مختلف، محصول برقی خواهند داشت.
این شرایط، زنگ خطر بسیار مهم برای تسلا است که تنوع چندانی در سبد خود ندارد.
کراساور متوسط مدل X و سدان خانوادگی مدل S، با قیمت نسبتا بالا در محدودهی ۱۰۰ هزار دلار، اولین محصولات پرفروش تسلا بودند؛ اما بهدلیل هزینهی خرید غیراقتصادی، موفق به جذب عامهی مردم نشدند. با عرضهی تسلا مدل 3 با بدنهی سدان کوچک و قیمت پایینتر، افزایش تقاضا شکل گرفت.
رونمایی از مدل Y در کلاس کراساور شهری، یقینا تاثیر بسیار مهمی بر فروش تسلا خواهد داشت و درصورت عرضهی گسترده با تیراژ بالا، سودآوری تسلا را تضمین خواهد کرد.
نمای بیرونی مدل Y، کاملا تحت تاثیر زبان طراحی تسلا مدل 3 است. در سمت دیگر ماجرا، مدل Y میتواند بهصورت ۳ ردیفه با ۷ صندلی نیز تولید شود که باتوجهبه اندازه بدنه، نکتهی مثبت و بسیار مهمی است. هنوز جزئیات دقیق مربوطبه طول و عرض و ارتفاع این خودرو در اختیار رسانهها نیست، اما ۳ ردیفه بودن مدل Y بسیار عجیب به نظر میرسد.
حتی با قاطعیت نمیتوان این محصول را یک کراساور دانست؛ چرا که ارتفاع کف از سطح جاده هم، چندان زیاد نیست.
آنچه عامهی مردم را به محصولات تسلا علاقهمند میکند؛ تواناییهای فنی درکنار قیمت منطقی است. نسخههای مختلفی مدل Y از نظر پیشرانه و ظرفیت باتری تفاوت دارند. ارزانترین نمونه با آستانه قیمت ۳۹ هزار دلار، ظرف ۵.۹ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت میرسد و پس از شارژ کامل، ۳۷۰ کیلومتر طی میکند که باتوجهبه قیمت و کلاس بدنه، ایدهآل است.
مدل Y هم مثل دیگر محصولات تسلا، نسخهای قدرتمند به نام پرفرمنس دارد که میتواند در زمان ۳.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد و مسافت ۴۸۰ کیلومتر با هر شارژ بپیماید. تسلا مدل Y پرفرمنس، آستانه قیمت ۵۱ هزار دلار خواهد داشت.
نسخههای مختلف تسلا مدل Y، باتوجهبه امکانات و ظرفیت باتری، تا ۶۰ هزار دلار قیمت دارند. نمونههای کاملتر، مجهز به موتورهای مجزا روی محورهای جلو و عقب هستند تا علاوهبر شتابگیری بهتر، رانندگی ۲ دیفرانسیل ارایه دهند.
در فضای داخلی مدل Y، تاکید تسلا بر داشبورد ساده و نمایشگر بزرگ، به وضوح دیده میشود. تقریبا تمامی امکانات فنی و رفاهی خودرو، ازطریق نمایشگر لمسی کنترل میشوند که بزرگتر از ۱۷ اینچ به نظر میرسد. تصاویر منتشرشده از کابین مدل Y، اندک هستند و به زحمت میتوان نتیجهگیری خاصی دربارهی آن داشت. در ظاهر، هیچ دکمه یا کلید خاصی در فضای داخلی وجود ندارد و حتی خبری از پنل پشت فرمان نیست.
احتمالا با استفاده از فناوری نمایش گرافیکی روی شیشه (HUD)، اطلاعات مربوطبه سرعت و مصرف باتری در معرض دید راننده قرار میگیرد. نوار باریک و سیاهرنگ روی داشبورد هم ممکن است مجراهای خروجی هوا برای تهویه مطبوع باشند.
منبع : اتومگ
این مقالات شاید برای شما هم جذاب باشد:
ررسی فنی و آزمایش خودروی جیلی امگرند X٧
مقایسه رنو ساندرو و چری آریزو 5 توربو
مقایسه سراتو سایپا و چری آریزو 5 توربو