بازار خودرو های وارداتی کساد است ، دست دوم بخرید

فهرست مطالب

به گزارش مجله خودرو همراه مکانیک هم اکنون زمان خرید خودرو دست دوم است.

 به گزارش «اخبار خودرو»،به عقیده برخی فعالان و کارشناسان، در دوره کنونی بازار خودرو بیش‌از هر زمان دیگری از سایر بازارهای استراتژیک اقتصادی نظیر بازار سکه و ارز و همچنین بازار مسکن متاثر بوده و نوسانات قیمتی صورت‌گرفته، حول تغییرات قیمتی در بازارهای یادشده است. بر این اساس در برخی مواقع خصوصا ماه‌های پایانی سال گذشته و فروردین‌ماه سال جاری، شاهد ایجاد حباب‌های قیمتی در بازار خودروهای وارداتی و داخلی بودیم که اکنون به‌صورت تدریجی این حباب‌ها در حال فروکش کردن هستند.

اگر قصد خرید خودرو دارید مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید:

تعویض پلاک خودرو

استعلام خلافی خودرو

به‌همین‌خاطر مشتریان و مصرف‌کنندگان واقعی نیز به امید کاهش بیشتر قیمت‌ها و به ثبات رسیدن وضعیت بازار، از خرید خود امتناع کرده‌اند. از سوی دیگر اخبار منتشرشده درخصوص تکمیل و عرضه محصولات ناقص رسوب‌کرده در کف کارخانه‌ها، موجب شده است بازار در انتظار تزریق دوچندان خودروهای صفر کیلومتر بماند و فعلا واکنشی از خود نشان ندهد. این بدان معناست که درصورت عرضه خودروهای داخلی تکمیل‌شده به بازار، می‌توان انتظار داشت کاهش بیشتر قیمت‌ها در این بخش از بازار شکل بگیرد.

از سوی دیگر برخی فعالان و فروشندگان خودرو در بازار معتقدند طی هفته‌های گذشته، خریداران خودرو تمایل بیشتری به خودروهای کارکرده پیدا کرده‌اند و رونق در این بخش از بازار شکل گرفته است. زیرا آن‌ها معتقدند درحال‌حاضر قیمت خودروهای کارکرده نسبت‌به نمونه صفرکیلومتر مشابه معقول‌تر بوده و از ارزش بیشتری برای خرید برخوردارند. این در حالی است که دلال‌ها پیش‌از عرضه خودروهای ناقص توسط خودروسازان، اقدام به تزریق خودروهای احتکارشده کرده‌اند که همین موضوع شیب نمودار نزولی قیمت‌ها را تندتر کرده است. به عبارت دیگر با بالا رفتن میزان عرضه و کاهش تقاضا در بازار، شاهد افت قیمت خودروهای صفر کیلومتر در بازار هستیم. اما با این حال تا زمانی که خودروهای تکمیل‌شده راهی بازار نشوند، نمی‌توان واکنش بازار را پیش‌بینی کرد.
اما نکته قابل‌توجه در خصوص بازار خودروهای وارداتی، رکود و کسادی است که برخلاف کاهش شدید قیمت‌ها، قابل لمس است. کارشناسان معتقدند حباب کاذب قیمتی که در این بخش از بازار تشکیل شده، آن‌قدر حجیم و بزرگ بوده که با کاهش چندصدمیلیون تومانی برخی مدل‌ها در بازار، باز هم خریداران تمایلی به خرید نداشته و ترجیح می‌دهند در شرایط فعلی تنها نظاره‌گر واکنش‌های بازار باشند. از سوی دیگر ترخیص و عرضه خودروهای ته‌نشین شده در گمرکات باعث شد تناسب نسبی میزان عرضه و تقاضا در بخش تعهدات معوقه شرکت‌ها ایجاد شود که همین موضوع می‌تواند از التهابات موجود در بازار بکاهد. به همین‌خاطر می‌توان امیدوار بود در ماه‌های آتی وضعیت بازار خودروهای وارداتی نیز کمی سامان بگیرد و مجددا چرخه خریدوفروش در این بخش ازسر گرفته شود.

با نگاهی به جدول قیمت خودروهای وارداتی درمی‌یابیم درحال‌حاضر قیمت این خودروها همچنان متغیر است. به عنوان مثال درآخرین روز هفته گذشته قیمت هیوندای سانتافه حدود 850 تا 860 میلیون تومان، هیوندای توسان، 730 تا 750 میلیون تومان و هیوندای النترا 520 میلیون تومان تخمین زده می‌شد. همچنین کیا سورنتو که تا چندی پیش مرز یک‌میلیارد تومان را رد کرده بود، اکنون در بازار قیمتی حدود 930 تا 940 مییلون تومان دارد. همچنین کیا اسپورتیج GT لاین نیز با قیمتی حدود 750 میلیون تومان قابل خریداری است، در حالی که تا چندی پیش، قیمت این کراس‌اوور کره‌ای بیش از 800 میلیون تومان برآورد می‌شد. همچنین کیا اپتیما جی‌تی لاین با قیمتی حدود 720 میلیون تومان و کیا سراتو دو لیتری وارداتی با قیمتی حدود 520 میلیون تومان در بازار موجود است.

لکسوس NX300h که یکی از وارداتی‌های محبوب در بازار به‌شمار می‌رود، کاهش حدودا 5درصدی را تجربه کرده و اکنون به بهای معاملاتی یک میلیارد و 300 میلیون تومان رسیده است. این در حالی است که نسخه 200t این خودرو با قیمتی حدود یک میلیارد و 400 میلیون تومان عرضه می‌شود. از اروپایی‌های پرتقاضا در بازار نیز می‌توان به رنو تلیسمان و رنو کولئوس اشاره کرد که اکنون به ترتیب با قیمتی حدود 755 و 800 میلیون تومان ارزش‌گذاری می‌شوند. لیست قیمت محصولات فولکس واگن در بازار آزاد نیز به شرح زیر است: تیگوان در حال حاضر با قیمتی حدود یک میلیارد و 40 میلیون تومان، پاسات با قیمت 905 تا 910 میلیون تومان و گلف GTI حدود 900 میلیون تومان خرید و فروش می‌شوند.

اگر قصد خرید خودرو وارداتی را دارید مقالات زیر را از دست ندهید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
علي
1398-04-10 21:40

قيمت اين خودروها به قيمت أرز بستگي دارد. احتمال افزايش نرخ أرز هست.